بعد از فیلترینگ شدن پلتفرم‌هایی نظیر اینستاگرام و واتساپ، تلگرام دوباره پیام رسان محبوب ایرانی ها شد و کاربران بیشتری به آن پیوستند.

چند میلیون ایرانی عضو تلگرام اند؟

به گزارش سلام نو به نقل از گجت نیوز، اگرچه محدودیت‌های اینترنتی طی دو هفته اخیر شدید و گسترده بوده، اما آمار از بازگشت ۶ میلیون کاربر ایرانی به تلگرام خبر می‌دهد. طبق آمار رسمی، در حال حاضر نزدیک به ۴۵ میلیون کاربر ایرانی از پیام رسان تلگرام استفاده می‌کنند زیرا اکنون تلگرام بهترین شبکه اجتماعی است که می‌توان یافت.

ویژگی پروکسی تلگرام این روزها بیش از پیش به درد کابران ایرانی خورده و در شرایطی که تقریبا هیچ پیام رسان خارجی قابل استفاده نیست، هرچند به زحمت، همچنان تلگرام قابل استفاده است و همین موضوع باعث بازگشت دوباره کابران ایرانی به پیام رسان تلگرام شده است.

به گفته آرین اقبال کارشناسان حوزه فناوری، در حال حاضر عده‌ای تأکید می‌کنند که واتساپ برای آنها رفع فیلتر شده و برخی اعلام می‌کنند که همچنان این شبکه اجتماعی فیلتر است. به عقیده اقبال فیلترینگ واتساپ برداشته نشده و مشکل پیش آمده به معنی وجود مشکل در سیستم فیلترینگ کشور است. اقبال همچنین بیان داشت: این روزها کاربران زیادی بر اثر فیلترینگ واتساپ، به تلگرام روی آورده‌اند. اگر قرار بر فیلترینگ دائمی واتساپ باشد، کاربران میان این دو پیام‌رسان، تلگرام را انتخاب می‌کنند؛ چرا که این پیام‌رسان کیفیت بالاتر و ویژگی‌های بهتری نسبت به واتس‌اپ دارد.

تلگرام چند کاربر دارد؟

بر اساس گزارش‌ها، تعداد کاربران تلگرام از اکتبر سال ۲۰۱۹ با ۳۰۰ میلیون نفر در سراسر جهان، در سه ماهه‌ی اول سال ۲۰۲۰ به ۴۰۰ میلیون کاربر فعال ماهانه رسید.

این شرکت همچنین در ماه ژوئن امسال (خرداد ۹۹) اعلام کرد که اپلیکیشن تلگرام با ۲.۸۹ میلیون بار دانلود در میان برنامه‌های برتر شبکه اجتماعی در اپ‌استور اپل قرار گرفته است.

این سرویس که توسط پاول دوروف بنیانگذاری شد و همچنین سایت شبکه اجتماعی روسی VK را ایجاد کرده، ادعا می‌کند که هر روز حدود ۱.۵ میلیون کاربر به تلگرام اضافه می‌شود که این رقم بیشترین میزان جذب کاربر در شبکه‌های اجتماعی در بیش از ۲۰ کشور دنیا را به خود اختصاص داده است.

این پیام‌رسان کاربران را قادر می‌سازد هر نوع پیام، عکس، فیلم و فایل (zip ، mp3 و غیره) ارسال کنند، همچنین گروه‌هایی برای حداکثر ۲۰۰ هزار نفر یا کانال‌هایی برای پخش به مخاطبان نامحدود ایجاد کنند.

این سرویس پیام‌رسان که نسبت به سایرین امکانات فوق‌العاده‌ای به کاربرانش ارایه می‌دهد، از سرویسی به نام چت مخفی برخوردار است که در آن می‌توان پیام‌ها را پس از مدت زمان مشخصی حذف کرد. این سرویس به گونه‌ای طراحی شده که نمی‌توان از Secret Chats پیامی ارسال کرد و در صورتی که یکی از اعضای یک گفتگوی مخفی، پیامی را حذف کند، به او دستور داده می‌شود که پیام را نیز برای شخص دیگر پاک کند.

تلگرام با ده‌ها سرویس پیام رسان فوری محبوب از جمله واتساپ که بیش از دو میلیارد کاربر در سراسر جهان دارد، رقابت می‌کند. تلگرام در مواقعی که سرویس متعلق به فیس بوک یا سایر شبکه‌های اجتماعی با مشکلاتی روبه‌رو می‌شود، اغلب تعداد کاربرانش افزایش می‌یابد.

برنامه دسک‌تاپ تلگرام که برای عملکرد نیازی به اتصال تلفن به اینترنت ندارد و طیف وسیعی از ویژگی‌ها از جمله پوشه‌ها و فضای ذخیره سازی ابری باعث شده که این مجموعه کاربران وفاداری داشته باشد.

اما این ویژگی‌ها باعث سواستفاده از سیستم عامل آن نیز شده است؛ به طوری که حداقل چند میلیون کاربر آن به دانلود نسخه‌های غیرقانونی فیلم‌ها، آهنگ‌ها و برنامه‌ها روی آورده‌اند.

تلگرام همواره مخالفانی هم داشته که از این رو برخی از دولت‌ها اقدام به فیلتر و ممنوعیت آن کرده‌اند که از جمله می‌توان به چین به عنوان پرجمعیت‌ترین کشور دنیا اشاره کرد؛ با این حال چین باز هم یکی از بازارهای بزرگ تلگرام به شمار می‌رود.

مردم این کشور از سرویس‌های غیرقانونی برای استفاده از تلگرام بهره می‌برند.

چند میلیون ایرانی عضو تلگرام اند؟

طی سالی که گذشت و البته اواخر سال ۲۰۱۹ در میان سانسور و محدودیت‌های شدید در چین، تلگرام پناهگاهی برای کاربرانی شد که به دنبال اطلاعات معتبر در مورد ویروس کرونا بودند.

تلگرام تا پیش از فیلتر شدن در ایران، یکی از پرطرفدارترین شبکه‌های پیام‌رسان به شمار می‌رفت، با این حال تعداد کاربران ایرانی تلگرام با وجود مسدود بودن این اپلیکیشن، ۵۰ میلیون نفر تخمین زده می‌شود؛ این آمارها نشان می‌دهد که بیش از ۱۰ درصد کاربران تلگرام را ایرانیان تشکیل می‌دهد که البته سهم قابل توجهی به شمار می‌رود.

تلگرام پیش بینی کرده که تا سال ۲۰۲۲ تعداد کاربرانش به بیش از یک میلیارد نفر خواهد رسید.

این کمپانی اعلام کرده بود که تا اواسط تابستان سال ۲۰۱۹ حدود ۳۶۵ میلیون بار این سرویس پیام‌رسان دانلود شده است.

جالب است بدانید که ممنوعیت ۴۸ ساعته استفاده از واتساپ در سال ۲۰۱۵ حدود ۵.۷ میلیون نفر و از کار افتادن ۷۲ ساعته واتساپ در سال ۲۰۱۶، هفت میلیون نفر به کاربران تلگرام اضافه کرد.

چند میلیون ایرانی عضو تلگرام اند؟

همچنین اواخر سه‌ماهه‌ی اول سال ۲۰۱۹، تلگرام اعلام کرد که قطعی فیسبوک که شامل واتساپ هم می‌شد، باعث شد طی ۲۴ ساعت، ۳ میلیون کاربر جدید جذب تلگرام شوند.

به گزارش تلگرام، روزانه ۱۵ میلیارد پیام در تلگرام رد و بدل می‌شود. این آمار آخرین بار اوایل سال ۲۰۱۶ اعلام شد.

تلگرام در خرداد ماه امسال در میان ۱۰ برنامه پیام‌رسان برتر در سراسر جهان قرار گرفت.

بر اساس آمار ارایه شده، به ترتیب تیک تاک، زوم، فیسبوک، واتساپ، اینستاگرام، گوگل میت، مسنجر، فیس‌اپ، تلگرام و یوتیوب ۱۰ اپلیکیشنی بودند که عنوان بیشترین دانلود را در سراسر دنیا به خود اختصاص دادند.

آمار کاربران ایرانی تلگرام

اطلاعات مرکز آمار ایران نشان می‌دهد که شبکه‌های اجتماعی از میانه‌های دهه ۹۰ تاکنون بسیار پرطرفدار شده‌اند و اکنون ۶۵ درصد ایرانی‌ها حداقل در یک شبکه اجتماعی عضو هستند. در اواسط دهه ۹۰ این میزان ۵۰ درصد بود. این آمار نشان می‌دهد که شبکه‌های اجتماعی با وجود اعمال فیلترینگ به سرعت در ایران پرطرفدار شده‌اند و تعداد کاربران فعال در شبکه‌های اجتماعی از مرز ۵۵ میلیون نفر فراتر رفته است.

اطلاعات تازه مرکز آمار ایران نشان می‌دهد که شیب عضویت در شبکه‌های اجتماعی صعودی است؛ چنان‌که طبق آمار رسمی، میزان عضویت ایرانی‌ها در شبکه‌های اجتماعی از نرخ رشد ۲۲ درصدی برخوردار شده است. با افزایش علاقه ایرانی‌ها به شبکه‌های اجتماعی میزان عضویت ایرانی‌ها از ۵۳درصد در اواسط دهه ۹۰ به ۶۵ درصد رسیده است. معنی این ارقام آن است که ۵۵ میلیون ایرانی حداقل در یکی از شبکه‌های اجتماعی عضو هستند. براساس گزارش الکسا، کاربران ایرانی رتبه نهم را در استفاده از شبکه اجتماعی اینستاگرام دارند. این اطلاعات نشان می‌دهد که به‌تدریج مدت زمان حضور ایرانی‌ها در شبکه‌های اجتماعی بیشتر شده به‌طوری که میزان استفاده ایرانی‌ها از شبکه‌های اجتماعی نیم ساعت افزایش یافته و از یک ساعت و ۴ دقیقه در روز به یک ساعت و ۳۲ دقیقه رسیده است.

کدام شبکه اجتماعی؟

مرکز آمار ایران اعلام کرده که میزان عضویت کاربران ایرانی در واتساپ بیشتر از سایر شبکه‌های اجتماعی است. مرکز آمار ایران، تأکید کرده ۸۸.۵ درصد کاربران ایرانی در واتساپ و ۶۸ درصد در اینستاگرام عضویت دارند. در این آمار به سایر شبکه‌های مجازی اشاره‌ای نشده است.

به گزارش همشهری، نکته حائز اهمیت در مورد میزان عضویت کاربران ایرانی در واتساپ این است که در میانه‌های دهه ۹۰ میزان عضویت کاربران ایرانی در این شبکه بسیار کم بود و اغلب ایرانی‌ها امور روزانه خود را از طریق تلگرام انجام می‌دادند اما با محدودیت‌هایی که ظرف چند سال گذشته برای فعالیت در تلگرام ایجاد شد بسیاری از کاربران، به‌صورت همزمان واتساپ را نیز روی گوشی‌های هوشمند خود نصب کرده‌اند. اطلاعات مرکز آمار ایران نشان می‌دهد که سطح عضویت کاربران ایرانی در واتساپ در سال ۱۳۹۶ معادل ۲۴ درصد بود اما بعد از ۳ سال این رقم با رشد قابل توجهی به ۸۸.۵ درصد رسیده است.

چند میلیون ایرانی عضو تلگرام اند؟

با وجود این داده‌های آماری، اطلاعات میدانی نشان می‌دهد که هنوز بسیاری از کاربران ایرانی در تلگرام حضور دارند زیرا بسیاری از کسب‌وکارهای اینترنتی و حتی شبکه‌های خبری و اطلاع‌رسانی به تلگرام وابستگی زیادی پیدا کرده‌اند. طبق آخرین گزارش‌ها ۴۵ میلیون ایرانی در تلگرام عضو هستند که روزانه ۱۵ میلیارد پیام از طریق این شبکه اجتماعی رد و بدل می‌کنند.

اطلاعات پژوهشگاه فضای مجازی نشان می‌دهد که تلگرام هفدهمین سایت برتر در ایران است و ایرانی‌ها تاکنون ۱۷۰ هزار کانال در این پلتفرم ایجاد کرده‌اند که از این میزان ۱۱ هزار کانال بیش از ۵ هزار عضو دارند. همچنین کانال‌های ایرانی روزانه ۱.۵ میلیون مطلب منتشر می‌کنند و جمع کل بازدید ایرانی‌ها در تلگرام به ۳ میلیارد بازدید در روز هم می‌رسد. هم‌اکنون هرکاربر ایرانی به‌طور میانگین در ۱۳ کانال عضو است و ۸۱ درصد از ترافیک کانال‌ها در تلگرام در اختیار ایرانی‌ها است.

برخی اطلاعات نشان می‌دهد هم‌اکنون ۳۲ هزار کسب‌وکار اینترنتی در ایران فعال هستند که بخش عمده آنها در شبکه‌های اجتماعی فعال هستند.

استان‌های برتر

اطلاعات تازه مرکز آمار ایران نشان می‌دهد که مردم استان‌های البرز، بوشهر و تهران بیش از سایر استان‌ها در شبکه‌های اجتماعی حضور دارند و هم‌اکنون ۷۷.۱ درصد ساکنان استان البرز و ۷۵.۶ درصد از شهروندان بوشهری در شبکه‌های اجتماعی فعالند و تهرانی‌ها هم با ۷۵ درصد در رتبه سوم هستند. استان‌های گلستان، خراسان‌جنوبی و سیستان و بلوچستان هم کمترین میزان مشارکت را در شبکه‌های اجتماعی دارند.

نکته جالب توجه این است که هموطنان جنوبی بیشتر از سایر نقاط کشور در شبکه‌های اجتماعی حضور دارند و میانگین زمانی که آنها در هر روز صرف شبکه‌های اجتماعی مانند واتساپ و اینستاگرام می‌کنند بیش از ۲‌ ساعت است، چنان‌که استان هرمزگان با ۱۳۲ دقیقه، بوشهر با ۱۲۳ دقیقه و خوزستان با ۱۱۴ دقیقه در صدر همه استان‌ها قرار دارند.

کد خبرنگار: ۱۳
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • پربازدید

    پربحث

    اخبار عجیب

    آخرین اخبار

    لینک‌های مفید

    ***