فشار خون بالا یا هایپرتنشن که به آن قاتل خاموش نیز گفته می شود، میلیون ها نفر را تحت تاثیر قرار داده است. اگر فشار خون درمان نشود، می تواند خطر ابتلا به بیماری های قلبی و یا سکته مغزی را افزایش دهد.

درمان‌های خانگی فشار خون بالا را بشناسید

به گزارش سلام نو به نقل از ایرنا، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور به تازگی از خطر شدید فشار خون در میان ایرانیان صحبت کرده است. به گفته دکتر سعید نمکی، در هر دو دقیقه، یک نفر به خاطر فشار خون بالا جان خود را از دست می‌دهد. چگونه می‌شود در مقابل این قاتل خاموش ایستاد؟

فشار خون نیرویی است که در آن خون از قلب به عروق پمپ می‌شود. میزان فشار خون طبیعی کمتر از ۱۲۰/۸۰ میلی متر جیوه است. زمانی که خون با فشاری بیش از این مقدار، در رگ‌ها جریان پیدا کند، به آن‌ها آسیب می‌رساند.

۶ درمان خانگی برای کنترل فشار خون بالا

۱. تمرین کنید

روزانه ۳۰ تا ۶۰ دقیقه ورزش و تمرین، بخش مهمی از یک زندگی سالم است. ورزش روزانه علاوه بر اینکه به کاهش فشار خون کمک می‌کند، به روحیه، قدرت بدنی و تعادل شما نیز یاری می‌رساند و همچنین خطر ابتلا به دیابت و سایر انواع بیماری‌های قلبی را کاهش می‌دهد.

اگر مدت زیادی است که ورزش را کنار گذاشته‌اید، تمرین‌ها را به آرامی شروع کنید و به تدریج سرعت و دفعات آن‌ها را افزایش دهید. درست است، این روزها نمی‌توانیم از باشگاه‌های ورزشی استفاده کنیم، ولی هنوز فرصت برای تمرین در خانه و پیاده‌روی و دوندگی در پارک‌ها است. مهم این است که حرکت کنید.

۲. رژیم مناسب فشار خون را دنبال کنید

پیروی از رژیم‌های غذایی برای جلوگیری از فشار خون بالا (DASH) می‌تواند فشار خون را کاهش دهد. رژیم غذایی DASH شامل:

- خوردن میوه، سبزیجات و غلات کامل

- خوردن لبنیات کم چرب، گوشت بدون چربی، ماهی و آجیل

- کنار گذاشتن چربی‌های اشباع، مانند غذاهای فرآوری شده، لبنیات پرچرب و گوشت‌های چرب

- کاهش دسرها و نوشیدنی‌های قنددار

۳. نمکدان را کنار بگذارید

شاید برای کنترل فشار خون هیچ چیز حیاتی‌تر از به حداقل رساندن میزان مصرف سدیم نیست. متخصصان توصیه می‌کنند که میزان سدیم مصرفی خود را بین ۱۵۰۰ تا ۲۳۰۰ میلی گرم در روز محدود کنید. این مقدار نزدیک به یک قاشق چای‌خوری نمک است. بهتر است برای کاهش سدیم در رژیم غذایی خود، نمکدان را از میز غذای خود حذف کنید. از گیاهان و ادویه‌ها برای افزودن عطر و طعم استفاده کنید. غذاهای فرآوری شده مملو از سدیم هستند، آن‌ها را به حداقل برسانید. هنگام خرید، برچسب‌های روی مواد غذایی را بخوانید و در صورت امکان گزینه‌های کم سدیم را انتخاب کنید.

۴. وزن اضافی خود را کم کنید

وزن بالا و فشار خون دست به دست هم می‌دهند. چربی اضافی دور کمر، بسیار دردسرساز است. چربی این ناحیه، اعضای مختلف شکم را احاطه می‌کند و مشکلات جسمی بسیاری از جمله فشار خون بالا را با خود می‌آورد. گفته می‌شود که به طور کلی، مردان باید اندازه دور کمر خود را به کمتر از ۱۰۰ سانتی متر اینچ و زنان به کمتر از ۸۸ سانتی متر برسانند.

۵. اعتیاد به نیکوتین را برطرف کنید

هر سیگاری که می‌کشید، به طور موقت تا چند دقیقه فشار خون شما را افزایش می‌دهد. اگر سیگاری باشید، فشار خون شما می‌تواند برای مدت طولانی افزایش یابد. تحقیقات می‌گوید، افرادی که فشار خون بالا دارند و سیگار می‌کشند بیشتر در معرض خطر حمله قلبی و سکته هستند. فراموش نکنید که در معرض دود سیگار بودن نیز شما را با خطر افزایش فشار خون و بیماری‌های قلبی مواجه می‌کند.

۶. کمتر استرس داشته باشید

در دنیای پر سرعت امروز که پر از خواسته‌های روزافزون است، کاهش سرعت و داشتن آرامش کاری دشوار است. مهم است که از مسئولیت‌های روزمره خود فاصله بگیرید تا بتوانید استرس خود را کاهش دهید. استرس می‌تواند در لحظه فشار خون شما را افزایش و مقدار زیاد آن می‌تواند شما را در معرض خطر پرفشاری خون قرار دهد. برای کنترل استرس می‌توانید چند راه ساده را امتحان کنید، چند نفس عمیق بکشید، تمرکز خود را به نکات خوب زندگی جلب کنید، مدیتیشن انجام دهید یا یوگا تمرین کنید.

کد خبرنگار: ۱۴
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • پربازدید

    پربحث

    اخبار عجیب

    آخرین اخبار

    لینک‌های مفید

    ***