به گزارش سلام نو به نقل از ایرنا، رئیس جامعه پزشکان داخلی ایران گفت: تزریق واکسن آنفلوآنزا در زنان باردار با فاصله زمانی یک ماه و سالمندان و بیماران کلیوی، دیابتی، سرطانی، پیوندی، دیابت و دارای نقص سیستم ایمنی بدن حدود سه هفته بعد از تزریق انواع دزهای واکسن کرونا ضروری است.
دکتر ایرج خسرونیا افزود: با توجه به همه گیری شیوع آنفلوآنزا، ضرورت تزریق واکسن آنفلوآنزا برای گروههای خاص جامعه ضروری است و کودکان ۲ تا ۱۵ سال نیز مجاز به دریافت این واکسن هستند.
وی اظهار داشت: اکنون در شرایط همه گیری بیماری آنفلوآنزا هستیم امسال با توجه به اینکه رعایت اصول بهداشت فردی و اجتماعی به دنبال شیوع کرونا از جمله استفاده از ماسک، دوری از تجمعات و عدم رعایت فاصله فیزیکی بسیار کاهش یافته، موج ابتلا به آن را در همه گروههای سنی بویژه دانش آموزان شاهد هستیم.
خسرونیا ادامه داد: آنفلوآنزا عفونت ویروسی است که هر ساله با آغاز فصل سرما در کشور شایع میشود، امسال زودتر از گذشته شیوع پیدا کرده و همه گیری آن مشهودتر است. اندازه شدید این بیماری به ویژه در بالغین ایجاد شده، در سالمندان و کودکان و افراد دارای بیماری زمینه قلبی و تنفسی تهدید کننده است و اگر کنترل نشده و تحت نظر گرفته نشود، ممکن است منجر به مرگ شود.
به گفته این متخصص داخلی، تزریق واکسن آنفلوآنزا در افراد واجد شرایط از ابتلا به آنفلوآنزا جلوگیری نمیکند، بلکه شدت علایم بیماری را کاهش میدهد و سریعتر فرد مبتلا رو به بهبودی میرود.
علائم آنفلوآنزا چیست؟
وی با بیان اینکه علائم آنفلوآنزا میتواند خفیف یا شدید باشد، تصریح کرد: تب و لرز، سردرد، دردهای عضلانی از جمله کمردرد، خستگی، سرفه که ممکن است با خلط همراه باشد، گلودرد و کوفتگی از علایم شایع بیماری هستند، این علائم معمولاً دو روز پس از مواجهه با ویروس بروز میکنند و کمتر از یک هفته باقی میمانند.
خسرونیا اظهار داشت: البته در برخی از مبتلایان به آنفلوآنزا سرفهکردن ممکن است بیش از دو هفته ادامه یابد، افرادی که فرد مبتلا به این بیماری در منزل دارند، باید ماسک بزنند، همچنین شستن مکرر دستها، گندزدایی هوای اتاق بیمار و جدا کردن سریع مبتلایان از افراد سالم، تا حدی مانع ابتلا به آنفلوانزا در سایر اعضای خانواده میشود.
وی ادامه داد: برخی از مبتلایان نیز ممکن است همه علایم بیماری را نداشته باشند و حتی تب نکنند، آنها بدون مراجعه به پزشک و استرحت کامل و مصرف مایعات گرم بهبود مییابند و افرادی که دارای علایم شدید هستند حتما به پزشک مراجعه کنند.
دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز به مبتلایان آنفلوآنزا توصیه کرد، به دلیل تعریق و تب، بدن با کم آبی مواجهه میشود که این امر میتواند بهبودی را به تعویق بیندازد؛ بنابراین در این دوران مایعات همچون آب ولرم، دمنوش زنجبیل و آویشن، آب ولرم با عسل و لیموترش و آبمیوهها طبیعی همچون آب سیب، آب پرتقال و لیمو شیرین و آب هویج مصرف کنید. البته توجه کنید اگر دچار پرفشاری خون هستید از دمنوش زنجبیل خودداری کنید.
بهترین غذاها در این شرایط سوپ به خصوص سوپ مرغ و گوشت است. سوپ مرغ به طور سنتی به عنوان یک غذای مناسب در هنگام بیماری در نظر گرفته میشود. آب سوپ منبع خوبی از مایعات و الکترولیتها برای جلوگیری از هیدراتاسیون است. مرغ پروتئین و روی بدن شما را تامین میکند. همچنین دارای ویتامین A به دلیل وجود هویج و ویتامین C به دلیل وجود کرفس و پیاز و است. توصیه میشود از لیموی تازه یا نارنج به مقدار کم هم در سوپ خود استفاده کنید.
میوه و سبزیجات منبع غنی ویتامین C و A است. این ویتامین یک ماده مغذی برای تقویت سیستم ایمنی به ویژه در هنگام بیماری است. لیمو شیرین، پرتقال، شلغم، کدو حلوایی و لبو را در برنامه غذایی روزانه خود قرار دهید.
در این دوران از مصرف الکل و نوشیدنی های حاوی کافئین مثل قهوه و نسکافه و نوشابه پرهیز کنید. این نوع نوشیدنیها دیورتیک بوده و منجر به کم ابی بدن شما شده و میتواند شرایط شما را بدتر کند و دوره نقاهت بیماری را افزایش دهند.
به دلیل تضعیف سیستم ایمنی باید مواد پروتئینی به منظور تقویت سیستم ایمنی مصرف کنید. تخم مرغ آبپز، عدسی و پنیر با مغزهایی مثل بادام، گردو انتخابهای خوبی برای این وعده هستند. اگر اشتها ندارید که سه وعد غذایی را میل کنید حتما تعداد وعدههای غذایی را زیاد مثلا به ۶ تا ۷ وعده، ولی با حجم کم مصرف کنید.
بر اساس دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، ویتامین دی نقش مهمی در کاهش التهاب در بدن دارد. بهتر است در زمان شروع بیماری یک پرل ۵۰ هزار واحدی ویتامین دی مصرف کنید.
به یاد داشته باشید همه افراد بالای ۱۲ سال باید ماهانه یک پرل ۵۰ هزار واحدی ویتامین دی مصرف کنند. همچنین از مکمل روی استفاده کنید. مکمل روی منجر به کاهش التهاب و تسریع بهبودی میشود لذا توصیه میشود روزانه تا بهبودی کامل یک عدد مکمل روی مصرف کنید.
نظر شما