نارنگی در آب و هوای گرم پرورش پیدا می‌کند پر از انرژی خورشیدی، عناصر ریز و درشت و ویتامین‌های روزانه‌ی لازم برای بدن است.

خواص باورنکردنی پوست نارنگی

به گزارش سلام نو به نقل از اقتصاد آنلاین، نه تنها گوشت آبدار و خوشمزه‌ی نارنگی برای بدن مفید است، بلکه پوست آن هم خواص بسیار زیادی دارد و می‌توانید از آن در آشپزی، ساخت مواد آرایشی خانگی و حتی دارویی هم استفاده کنید.با ما همراه باشید تا رازهایی از پوست نارنگی را به شما بگوییم که تا امروز نمی‌دانستید.

ترکیبات پوست نارنگی

مواد موجود در پوست نارنگی با توجه به منطقه‌ای که در آن رشد می‌کند، متفاوت است اما به صورت کلی خوردن نارنگی مواد لازم برای عملکرد صحیح بدن را تأمین می‌کند و سطح آن‌ها را در بدن متعادل نگه می‌دارد. مفیدترین موادی که در پوست این میوه موجود است به شرح زیر است؛

ویتامین C : برای مبارزه با رادیکال‌های آزاد، افزایش عملکرد سیستم ایمنی و عصبی لازم است.

ویتامین P: برای ایجاد خاصیت ارتجاعی در دیواره‌ی رگ‌های خونی مورد نیاز است.

بتاکاروتن: یک کاروتنوئید، رنگدانه‌ی گیاهی و آنتی اکسیدان قوی که سیستم ایمنی بدن را تحریک می‌کند.

روغن گیاهی: در بهبود فعالیت سیستم ایمنی مؤثر است، خستگی را کم می‌کند، برای ایجاد آرامش در شرایط استرس‌زا مؤثر است و استفاده‌هایی در حوزه‌ی زیبایی دارد.

هسپریدین فلاونوئید: از بدن در برابر عفوت ویروسی محافظت می‌کند، التهاب را از بین می‌برد و واکنش‌های آلرژیک را کاهش می‌دهد.

نوبلاتین فلاونوئید: در پیشگیری از دیابت نوع ۲، چاقی و سرطان نقش دارد.

پتاسیم: در ایجاد تعادل در فشار خون و تبدیل گلوکوز به گلیکوژن نقش دارد.

پکتین‌ها: برای فرآیندهای متابولیکی و کنترل وزن طبیعی لازم است.

پوست نارنگی و تأثیرات مفید سلامتی و پوستی

ترکیبات شیمیایی که در پوست نارنگی وجود دارد در زمینه‌های بهداشتی، مراقبت از پوست، آشپزی و استفاده‌های مختلف در زندگی روزمره کاربرد دارد. البته فراموش نکنید که مهم‌ترین نکته در استفاده از پوست نارنگی، کیفیت آن است. آن‌هایی که علائم بیماری دارند قابل استفاده نیستند و حتما باید سالم باشند. لازم است قبل از استفاده حتما نارنگی را با مایع تمیزکننده یا جوش شیرین بشویید تا مواد شیمیایی که احتمالا روی آن قرار دارد را از بین برده باشید.

سلامتی

مدت‌هاست که از پوست نارنگی برای پیشگیری و درمان بیماری‌های خاص استفاده می‌شود. شما می‌توانید از پوست نارنگی به صورت خشک یا تازه استفاده کنید. اگر پوست‌های نارنگی را خشک می‌کنید لازم است آن‌ها را در یک ظرف در بسته نگهداری کنید.

روش استفاده

اضافه کردن ۱ قاشق چای‌خوری پوست خشک نارنگی به غذا، نفخ شکم را افزایش می‌دهد و میکروفلور روده را از بین می‌برد.

برای از بین بردن بیماری‌های دستگاه تنفسی فوقانی، مثل برونشیت، ۲ قاشق غذاخوری پودر پوست نارنگی را به مدت ۵ تا ۷ دقیقه با حرارت کم بجوشانید و اجازه دهید تا خنک شود. پس از یک ساعت آن را صاف کنید و قبل از غذا نصف فنجان از محلول را مصرف کنید.

اگر به مرکبات حساسیت دارید در استفاده از پوست نارنگی احتیاط کنید. ممکن است بیماری‌های دستگاه گوارش و کلیه‌ها را تشدید کند.

برای از بین بردن گرفتگی بینی یا سرماخوردگی، مقداری پوست نارنگی را در آب داغ قرار دهید و بخار آن را تنفس کنید. این کار را ۲ تا ۳ بار در روز انجام دهید تا گرفتگی بینی شما برطرف شود.

برای ایجاد آرامش پس از گذراندن یک شرایط پر از استرس و تنش، چای سیاه را همراه با پوست خشک نارنگی دم کنید. نوشیدن این چای به ایجاد آرامش کمک می‌کند.

اگر روی پاهایتان ضایعات پوستی، مثل قارچ، وجود دارد لازم است روزی دو بار با پوست نارنگی محل ضایعه را تمیز کنید. این کار به بهبود آن کمک می‌کند.

محافظت از پوست

در پوست نارنگی روغن و ویتامین‌های مختلفی وجود دارد و همین امر باعث استفاده از آن در حوزه‌ی زیبایی شده است. محصولات آرایشی و بهداشتی که بر پایه‌ی مواد طبیعی تهیه شده‌اند آسیبی به پوست نمی‌رسانند و از آن محافظت می‌کنند. شما می‌توانید با کمک پوست نارنگی به راحتی یک اسکراب یا کرم مقوی تهیه کنید.

روش استفاده

تونیک تمیزکننده: پوست نارنگی را در آب قرار دهید و پس از ۲۴ ساعت از آن برای تمیز کردن پوست صورت استفاده کنید.

تونیک تقویت‌کننده: پوست ۲ یا ۳ نارنگی را همراه با نصف پوست یک لیمو، پوست ۱.۵ پرتقال و چند شاخه نعنا در آب قرار دهید و ۱۲ روز صبر کنید. سپس آن را روی پوست قرار دهید. اگر مایع به دست آمده غلیظ بود می‌توانید آن را با کمی آب رقیق کنید.

اسکراب پوست بدن و صورت: پوست خشک نارنگی را پودر کنید و با کمی آب مخلوط کنید تا یک ماده‌ی نرم و خمیری به دست بیاید. با این مخلوط می‌توانید پوست صورت یا بدن خود را اسکراب کنید.

اسکراب رنگدانه‌ای: پوست خشک شده‌ی نارنگی و لیمو را به میزان مساوی مخلوط کنید. مخلوط را به میزان مساوی با پودر قهوه و ژل شستشو مخلوط کنید. اجازه دهید مواد کمی با هم استراحت کنند و سپس از آن استفاده کنید. با این مخلوط قسمت‌هایی از پوست را که لکه دارد، مانند رد جوش و آکنه، اسکراب کنید و پس از چند دقیقه بشویید.

تمیز کردن ناخن: تمیز کردن ناخن‌های دست و پا با پوست تازه‌ی نارنگی، ناخن‌ها را تقویت و از آن‌ها در برابر عفونت‌های قارچی محافظت می‌کند.

روغن نارنگی: پوست نارنگی را خرد کنید و در روغن زیتون قرار دهید. پس از یک هفته می‌توانید از این ترکیب به جای عنوان نرم‌کننده استفاده کنید.

ماسک مخصوص پوست خشک: زرده‌ی تخم‌مرغ را با کمی پودر پوست نارنگی و یک دوم قاشق چای‌خوری خامه‌ی ترش مخلوط کنید. این مخلوط را روی پوست خشک قرار دهید و پس از ۲۰ دقیقه محل را با کمک یک لیف پنبه‌ای و آب گرم بشویید.

آشپزی

به دلیل وجود روغن‌های مختلف در پوست مرکبات، طعم آن‌ها در هر ترکیب غذایی دلچسب است. همین موضوع باعث شده است که از پوست تازه و خشک نارنگی در غذاهای گرم و سرد، تنقلات و غذاهای پخته شده‌ی آماده استفاده شود.

پوست شکری

شما می‌توانید به راحتی این نوع از تنقلات را در منزل تهیه کنید و آن‌ها را جایگزین قند و آبنبات کنید. برای تهیه‌ی پوست نارنگی شکری به روش زیر عمل کنید.

مواد لازم

پوست نارنگی: ۱ کیلوگرم

شکر: ۸۰۰ گرم

آب: ۳۰۰ میلی‌لیتر

نمک: ۱ پانج

۱.

بخش‌های سفید پوست را با کمک پشت چاقو تمیز کنید و آن‌ها را به شکل نواری خرد کنید. پوست‌های برش خورده را به مدت ۶ ساعت در آب سرد و نمک خیس کنید و سپس با آب سرد بشویید و دوباره خیس کنید. این کار را ۲ بار انجام دهید و بعد از آبکشی آخر، پوست‌ها را فشار دهید تا آب از آن‌ها خارج شود.

۲.

آب و شکر را با هم بجوشانید تا تبدیل به یک شربت غلیظ شود. پوست‌های نارنگی را در شربت ریخته و به مدت ۱۰ دقیقه بپزید. مخلوط را ۱ ساعت استراحت دهید و سپس دوباره آن‌ها را ۱۰ دقیقه بپزید. بعد از اینکه مخلوط خنک شد آن را در آبکش بریزید تا شربت از پوست‌های نارنگی جدا شود.

پودر پوست خشک شده‌ی نارنگی برای ایجاد عطر و طعم خوب در خمیر، غذاهای گوشتی و خامه استفاده می‌شود.

۳.

یک کاغذ در سینی فر بگذارید و پوست‌های نارنگی را روی کاغذ پخش کنید و در فر با دمای ۶۰ درجه سانتیگراد قرار دهید تا خشک شوند. اگر به شربت کمی دارچین یا وانیل اضافه کنید، میوه‌های شکری شما عطر لطیف و دلچسبی خواهد داشت.

دمنوش پوست نارنگی

اضافه کردن پوست نارنگی به چای سبز یا سیاه باعث ایجاد احساس نشاط می‌شود و وضعیت عاطفی را بهبود می‌بخشد. برای تهیه‌ی چای پوست نارنگی به روش زیر عمل کنید؛

۱ تا ۲ قاشق چای‌خوری پوست خشک یا تازه‌ی نارنگی را در یک قوری آب جوش بریزید و اجازه دهید تا دم بکشد.

پوست ۲ تا ۳ نارنگی را در ۵۰۰ میلی‌لیتر آب بجوشانید. ۳ قاشق چای‌خوری از این محلول را همراه با دم کرده‌ی چای سیاه و نصف قاشق چای‌خوری دارچین مخلوط کنید و اجازه دهید این محلول ۵ دقیقه استراحت کند. برای مصرف، دمنوش را با مقداری عسل یا شکر مخلوط کنید و سپس بنوشید.

می‌توانید از پوست خشک شده‌ی نارنگی برای تزئین کیک و شیرینی استفاده کنید.

۱ قاشق چای‌خوری چای سبز را همراه با ۱ قاشق چای‌خوری پوست تازه یا خشک شده‌ی نارنگی و چد برگ نعنا با آب جوش مخلوط کنید و ۵ دقیقه زمان دهید تا دم بکشد. این دمنوش را می‌توانید با شکر یا عسل شیرین کنید و سپس بنوشید.

تمام این ترکیب‌ها در بدن گرما ایجاد می‌کند و مقدار زیادی از ویتامین‌های مختلف را به بدن می‌رساند. بنابراین اگر سرما خورده‌اید. یا احساس خستگی می‌کنید، از این دمنوش‌ها استفاده کنید.

مربای پوست نارنگی

برای تهیه‌ی این مربای خوش‌طعم، به ۲۰۰ گرم پوست نارنگی و ۳۰۰ گرم شکر نیاز دارید.‍

پوست‌های نارنگی را به شکل نواری، مربعی یا هر شکل دیگری که دوست دارید برش دهید. برای از بین بردن تلخی، پوست‌ها را به مدت ۱۲ ساعت در آب سرد خیس کنید. لازم است در طول این مدت چند بار آب را عوض کنید. اگر زمان کافی برای خیساندن پوست‌ها ندارید، می‌توانید آن به مدت یک ربع در آب بجوشانید و سپس آبکش کنید.

بعد از گرفتن تلخی، پوست‌ها را در آبکش ریخته یا روی پارچه قرار دهید تا آب از آن خارج شود. حالا پوست‌ها را در قابلمه ریخته، روی آن شکر بریزید و اجازه دهید مدتی به همین شکل باقی بماند تا رطوبت پوست‌ها به شکر منتقل شود و کمی آب بیندازد.

می‌توانید در حین پخت به مربا کمی بادام و پوست لیمو اضافه کنید. این مواد طعم و عطر خاصی به مربا می‌دهند. بادام‌های پخته شده در این مربا را می‌توانید همراه با چای میل کنید.

سپس قابلمه را روی حرارت کم قرار دهید و بگذارید حدود ۴۰ دقیقه بپزد. وقتی پوست‌ها شفاف شدند و شربت غلیظ شد، مربا آماده است. این مربای خوش طعم و رنگ را باید در یخچال نگهداری کنید.

نوشیدنی ویتامینه

نوشیدنی ویتامینه‌ی پوست نارنگی به‌راحتی در منزل تهیه می‌شود و نوشیدن آن به اندازه‌ی نوشابه‌ی فانتا یا اسپرایت لذت‌بخش است. مزیت این نوشیدنی نسبت به نوشیدنی‌های کارخانه‌ای این است که مواد نگهدارنده و افزودنی‌های مضر ندارد و با کمی قند شیرین می‌شود.

برای تهیه‌ی این نوشیدنی به پوست ۷ تا ۱۰ نارنگی نیاز دارید. ۳ لیتر آب جوش را روی پوست‌های نارگی بریزید و اجازه دهید ۱ روز در آب باقی بمانند. سپس آب را خالی کنید و پوست‌ها را با کمک مخلوط‌کن خرد کنید. مخلوط به دست آمده را به آب جوش اضافه کنید و پس از جوشیدن، اجازه دهید ۱ روز باقی بماند.

در روز بعد، آب ۱ تا ۳ لیمو را در قابلمه‌ای که پوست‌های میکس شده در آن قرار دارد بریزید و به آن شکر اضافه کنید. آب لیمو و شکر اندازه‌ی مشخصی ندارد و می‌توانید آن را بر اساس ذائقه‌ی خودتان تعیین کنید. مخلوط را دوباره به جوش آورید تا با هم مخلوط شوند. سپس آن را صاف کنید و در یخچال قرار دهید تا خنک شود. نوشیدنی ویتامینه‌ی شما آماده است.

در صورتی که به نوشیدنی‌های گازدار علاقه دارید می‌توانید آن را با آب گازدار مخلوط کنید و سپس بنوشید.

اسموتی انرژی‌زا

نوشیدن یک اسموتی ساده از مواد طبیعی باعث بهبود متابولیسم می‌شود، انرژی را افزایش می‌دهد و به کاهش وزن کمک می‌کند. برای تهیه‌ی اسموتی انرژی‌زا به پوست تازه‌ی نارنگی، موز له شده، ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری دانه‌ی کتان آسیاب شده و ۱ تا ۲ ساقه کرفس نیاز دارید. تمام مواد را همراه با ۱ لیوان آب در مخلوط‌کن بریزید و اجازه دهید ۲ دقیقه با هم ترکیب شوند. اسموتی مغذی و خوش طعم شما آماده است.

استفاده از پوست نارنگی در زندگی روزمره

از پوست نارنگی می‌توانید برای معطر کردن فضای منزل استفاده کنید. آن‌ها را به نخ بکشید و آویزان کنید یا در کیسه‌های پارچه‌ای بریزید و کیسه‌ی معطر بسازید.

پوست تازه‌ی نارنگی را در بشقاب قرار دهید و از آن به‌عنوان خوشبو کننده‌ی هوا استفاده کنید.

پوست نارنگی را بجوشانید تا عطر آن در منزل پخش شود.

پوست خشک شده‌ی نارنگی را در آتش بسوزانید تا عطر خوش پخش شود. می‌توانید از این کار پس از تهیه‌ی کباب یا در شب‌هایی که در طبیعت کمپ کرده‌اید استفاده کنید.

اگر می‌خواهید گربه‌ی شما وارد جایی نشود یا در قسمتی از منزل حضور نداشته باشد، پوست نارنگی یا لیمو را در آن محل قرار دهید.

پوست خشک شده‌ی نارنگی را در کیسه‌ی ملافه‌ها و لباس‌ها قرار دهید و از آن‌ها در برابر بو گرفتن و بید زدگی محافظت کنید.

برای تمیز کردن فضای داخلی مایکروویو مقداری پوست نارنگی را در آب قرار دهید و آن را به مدت ۵ دقیقه با حداکثر قدرت روشن کنید. سپس ظرف را از مایکروویو خارج کرده و با کمک یک دستمال دیواره‌ها را تمیز کنید. همین کار را می‌توانید در فر انجام دهید و ظرف را ۱۰ دقیقه در فر روشن قرار دهید، سپس دیواره‌ها را تمیز کنید. روغن‌های آزاد شده از پوست نارنگی باعث تمیز شدن چربی‌ها و جرم‌های دیواره‌ها می‌شود.

سخن آخر

به دلیل جذب حداکثری نور آفتاب در زمان رشد و خواص مختلفی که در پوست و گوشت نارنگی وجود دارد، می‌توانیم به آن میوه‌ی معجزه هم بگوییم. این میوه هم برای کودکان مفید است و هم برای بزرگسالان، پس فراموش نکنید که از تمام قسمت‌های مختلف آن در رژیم غذایی خود و اطرافیان استفاده کنید. استفاده از پوست نارنگی در برنامه‌ی غذایی علاوه بر رساندن ویتامین‌ها و مواد لازم برای تقویت سیستم ایمنی و عصبی به بدن، به ما کمک می‌کند که زباله‌ی کمتری تولید کنیم و در نتیجه کمتر به طبیعت آسیب برسانیم. پس اگر از شما هم دوست‌دار محیط زیست هستید، از همین امروز استفاده از پوست نارنگی را شروع کنید.

کد خبرنگار: ۱۳
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • پربازدید

    پربحث

    اخبار عجیب

    آخرین اخبار

    لینک‌های مفید

    ***