یکی از استان‌های پرجاذبه ایران آذربایجان‌شرقی می‌باشد که به واسطه زیبای‌هایش گردشگران بسیاری را به خود جذب کرده است. یکی از زیبایی‌های این استان تبریز می‌باشد که زیبایی‌های بسیاری را در خود جای داده است.

باغ فتح‌آباد ؛ مقصدی مناسب برای گردشگری در تبریز

سلام نو - سرویس گردشگری: باغ فتح آباد با ۳۰ هکتار مساحت، از جاهای دیدنی تبریز است. این مجموعه امروزه با نام اردوگاه فرهنگی الغدیر شناخته می‌شود.

قدمت باغ فتح آباد

قدمت این باغ عظیم به دوران قاجار برمی گردد، یعنی حدود هزار سال پیش. مساحت باغ فتح آباد تبریز به ۳۰ هکتار می رسد و در داخل این باغ بزرگ یک ساختمان دو طبقه ساخته شده است. سازمان میراث فرهنگی این باغ را به دلیل قدمت درخشانش ثبت ملی کرد، باغ فتح آباد در آذر ماه سال ۷۸ به ثبت ملی رسید. باغ فتح آباد امروز به عنوان یک اردوگاه دانش آموزی نیز استفاده می شود. مالک باغ فتح آباد، آموزش و پرورش تبریز است. دونالد ویلبر نیز در کتاب خود از این باغ مطالبی نوشته است.

باغ فتح‌آباد ؛ مقصدی مناسب برای گردشگری در تبریز

ساختار باغ فتح آباد

این باغ جزو نمونه باغ‌هایی است که در زمینی تقریبا مسطح با شیب کم بنا شده است. محور اصلی باغ در امتداد شمالی ـ جنوبی متناسب با مسیر حرکت آب قنات و در حد فاصل محور اصلی پیادە‌رو طراحی شده است. برای کنترل شیب معبر پیاده‌رو، هشت سکو با ۱۸ پله با اختلاف سطح کل مسیر ۳۰۵ سانتی‌متر در نظر گرفته شده است. در وسط محور اصلی باغ درست در امتداد جوی آب در وسط هر یک از سطوح (پله‌های طراحی شده) حوضچه‌هایی به‌شکل مستطیل و دایره ساخته شده است (چهار حوضچه به‌شکل دایره و یک حوضچه به‌شکل مستطیل در ابعاد متفاوت) که در میان هر یک فواره‌ای موجود است.

باغ فتح‌آباد ؛ مقصدی مناسب برای گردشگری در تبریز

باغ مذکور در گذشته دارای درختان بیشتری نسبت به وضع کنونی بوده است و با استناد به نقشه‌ ترسیم شده‌ ویلبر و ریش‌سفیدان منطقه، محل باغ، معدن درختان پیوندی نارون (قره آغاج) محسوب می‌شد. از این درختان به تعداد هشت اصله در اطراف حوضچه‌ دایره‌ای، چهار اصله در اطراف آب‌نمای مربع شکل و دوازده اصله در اطراف ‌آب‌گیر اصلی روبه‌روی عمارت باغ وجود داشت.

عمارت اصلی باغ در امتداد محور اصلی قرار دارد و بنا به نقل قول ویلبر، ساختمان جدید در محل کوشک قدیمی ساخته شده است. این عمارت به‌شکل کوشکی ساده و کوچک به‌صورت ساختمانی برون‌گرا به وسعت ۲۰۰ متر مربع در دو طبقه ساخته شده است. ساختمان طوری طراحی شده که امکانات کمابیش کافی برای زندگی دائم یک خانوار در دو طبقه وجود داشته است. با استناد به نقشه‌ ترسیم شده‌ ویلبر، در گذشته بناهایی چون سرویس‌های بهداشتی و اصطبل در مجموعه وجود داشته‌اند که به‌علت عدم مراقبت و نگه‌داری از بین رفته‌اند.

کد خبرنگار: ۲۵
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • پربازدید

    پربحث

    اخبار عجیب

    آخرین اخبار

    لینک‌های مفید

    ***