سلام نو - سرویس گردشگری: کلاله (Kalaleh) شهری در شرق استان گلستان و مرکز شهرستان کلاله است که در جادهی گرگان به مراوهتپه قرار دارد. کلاله از شرق با استان خراسان شمالی، از غرب با گنبد کاووس، از شمال با مراوهتپه و از جنوب با شهر گالیکش همسایه است. جمعیت این شهرستان طبق سرشماری انجامشده در سال ۱۳۹۵ بیش از ۳۶,۰۰۰ نفر بوده است. ترکیب جمعیتی این شهر را اقوام ترکمن، فارس، خراسانی، سیستانی و بلوچ تشکیل میدهند و بیشتر مردم این منطقه اهل تسنن هستند.
جاذبههای روستای کلاله
جاهای دیدنی کلاله نیز مثل سایر نقاط استان گلستان، شامل انواع جاذبه های فرهنگی، تاریخی و طبیعی میشود که بازدید از آنها خالی از لطف نیست.
بررسی باستانشناسان در شهر کلاله تاکنون به شناسایی ۱۳۰ محوطه و تپه تاریخی و پیش از تاریخ منجر شده است که تاریخ کلاله را به ۷۵۰۰ سال پیش میرساند. در این بررسیها، یک سد ساسانی و یک مدرسه و مسجد قاجاری شناسایی شدهاند. بازدید از زیارتگاه خالد نبی، سیاحت و زیارت در گلستان را کامل میکند. آرامگاه خالد نبی در کنار زیارتگاه امامزاده عبدالله و گورستان مشهور آن با سنگ قبرهای منحصربهفرد، از دیگر آثار دیدنی کلاله هستند که با قرارگیری در ارتفاعات استان گلستان و طبیعت بکر منطقه، چشماندازی بینظیر را در مقابل دیده گردشگران به نمایش میگذارد.
از دیگر مناظر طبیعی زیبایی که در جایجای کلاله تجربه خواهید کرد، میتوان به جاذبههایی نظیر چشمه زاو، جنگل پلکانی کلاله، چشمه آق سو، روستای گچی سو بالا، تپه ماهورهای هزار دره، منطقه شکار ممنوع عزیزآباد، قله کوه گوگجه داغ که بین مردم به قله قدرت یا گوج شهرت دارد و... اشاره کرد که میتوانند در برنامه سفر هر گردشگری قرار بگیرند.
سوغات روستای کلاله
گلیم، نمد، سوزندوزی، لباس سنتی و ابریشمبافی، بخشی از صنایع دستی کلاله را تشکیل میدهند که یادگاریهای جذابی از سفر به این منطقه به حساب میآیند. همچنین به واسطه رواج دامداری در این منطقه، دوغ شتر، کشک، پنیر، کره و ماست محلی و عسل طبیعی نیز میتوانند در سبد سوغاتی گردشگران قرار بگیرند.
نظرات