سلام نو - سرویس گردشگری: تنکابن در زمان پهلوی با نام شهسوار شناخته میشد و بعد از انقلاب به تنکابن که نام این شهر در زمان قاجار هم بود تغییر یافت. مردم این شهر به زبان گیلکی و مازنی سخن میگویند.
در این شهر میوه هایی همچون سیب، آلو ، آلوچه ، کیوی و پرتقال به وفور یافت میشود و محل مناسبی برای پرورش گل و گیاهان تزئینی میباشد.
تنکابن به این دلیل که در شمال کشور و در جنوب دریای خزر واقع شده دارای آب و هوای مرطوب است و در اکثر روزهای سال بارانی میباشد و به همین دلیل مزراع و کارخانه های چای و برنج در این شهر زیاد هستند.
از ارتفاعات این شهر میتوان به کوه های بِلِس کوه، نواسرکوه ، پیت غار ، کوه بلور، عَلَم کوه، تخت سلیمان و مرتفع ترین کوه با نام سیالان اشاره کرد.
تنکابن جاذبه های طبیعی زیادی همچون روخانه های چشمه کیله، وَلَم رود، تیله رود ، رودخانه میرشمس الدین، شتارود، تنگه چال، تیرِم، گرمارود ، صفارود و چالک رود، چشمه های آبگرم معدنی سه هزار ، شلفت و فلکده درلیرسر و آبشار سنگ بن چشمه دارد که همین امر موجب رشد صنعت اکوتوریسم این منطقه شده است.
آشنایی با تنکابن
این شهرستان مرکز باغهای کیوی و پرتقال و چای است و همچنین یکی از بزرگترین مراکز پروش و صادرکننده انواع گلها و گیاهان زیبا و زینتی است. شهرستان تنکابن با دارا بودن مراکز متعدد پرورش ماهی در شیرود، دوهزار و … قطب پرورش ماهی ایران است و همچنین مرکز تحقیقات ماهیان سردابی کل کشور است.
جمعیت کل شهرستان تنکابن بر اساس آخرین سرشماری در سال نود و پنج ۱۶۶٫۱۳۲ نفر بودهاست. بخش مرکزی آن با ۹۹٫۱۹۰ نفر (که از این بین جمعیت شهر تنکابن ۵۵٫۴۳۴ نفر و شهر شیرود ۱۱٫۳۷۷ نفر میباشد)، بخش خرمآباد با ۴۱٫۰۰۶ نفر و بخش نشتا با ۲۵٫۹۳۵ نفر ساکنان کل شهرستان تنکابن را تشکیل میدهند.
بهطور کلی شهرستان تنکابن امروز با تنکابن زمان قاجار تفاوتهای زیادی دارد، شهرستان تنکابن در گذشته شامل ۵ شهرستان دیگر بوده که امروزه از این شهرستان جدا شدهاند. شهرستان رودسر در سال ۱۳۲۰ (از شهرستان رودسر نیز شهرستان املش منشعب شدهاست)، شهرستانهای چالوس و نوشهر تحت عنوان یک شهرستان در آن زمان در سال ۱۳۲۴، شهرستان رامسر بعد از انقلاب و در سال ۱۳۶۴ از این شهرستان بزرگ جدا شدهاند و به شهرستانهای مستقلی تبدیل شدهاند؛ و شهرستان عباسآباد (تنکابن) واقع در ناحیه شرقی شهرستان بزرگ تنکابن از سال ۱۳۸۹ شروع به کار کرد.
روستای بالا اشتوج کجاست؟
بالا اشتوج، روستایی است از روستاهای تنکابن از توابع بخش کوهستان که در استان مازندران واقع شده است. در این روستای تاریخی مسجدی وجود دارد که بیش از ۸۰۰ سال از عمر آن میگذرد. ستونهای داخل مسجد ۲ تا هستند که کل بنا را تحمل میکنند. کاشیهای به کار رفته در آن طراحی دقیق و زیبایی دارند ولی در حال تخریبند، مانند حمام قدیمی بالااشتوج که تقریباً خراب شدهاست.این روستا در دهستان دوهزار قرار دارد و جمعیت آن براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵ برابر با ۱۳۸ نفر بوده است.
دهستان دوهزار تنکابن دیدنی های طبیعی کم نظیری دارد که هر کس با سفر به آن به وجد میآید. یکی از دیدنی های این دهستان محبوب روستای بالا اشتوج نام دارد که به سبب بناهای تاریخی که در خود جای داده است، ارزش تاریخی هم دارد. بالا اشتوج روستایی است از روستاهای تنکابن از توابع بخش کوهستان که در استان مازندران واقع شده است. در این روستای تاریخی مسجدی وجود دارد که بیش از هشتصد سال از عمر آن گذشته است. داخل مسجد دو عدد ستون وجود دارد که وزن تمامی بنا را نگه داشتهاند.
معماری روستای بالا اشتوج
کاشیهای به کار رفته در آن طراحی دقیق و زیبایی دارند ولی در حال تخریب هستند، مانند حمام قدیمی بالااشتوج که تقریباً خراب شده است. این روستا در دهستان دوهزار قرار دارد و جمعیت آن براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵ برابر با ۱۳۸ نفر بوده است. شایان ذکر است که حسینیه ای هم در این روستا وجود دارد که می تواند برای علاقه مندان به دیدنی های مذهبی مکانی مناسب باشد.
نظر شما