سلام نو _ سرویس گردشگری: یافتههای باستانشناسان نشان میدهد که قدمت قمصر به احتمال زیاد به دوران قبل از اسلام باز میگردد؛ شهری با جاذبههای تاریخی و طبیعی متعدد نظیر مساجد، برجها، روستاها، دشتهای وسیع، مناطق کوهستانی و مراتع سرسبز که هر سال گردشگران بسیاری را بهسمت خود میکشاند. بهترین زمان سفر به قمصر با آب و هوای نسبتا معتدل، فصل گلابگیری (اردیبهشتماه) است؛ البته دیگر ماههای بهاری، تابستان و فصل پاییز نیز زمان مناسبی برای سفر به قمصر هستند. شهری با طبیعت بکر و سرسبز که به وجود گلهای محمدی (گل سرخ یا رز) مشهور است. شاید برایتان جالب باشد که بدانید در جهان حدود ۲۰,۰۰۰ گونه گل رز وجود دارد؛ اما هیچیک از آنها عطر گلهای محمدی قمصر کاشان را ندارند. گلاب این گلها بهحدی باکیفیت است که آن را برای شستوشوی کعبه به کار میگیرند. از دیگر گلهای زیبای طبیعت قمصر میتوان به گل مینیاتوری سرخ بنگال، گل سرخ فرانسه و گل نسترن اشاره کرد.
علت شهرت قمصر
سفر به قمصر کاشان یکی از برترین گزینه هایی است که می توانید برای یک مسافرت داخلی و کم هزینه انتخاب کنید. اگر به سفر و تفریح در نقاط مختلف کشور علاقمند هستید، قطعا با نام کاشان و قمصر آشنا بوده و علت شهرت و محبوبیت این شهر را می دانید. بله! باغ هایی گسترده از گل های محمدی در انتظار شماست. سفر به قمصر در یک زمان مناسب می تواند به متفاوت ترین مسافرت برای شما مبدل گردد. قمصر به گل های محمدی و جشواره گلاب گیری محدود نمی گردد و شما حتی در سایر ماه های سال که خبری از گلاب و گلاب گیری در قمصر نیست نیز می توانید به این شهر زیبا و تاریخی مسافرت کرده و از جاذبه های گردشگری این شهر بازدید کنید.
قدمت شهر قمصر بالا بوده چرا که بخشی از اصفهان می باشد و همان طور که احتمالا می دانید یا حدس زده اید تاریخ این استان به سال های دور برمی گردد. به دلیل یافت شدن تعدادی سکه در پای کوه هایی که در شمال شرقی قمصر قرار دارند دال بر این موضوع است که در زمان هخامنشیان این شهر وجود داشته است. با یافت شدن این مسکوکات گفته شده که قدمت قمصر به پیش از اسلام تعلق دارد ولی باز هم این موضوع را با قطعیت بیان نکرده اند. یکی از مورخان تاریخی به نام قمی که در قرن چهارم می زیسته، حرف زیادی درباره کاشان نگفته ولی در همان تعداد محدود گفته هایش نیز از اطراف قمصر سخن گفته ولی از این شهر هیچ حرفی به میان نیاورده است.
به هر حال این شهر دارای قدمت بالایی بوده و درباره تاریخ دقیق آن اطلاعات چندانی در دسترس نمی باشد. ملکشاه سلجوقی در سال 532 قمری به ناحیه کاشان حمله کرد و باعث شد تا قمصر تخریب و ویران گردد. چند سال بعد در قرن هشتم میلادی یکی از مورخان و جغرافی دان های معروف به نام حمدالله مستوفی از قمصر به عنوان مکانی یاد کرده که در آن حشیش کم بوده و منابع آبی کاشان از نزدیکی کوه های قمصر تامین می شده است. در بخش شمالی قمصر یک سد تاریخی قرار دارد که بعضی از افراد آن را مربوط به خوارزمشاه می دانند ولی عده ای دیگر این پل را متعلق به دوران ملکشاه سلجوقی می پندارند.
محل قرارگیری قمصر و دسترسی به آن
قمصر به لحاظ موقعیت هندسی در َ۲۶ ۰ ۵۱ طول شرقی و َ۴۵ ۰ ۳۳ عرض شمالی قرار دارد و ارتفاع آن از سطح دریا به ۱۹۰۰ متر می رسد. این شهر در امتداد دره های کم شیب کوه های بخش مرکزی ایران واقع شده و از نظر جغرافیایی در محدوده استان اصفهان و از حیث تقسیمات استانی، زیر مجموعه شهرستان کاشان و در بخش جنوبی این شهرستان قرار دارد. این شهر در فاصله ۳۰ کیلومتری کاشان و در فاصله ۱۶۰ کیلومتری از شهر اصفهان – از مسیر جاده قهرود – واقع شده و در ۱۸۰ کیلومتری اصفهان از طریق اتوبان تهران-کاشان- اصفهان قرار گرفته است.
برای رفتن به قمصر از تهران کافیست ابتدا خود را به اتوبان کاظمی برسانید و بعد وارد آزادراه تهران-قم شوید. این آزادراه در نهایت به آزادراه امیر کبیر می رسد و با استفاده از آزادراه کاشان-نطنز به جاده کاشان-قمصر وارد خواهید شد. این جاده در انتها وارد شهر قمصر می شود و مسافت مسیری که از اتوبان کاظمی تهران گفته شد تا این شهر 266 کیلومتر می باشد و شما در حدود 2 ساعت و نیم در راه خواهید بود. برای شما یک لوکیشن از مقصد قرار داده ایم تا بتوانید با استفاده از آن مسیرتان را به سمت قمصر بیابید و به راحتی این راه را بپیمایید. به خاطر داشته باشید راه گفته شده عوارضی دارد و مدت زمان گفته شده نیز در صورتی که ترافیک نباشد این تایم می باشد و در غیر این صورت زمان بیشتری را برای رسیدن به مقصد نیاز خواهید داشت.
نظر شما