سلام نو - سرویس گردشگری: آزادراه ۱ یا آزادراه قزوین-رشت آزادراهی است که شمال ایران واقع شدهاست و شهرهای قزوین و رشت را به همدیگر متصل مینماید. این آزادراه بخشی از بزرگراه شمال ایران است که در نزدیکی آزادراه ۲ شمال-جنوب ایران پایان مییابد. این آزادراه همچنین بخشی از کریدور شمال-جنوب ایران است.
فاصله تهران تا رشت
اگر شما هم رشت را به عنوان مقصد سفرتان انتخاب کردهاید، خوشحال باشید که مسیری به فاصله ۳۲۷ کیلومتری تهران تا رشت که بسیار زیبا و خوش آب و هواست در انتظارتان است. با در نظر گرفتن وقت و امکانات، یکی از روشهای زیر را برای رسیدن به رشت انتخاب کنید.
فاصله ۳۲۷ کیلومتری تهران تا رشت را می توان در روزهای بدون ترافیک در ۳ ساعت و ۴۰ دقیقه پیمود.
بهترین مسیر برای رسیدن به رشت این است که خود را به بزرگراه شیخ فضل الله نوری و در ادامه اتوبان تهران کرج برساند. در ادامه مسیر را تا کرج و سپس از طریق اتوبان کرج – قزوین به سمت قزوین ادامه دهید.
بعد از رسیدن به قزوین مسیر به دو قسمت تقسیم می شود، یکی به سمت زنجان می رود و دیگری به سمت رشت. شما مسیر را در بزرگراه قزوین رشت ادامه دهید تا به رشت برسید.
شهرهای مسیر اتوبان تهران رشت
کرج، به ایران کوچک خوش آمدید
کرج یکی از شهرهای استان البرز است که در نزدیکی تهران قرار گرفته است. برای سفر به رشت از مبدا تهران از کنار کرج گذر خواهید کرد تا پس از گذشتن از ساوجبلاغ، نظرآباد، هشتگرد و طالقان به قزوین برسید. از آنجایی که در کرج جاهای دیدنی مختلفی وجود دارد، شما میتوانید برنامهریزی سفر خود را به شکلی انجام دهید که در طول سفر خود به رشت، از شهر زیبای کرج که به ایران کوچک معروف است، دیدن کنید.
در کرج میتوانید به منطقه زیبای برغان بروید و از طبیعت آنجا لذت ببرید. همچنین در طول مسیر پس از گذشتن از کرج میتوانید به شهرستان ساوجبلاغ نیز سر بزنید؛ در آنجا میتوانید کنار رودخانه بروید، اتراق کنید و یک نیمرو و چای آتیشی عالی نوش جان کنید و از طبیعت بکر ساوجبلاغ لذت ببرید.
قزوین، پایتخت خوش نویسی ایران
قزوین جزو قدیمیترین شهرهای ایران است که مکانهای تفریحی و باستانی بسیاری همچون قلعه بزرگ الموت در آن قرار دارد. از آنجایی که قزوین در روزگار گذشته برای چند سال بهعنوان پایتخت ایران انتخاب شده بود، شاهد آثار تاریخی بسیار مهمی در قزوین هستیم که به همان دوران تعلق دارند. در این شهر جاهای دیدنی بسیاری وجود دارد و در صورتی که دل به دل جاهای دیدنی آن بدهید، دیگر از هدف اصلی سفر خود غافل خواهید شد.
از مکانهای باستانی شهر قزوین که پیشنهاد میکنیم حتما از آنها دیدن کنید، میتوان به سردر عالی قاپو که یکی از زیباترین آثار بجای مانده از دوران صفوی است اشاره کرد؛ این بنا جزو مهمترین آثار تاریخی بجای مانده از زمان شاهان صفوی محسوب میشود. همچنین قلعه لمبسر، به عنوان بزرگترین و وسیعترین دژ استان قزوین از دیگر جاهای دیدنی این شهر است که پیشنهاد میکنیم از آن بازدید کنید.
لوشان، شهر آفتاب گیلان
لوشان در جنوبیترین قسمت استان گیلان در بخش مرکزی شهرستان رودبار قرار دارد. فاصله لوشان تا رشت ۹۰ کیلومتر است. این شهر که بین قزوین و رودبار قرار دارد از آب و هوای معتدلی برخوردار است. نمیتوان در مورد جاهای دیدنی مسیر تهران رشت، صحبت کرد و حرفی از پل تاریخی و زیبای لوشان نزد. این پل که در گذشته نهچندان دور تنها مسیر و شاهراه بین قزوین و رشت شناخته میشده، بر روی رودخانه شاهرود واقع شده و جذابیت بسیار زیادی دارد.
منجیل، شهر توربینهای بادی
منجیل یکی از شهرهای استان گیلان است که آن را با سد بزرگ و توربینهای بادیاش میشناسند. این شهر که به دلیل شرایط خاص جغرافیایی در بیشتر طول سال با وزش باد نسبتا شدید همراه است، یکی از شهرهای زیبا در فاصله بین تهران تا رشت است که پیشنهاد میکنیم حتما از آن بازدید کنید.
رودبار، شهر زیتون
در مسیر تهران به رشت پس از منجیل به شهر زیبای رودبار خواهید رسید. رودبار شهری است که خاطرات تلخی را با خود همراه دارد. همه ما خاطره تلخ زلزله رودبار و منجیل را به یاد داریم. البته دیگر خبری از تلخی آن روزها در رودبار نیست. حتی اگر تابلوهای راهنمایی مسیر را نگاه نکنید، بهراحتی متوجه رسیدن به رودبار خواهید شد. رودبار همان جایی است که در دو طرف جاده فروشگاه های فروش زیتون به چشم میخورد.
رودبار داری آبوهوای خاص و خاک حاصل خیز است و به همین دلیل درختچه زیتون بهخوبی در این منطقه رشد میکند. در مسیر آزادراه قزوین به رشت، از دور که به تپههای رودبار نگاه کنید، درختچههایی کم ارتفاع به چشم میخورد که برگ آنها کاملاً درخشان است و برق میزند. این درختچهها، درختچههای زیتون هستند که سوغات اصلی شهر رودبار به حساب میآیند.
زیتون رودبار بسیار مشهور است و این شهر بیشتر تولید زیتون کشور را به خود اختصاص داده است. مردم رودبار بیشتر به مشاغل مرتبط با زیتون مشغول هستند. برخی مردم در فروشگاههای مخصوص زیتون فعالیت میکنند و برخی دیگر در مزارع زیتون فعالیت دارند. همچنین برخی دیگر از مردم رودبار در مشاغل مرتبط با زیتون همانند کارخانه روغنگیری زیتون فعالیت میکنند.
جالب است بدانید که حتی زنان روستایی نیز در خانههای خود زیتون پرورده درست میکنند و به فروشگاههای کنار جاده میفروشند. خلاصه هر چه از زیتون بخواهید در رودبار وجود دارد. زیتونهای رودبار طعمی بینظیر دارند. اگر به فروشگاههای زیتون در این شهر بروید، اکثر فروشندگان به شما تعارف میکنند تا بهصورت رایگان چند زیتون را تست کنید تا در صورتی که از طعم آن لذت بردید، از آنها خرید کنید.
تاریخچه آزادراه تهران رشت
این آزادراه در بعدازظهر ۲۴ اسفند ۸۸ با حضور محمود احمدینژاد رئیس جمهور وقت ایران رسماً، اما نیمه کاره افتتاح شد. آزادراه رشت-قزوین اولین آزادراهی است که از کوههای البرز میگذرد و باهدف تقویت محور تهران-رشت-انزلی-آستارا که جزیی از مسیر کریدور شمال-جنوب بوده و یکی از مهمترین محورهای ارتباطی کشور محسوب میشود، احداث شدهاست. به دنبال سفر سید علی خامنهای در سال ۱۳۸۰ به استان گیلان و به دستور وی عملیات اجرایی این پروژه آغاز شده بود.
کلنگ عملیات اجرایی ۱۱ کیلومتر آزاد راه رشت - قزوین با اعتبار ۳۱۰ میلیارد تومان طی مراسمی دو سال پس از افتتاح رسمی آزادراه با حضور رئیسجمهور در ۱۵ اسفند ۱۳۹۰ به زمین زده شد. این ۱۱ کیلومتر از روی رودخانه سفیدرود عبور میکند که ۱۰ تونل به طول ۱۲ کیلومتر به صورت رفت و برگشت، دو پل رودخانهای از سفیدرود به طول یک و نیم کیلومتر، شش پل درهای ۱۰۰ متری، پلهای معمولی با دهانههای ۲۰ متری و با ۳۱۰ میلیارد تومان اعتبار اولیه در مدت ۳۶ ماه ساخته میشود.
پس از گذشت پنج سال از افتتاح و وعدههای عملی نشده درباره این آزادراه و شیوههای اجرایی ۱۱ کیلومتر باقیمانده این طرح عنوان شد شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حملونقل کشور پتانسیلهای فنی و اجرایی لازم برای اتمام این طرح را دارد و در صورت تأمین اعتبار لازم و جذب سرمایهگذار در اولین فرصت و با تمام نیرو عملیات اجرایی این ۱۱ کیلومتر را آغاز خواهد کرد.
در شهریور ۱۳۹۴ استاندار گیلان با اعلام ۱۴ کیلومتری بودن این قسمت مجدد وعده تکمیل آزادراه با یکهزار و ۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار را اعلام کرد.
نظرات