به گزارش سلام نو به نقل از میزان، محمدرضا هاشمیان استاد تمام دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به بیان توضیحاتی در رابطه با سویه جدید کرونا پرداخت.
محمدرضا هاشمیان در رابطه با سویه جدید کرونا با اشاره به اینکه این بیماری، بیماری تنفسی است که عامل ایجاد آن ویروس SARS-OV۲ است، گفت: از زمان شیوع ویروس کرونا تا به امروز، این ویروس جهشهای زیادی داشته که منجر به ایجاد سویههای جدیدی شده است و به تازگی نیز جهشهای جدیدی از ویروس کرونا در کشور چین (که در چین BF7 غالب تر است) دیده شده است.
وی از هشدار سازمان بهداشت جهانی مبنی بر اوجگیری موارد ابتلا به کرونا در ۱۱۰ کشور جهان خبر داد و افزود: سویه جدید امیکرون (XBB) ترکیبی از زیر سویههایی است که طبق تحقیقات تفاوتهایی در شدت بیماری بین سویههای قبلی و جدید ایجاد کرده است.
این پزشک فوق تخصص با بیان اینکه سرایت در این سویه بیشتر است اما علامتهای بیماری تفاوت زیادی با سویههای دیگر ندارد، ادامه داد: نشانههای سویه XBB تفاوت زیادی با گونههای قبلی امیکرون ندارد یعنی همان نشانههای سویههای قبلی مانند تنگی نفس، سنگینی سینه، بدن درد، سردرد، احساس کلافگی، تب و لرز و در مواردی هم اسهال و استفراغ دراین سویه دیده میشود.
هاشمیان سرایت بیشتر و شدت بیماریزایی کمتر را از ویژگیهای سویه جدید امیکرون XBB 1.5 عنوان کرد و اظهار کرد: بهتازگی در ایران موارد ابتلا به سویه جدیدی از امیکرون یعنی XBBو BQ۱گزارش شده است، البته این سویهها جدید نیستند و مطالعات درباره آنها زمانی به طور جدی آغاز میشوند که این سویهها بیشتر در حال گردش باشند.
استاد تمام دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی درباره تاثیر واکسنهای موجود در ایران بر زیرسویه جدید امیکرون نیز توضیح داد: هنوز مطالعات چاپ شدهای وجود ندارد ولی مطمئنا کاهش کارایی واکسن ها قابل پیشبینی است ولی واکسنها میتوانند درشدت بیماریزایی موثر باشند چرا که برخی از اپی توپها(قسمتی از یک آنتی ژن که توسط سیستم دفاعی تشخیص داده میشود و جاییکه آنتیبادی به آنجا میچسبد) همچنان بدون تغییر هستند.
وی ضمن اشاره بر اینکه شواهد در آمریکا نشان میدهند احتمال بستری شدن افرادیکه واکسن به روز شده دریافت کردهاند کمتر از کسانی است که واکسن نزدهاند، بیان کرد: تزریق واکسن به روز شده نسبت به واکسنهای قدیمی هم احتمال بستری را تا ۳۴ درصد کاهش میدهد.
وی در انتها مردم را دعوت به استفاده از ماسک مخصوصا در محیط های عمومی کرد.
نظر شما