سلام نو _ سرویس گردشگری: به هر قسمت از شهر زیبای کردستان که نگاه کنید، قسمتی از طبیعت زیبای این منطقه را میبینید که گویی دست هنرمند خداوند با قلموی خود آن را به نقاشی کشیده است. در ادامه به اطلاعاتی درباره جاذبههای طبیعی کردستان میپردازیم.
چند جاذبه طبیعی حیرتانگیز کردستان
دریاچه سد قشلاق
در ۲۰ کیلومتری شمال سنندج رودخانه خروشانی به نام قشلاق وجود دارد که چند سال پیش سدی روی آن احداث شد. جمع شدن تدریجی آب در پشت سد قشلاق باعث به وجود آمدن دریاچهای بزرگ به طول ۱۱ کیلومتر و مساحت بیش از ۹۳۰ هکتار شده است.
به لطف ساخت سد قشلاق و به وجود آمدن دریاچهای زیبا طبیعت مسحور کنندهای در این مکان خلق شده است که بهترین فرصت را برای گردشگرانی که به ورزشهای آبی علاقه دارند به وجود آوره است.
دریاچه زریوار
یکی از زیباترین جاهای دیدنی کردستان و یکی از زیباترین دریاچههای طبیعی غرب کشور دریاچه زریوار یا همان تالاب زریوار است. این دریاچه که در سال ۱۳۸۹ در فهرست آثار ملی ایران جای گرفت به دلیل طبیعت بکر، آسمان صاف و پرستاره در شب و هوای عالی مورد توجه بسیاری از طبیعتگردان قرار گرفته است.
هیچ رودخانهای به این دریاچه نمیریزد و تمامی آب موجود در دریاچه مدیون از چشمههای جوشان کف دریاچه و آب شدن برفهای کوههای اطراف تامین میشود. آب شیرین دریاچه و هوای سرد این منطقه در فصل زمستان باعث شده که سطح دریاچه به طور کامل یخ ببندد. ماهیگیری، قایقسواری، پیادهروی و چادرزنی در کنار دریاچه از محبوبترین فعالیتهای گردشگران در هنگام بازدید از این دریاچه زیباست.
چهل چشمه
چهل چشمه نام کوه زیبایی در منطقه خورخوره شهرستان دیواندره است که چشمههای بسیاری در آن وجود دارد. چشمههای این منطقه باعث به وجود آمدن یکی از زیباترین مناظر طبیعی در کشورمان شده است. نظیر دامنههای پوشیده شده از گل و گیاه این منطقه را در جای دیگری نمیتوانید ببینید.
آبشار گویله
آبشار گویله یکی از بلندترین آبشارهای استان کردستان است که در روستای گویله قرار دارد. این آبشار که در مسیر سقز به مریوان قرار گرفته به علت کوههای سرسبز و هوای مطبوعی که دارد محبوبیت بسیاری در میان گردشگران به دست آورده است.
آبشار بل
یکی از آبشارهای پر خروش استان کردستان آبشاری در دل منطقه اورامان در مجاورت روستایی به نام “بل” است.
این آبشار از شکاف بزرگی از دل کوه به بیرون میریزد و با سقوط حجم زیادی آب معدنی روی صخرهها مناظر زیبا و باشکوهی را برای بازدیدکنندگان خود به وجود میآورد. مردم محلی معتقد هستند که آب دریاچه بل خاصیت درمانی دارد. از اینرو برخی از گردشگران برای درمان مشکلات گوارشی و کلیوی خود به این منطقه سفر کرده و از آب آن استفاده میکنند.
دانستنیهایی درباره جاذبههای طبیعی کردستان
روستای اورامان تخت
روستای اورامان تخت که در منطقه اورامانات واقع شده، یکی از زیباترین مناطق کوهستانی ایران و جاهای دیدنی استان کردستان است. رودخانههای سیروان و لیله که از میان این دهکده میگذرند، طراوت و شادابی را به این ناحیه هدیه میدهند. این دو رودخانه در منطقهای از مرز مشترک کشور ایران و عراق، که به «دروله» معروف است به یکدیگر متصل میشوند.
اورامان یکی از مناطق گردشگری زیبای ایران است که هر ساله گردشگران بسیاری از این منطقه بازدید میکنند. در سالهای اخیر بر حجم گردشگران خارجی این منطقه بکر و رویایی افزوده شده است که عمده آنها از کشورهای اسپانیا و آلمان به اورامان بودهاند.
چشمه باباگرگر
چشمه باباگرگر در روستای باباگرگر در شمال شرق شهرستان قروه قرار دارد. رنگ آب این چشمه مایل به سرخ است و در بعضی مواقع به رنگ زرد مایل به لیمویی تبدیل میشود که علت این امر به املاح معدنی در آن مربوط میشود. وجود املاح معدنی بهویژه گوگرد باعث شده است تا آب آن برای امراض سودایی و پوستی، درمان سوءهاضمه، بیماریهای گوارشی و... موثر باشد.
سراب قروه
سراب قروه از جمله دریاچههای طبیعی استان کردستان است که در جنوب شهر قروه قرار دارد. این دریاچه با نام سراب کوثر نیز شناخته میشود و آب خنک آن از طریق چشمههای جوشان تامین میشود. جزیره کوچکی در وسط دریاچه به چشم میخورد که بهلطف نورپردازی زیبا، جذابیت زیادی برای بازدیدکنندکان دارد. ضمن اینکه دسترسی به این جزیره با پلی آهنی امکانپذیر است.
غار کرفتو
غار کرفتو یکی از طولانیترین و مهمترین غارهای تاریخی ایران است که نشانههای حضور انسان در آن به دورههای پیش از تاریخ تا قرن هشتم هجری قمری میرسد. از آنجا که بخشهایی از غار توسط انسانها تغییر شکل پیدا کرده است، بهعنوان بزرگترین غار دستکند ایران نیز شناخته میشود. این غار در ۲۰ بهمن ۱۳۱۸ هجری شمسی بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسید.
زرینه رود
زرینه رود با طول ۳۰۲ کیلومتر، یکی از طویلترین و پرآبترین رودهای شمال غرب کشور است که از کوههای چهل چشمه سرچشمه میگیرد و پس از گذر از شهرستانهای بوکان، شاهین دژ و میاندوآب به دریاچه ارومیه میریزد. در این رود که در فاصله ۶۲ کیلومتری شمال سقز قرار دارد، امکان انجام ورزشهای آبی و قایقسواری مهیا است.
نظر شما