سلام نو _ سرویس گردشگری: برج میلاد با ارتفاع ۴۳۵ متر، ششمین برج بلند مخابراتی جهان و از قطبهای مهم گردشگری کلانشهر تهران قلمداد میشود؛ این برج بیستمین سازه بلند نامتکی جهان است که بدون هیچ نگهدارندهای مثل سیم و دکل به قامت خود استوار است. برج میلاد بهعنوان یک مجموعه چند عملکردی، در هر طبقهاش بخشهای مختلف اداری، تجاری و تفریحی قرار دارند. ازاینرو امکانات ویژهای برای تفریح در ارتفاعات را در اختیار بازدیدکنندگان قرار میدهد که تجربهای متفاوت در فضایی نو برای ایرانیان به شمار میرود.
ویژگیهای بلندترین برج ایران
شاید در ابتدا فکر کنید که یک سازه به این بلندی تنها از نظر معماری اهمیت دارد و مردم نمیتوانند خیلی در آن خوش بگذرانند؛ اما واقعیت این است که برج میلاد به جز آنکه یکی از افتخارات مهندسی ایران محسوب میشود بخشهای متنوعی را نیز در خود دارد و در ساختار آن تلاش شده تا مردم نیز از لحظات بودن در آن لذت ببرند.
این برج نمایی ۳۶۰ درجه و بینظیر از تهران را پیشرویتان قرار میدهد، رستورانها و کافههای متنوعی دارد و میزبان جشنها و جُنگهای بسیاری نیز هست.
رستوران گردان این سازه یکی از بزرگترینهای دنیاست و مرکز خریدش گزینههای جذابی را در خود دارد. همه اینها باعث شدهاند تا برج میلاد به یک مجموعه تفریحی نیز تبدیل شود و طرفداران زیادی داشته باشد.
مجموعه برج میلاد در زمینی به مساحت ۴/۷۴ هکتار بر روی تپههای نصر قرار دارد؛ تپهای با مساحت تقریبی ۶۲ هکتار واقع در جنوب محله شهرک غرب و شمال کوی نصر (گیشا) که در میان شبکه بزرگراهی شمال غرب تهران احاطه شده است.
این برج از شمال به بزرگراه همت، از جنوب به بزرگراه حکیم، از شرق به بزرگراه چمران و از غرب به بزرگراه شیخ فضل الله محدود میشود. ارتفاع برج از سطح دریا ۱۴۴۴ متر است و جالب آنکه بزرگراه حکیم ۶۰ متر پایین تر از سطح برج واقع شده است.
حقایقی جذاب درباره برج میلاد
ساخت یک برج مخابراتی و مجموعه یادمان بخشی از طرحی بسیار بزرگتر به نام شهستان پهلوی هستند که پیش از انقلاب اسلامی ایران طراحی شده و در دست احداث بود. غلامحسین کرباسچی معتقد است طرح برج میلاد در دوره شهرداری او و با توجه به سفرهای خارجیاش ارائه شده است.
پیشنهاد ساخت یک برج و تالار نمادین برای شهر تهران در سال ۱۳۷۰، در زمانی که مسعود رجب پور شهردار تهران بود، مطرح شد و در پایان سال ۱۳۷۲، محل کنونی از میان ۱۷ نقطه پیشنهادی ساخت آن برگزیده شد.
کلنگ ساخت این برج در دی ماه ۱۳۷۶ پس از سه سال مطالعات شناخت و امکانسنجی بانام یادمان (مرکز ارتباطات بینالمللی تهران) بر زمین خورد و در سال ۱۳۸۰ به پیشنهاد شورای اسلامی شهر تهران به مناسبت یکصدمین زادروز امام خمینی (ره)، بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران با نام برج میلاد تغییر یافت. ساخت این برج ۱۱ سال به درازا انجامید. در ۸ سال نخست تنها ۴۰ درصد از برج تکمیل شده بود، اما با سرعت بخشیدن به پروژه توسط محمدباقر قالیباف، شهردار تهران، ۶۰ درصد بعدی در ۳۰ ماه ساخته شد.
پس از ۱۱ سال از آغاز ساخت و در روز ۱۶ مهر ۱۳۸۷، برج میلاد با حضور نمایندگان مجلس شورای اسلامی، اعضای شورای اسلامی شهر تهران و محمدباقر قالیباف، شهردار تهران با شعار آسمان نزدیک است گشایش یافت.
برج میلاد، میان تپهای با مساحت تقریبی ۶۲ هکتار واقع در جنوب محله شهرک غرب و شمال کوی نصر (گیشا) در منطقه دو شهرداری تهران قرار دارد.
این محل پس از بررسی و مطالعه ۲۱ نقطه و انتخاب ۱۷ نقطه مختلف شهر تهران توسط یک گروه شامل تیم شهرسازی، تیم مطالعات تلویزیون، مخابرات، راه و ساختمان، اقتصادی، معماری، هواشناسی، تیم مطالعات ترافیک و تیم ژئوتکنیک برگزیده شده است.
برخی بر این باورند که این برج روی سامانه گسل شهرک غرب ساخته شده است.
برج میلاد از پنج قسمت اصلی شامل شالوده، ساختمان پای برج (لابی)، بدنه اصلی برج، سازه رأس و دکل تشکیل شده که ساختمان رأس آن، یکی از بزرگترین ساختمانهای رأس در میان برجهای مخابراتی دنیا است.
برج میلاد بیستمین بلند نامتکی (سازهای که بدون هیچ نگهدارندهای همانند سیم و دکل سرپا است) جهان است.
مرکز ارتباطات بینالمللی تهران که باهدف رفع نیازهای مخابراتی و تلویزیونی تهران ساخته شده، از چهار بخش اصلی شامل: برج مخابراتی-تلویزیونی، مرکز همایشهای بینالمللی، هتل پنج ستاره بینالمللی و مرکز تجارت جهانی تشکیل شده است.
این برج سازهای است بتنی که پایه اصلی برج بتن آرمه است. ارتفاع آن ۳۱۵ متر از روی زمین طبیعی با مقطع حجرهای (سلولار) است که حدود ۳۳۰۰۰ مترمکعب بتن در آن مصرف شده است.
بدنه برج، شامل هسته مرکزی و چهار عدد باله است که درونهسته مرکزی سه حجره به آسانسورها و یک حجره به راه پله اضطراری اختصاص یافته است.۶ آسانسور شیشهای در سه طرف بدنه برج، هر یک با ظرفیت ۲۵ نفر قرار دارد که با سرعت متوسط هفت متر بر ثانیه، بازدیدکنندگان را به بالای برج منتقل میکند.
نگهداری از برج میلاد ماهانه ۸۰۰ میلیون تا یک میلیارد تومان هزینه دارد.
راهاندازی رستوران گردان برج میلاد که بزرگترین رستوران گردان جهان محسوب میشود، بدون حاشیه نبوده است. یکی از حواشی این رستوران سرو بستنی طلا بود که منجر به برخورد شهردار تهران با پیمانکار این رستوران و دستور توقف سرو این بستنی گرانقیمت شد.
نظر شما