به گزارش سلام نو به نقل از تجارت نیوز، قیمت دلار دیروز برخلاف روزهای گذشته روند باثباتی داشت. این اسکناس آمریکایی متعاقب اخبار سیاست خارجی روز گذشته ریزش چهارپلهای داشت و از کانال ۶ دست کشید. آیا روند کاهشی دلار آغاز شده است؟
قیمت دلار بعد از دو هفته پرتلاطم، امروز روند نسبتا با ثباتی داشت. این اسکناس آمریکایی که بعد از ظهر روز گذشته متعاقب اخبار سیاستخارجی ایران چهار پله کاهش قیمت داشت، امروز در پله هفتم کانال پنجم نوسان دارد.
نجات دلار با اخبار سیاست خارجی
حوالی پنج بعد از ظهر روز گذشته، دو خبر باعث کاهش التهاب بازار دلار شد؛ آزادی شهروند اسپانیایی در ایران و شایعه حضور عباس عراقچی در کنار امیرعبداللهیان، در دور جدید مذاکرات برجام.
این اخبار که از سوی رسانههای داخلی به شدت بازنشر شد، قیمت دلار را کاهش داد و ذهنیت معاملهگران را نسبت به آینده مذاکرات تغییر داد. همچنین توانست دلار را از حضور در کانال ششم منصرف کند.
امروز برخی از تحلیلگران، معتقد بودند بازار ارز در شرایطی است که تشنه هر خبری برای اصلاح قیمت است و تنها اخبار سیاسی روز گذشته باعث کاهش مقطعی قیمت دلار شده است.
این در حالی است که چارتیستها میگفتند، اقتصاد به سیاست گره خورده و چنانچه دلار در کانال ششم میماند، عملا هیچ محدوده مقاومتی غیر از اتفاقات سیاسی برای کاهش آن متصور نبود.
رشد ریزِ دلار در مرکز مبادله ایران
امروز قیمت دلار در مرکز مبادله ارز و طلا ۴۳ هزار و ۹۲ تومان کشف شد. این قیمت دیروز (۷ اسفند) ۴۲ هزار و ۶۸۰ تومان بود؛ امروز اسکناس آمریکایی در این مرکز حدود ۴۱۲ تومان افزایش داشته است.
گفتنی است از ابتدای راهاندازی مرکز مبادله ارز و طلای ایران قیمت دلار هزار و ۳۹۲ تومان رشد داشته است، این رشد کمتر از یک هفته گذشته رخ داده است.
امروز قیمت درهم امارات و یورو نیز در تابلو مرکز مبادله ثبت شد. یورو با قیمت ۴۵ هزار و ۴۵۲ تومان و درهم با نرخ ۱۱ هزار و ۷۳۳ تومان قیمتگذاری شد.
افزایش اختیارات بانک مرکزی تصویب شد
شب گذشته جلسه شورای عالی هماهنگی اقتصادی با حضور رئیس جمهوری و سران سه قوه برگزار شد. در این نشست، بسته پیشنهادی بانک مرکزی برای دریافت اختیارات لازم، با هدف مهار قیمت ارز و حفظ ارزش پول ملی تصویب شد.
متعاقب این خبر معاملهگران معتقد بودند اجرای سناریو نوسانگیری بازارساز از بازار ارز در روزهای گذشته تقویت شده و احتمال ریزش قیمت مانند سال ۹۷ بالاست.
دیروز قیمت دلار در بازارهای همسایه نیز روند باثباتی داشت. دلار هرات با قیمت ۵۶ هزار و ۵۰۰ تومان معامله شد، دلار سلیمانیه ۵۷ هزار و ۲۵۰ تومان شد و درهم امارات نیز با قیمت ۱۶ هزار و ۲۰۰ تومان مبادله شد. فعلا دلار هرات با اختلافی اندک پرچمدار بازارهای همسایه است.
پایان یکهتازی دلار
در همین راستا هومن مقراضی مشاور مالی و مدیر صندوق سرمایهگذاری با تاکید بر اینکه روند صعودی قیمت دلار رو به پایان است گفت:«ارزش دلار در هر کشوری بر مبنای قدرت خرید و تورم محاسبه میشود و بر اساس تورم سال ۱۴۰۰ تا دی ماه ۱۴۰۱ قیمت واقعی دلار، با خطای ۱۰ درصد باید حدود ۳۵ هزار تومان باشد. این پیشبینی بر اساس تورم گذشتهنگر است و ما باید به تورم گذشته نیز توجه کنیم، بنابراین انتظارات تورمی را نیز باید در نظر گرفت.»
این تحلیلگر اقتصادی با تاکید براینکه قیمت دلار میتواند تا حد زیادی تورم سال آینده را پیشخور کند ابراز عقیده کرد:«وضعیت کشور از نقطه نظر تحریمها تفاوت زیادی با یک یا دو سال پیش نکرده است، چه بسا در دوره بایدن تحریمها سبکتر هم شدهاند و میلیاردها دلار منابع بلوکه شده ایران، به آرامی آزاد شده است.»
نفع بازارساز از گرانی دلار کجاست؟
وی با اشاره به اینکه بازارساز از گرانی دلار منتفع میشود افزود:«با این رویکرد، هم بدهیهای دولت کمتر میشود و همچنین دلارهایی را که در اختیار دارد با قیمت بالاتری میفروشد و کسری بودجه خود را جبران میکند.»
مقراضی با تاکید بر اینکه گرانی دلار خیلی پایدار نیست، گفت:«در سال ۹۷ قیمت دلار از ۶ هزار تومان به ۲۰ هزار تومان رسید و بعد ریزش داشت و تا ۱۱ هزار تومان کاهش پیدا کرد. بنابراین تکرار چنین رویدادی دور از انتظار نیست.»
این مشاور مالی با اشاره به قیمت واقعی دلار در محدوده قیمتی ۳۵ تا ۴۵ هزار تومان یادآور شد:«هدف دولت از بازی افزایش قیمت دلار مانند سال ۹۸ برآورده شده است و به لحاظ سیاسی نیز اکنون زمان کاهش قیمت است.»
نظر شما