سلام نو _ سرویس گردشگری: «جنگل فندقلو» که با گویش محلی «مشه» خوانده میشود، اگر دلتان هوای یک دشت پر از گلهایی نظیر بابونه و جنگلی بکر و دستنخورده را کرده است تا فارغ از هر فکر و اندیشهای، این همه زیبایی را با چاشنی تازگی و طراوت هوایی پاک ببلعید و جسم و روح خستهتان را جانی دوباره ببخشید، کافی است تا در ادامه با ما همراه شده و این طبیعت بکر و رویایی بیشتر آشنا شوید.
آشنایی با جنگل زیبای فندوقلو
جنگل فندقلو بخشی از جنگلهای هیرکانی ایران است. جنگلی که حوادث مختلف جان سالم به در برده است. اگر به شما بگوییم مقصدتان عصر یخبندان را با سلامت پشت سر گذاشته است چه احساسی به شما دست میدهد؟ زمانی که میگوییم جنگلهای هیرکانی قدمت دارند منظورمان هزار سال پیش نیست. منظور ما از ۲۵ تا ۵۰ میلیون سال پیش است. این جنگلها نهتنها یکی از باارزشترین جنگل های ایران محسوب میشوند بلکه یکی از گنجینههای جهان هم به هستند. برای نامگذاری هر چیزی به بزرگترین ویژگی آن توجه میکنند. برای مثال نام اردبیل به معنی گودال آب است.
مهمترین ویژگی اردبیل آبگیربودن آن است. برای نامگذاری جنگل هم از این قانون استفاده کردهاند. در قسمت بالا ذکر کردیم که در این جنگل وسیع درختان متعددی وجود دارد. درختان بلوط سهم بیشتری از این جنگل دارند. به خاطر همین تعداد زیاد است که این جنگل را با نام جنگل فندقلو نمین میشناسند.
برای اینکه سفر بیشتر به دلمان بچسبد و مرخصیهایی که با خون دل جمع کردهایم خراب نشوند، باید حتماً قبل از رفتن به مسافرت از هوای مقصدتان آگاه شویم. در ادامه هوای اردبیل در فصلهای گرم و سرد سال را میگوییم.
جنگل فندقلو هوایی ترکیبی دارد. سرمای استخوانسوز اردبیل را با گرمای گیلان مخلوط کنید تا متوجه صحبت ما شوید. اکثر اوقات سال هوای جنگل مهآلود است. البته این مه به اندازهای نیست که آزاردهنده باشد. اتفاقاً منظرهای مطبوع و دلپذیر به وجود آورده است. در بهار که بارش باران بیشتر است، مه بیشتر از تابستان احساس میشود. تابستانهای اردبیل اصلاً گرم نیست. بهترین فصل بازدید از جنگل فندقلو اردبیل بهار و تابستان است.
اردبیل را با سرما میشناسند. سرمایی که با برفی همراه است که کل شهر و جاهای دیدنی اطراف اردبیل را رخت سفید میپوشد. در این فصل انگار همه سفیدپوش آسایش آینده هستند. دمای هوای اردبیل در زمستان به زیر صفر میرسد. در پاییز هم که انگار درب آسمان برای ریختن رحمت الهی باز شده است. رفتن به جنگل در این آبوهوا سخت است؛ پس بهتر است سفرتان به اردبیل را تا رسیدن فصول گرم به تعویق بیندازید.
جنگل فندقلو تنوع بیحدی دارد. تنوعی که گردشگران را از شهرهای ایران و کشورهای اطراف به اردبیل میکشاند. گردشگران میآیند تا یکی از زیباترین نقاشیهای خداوند را از نزدیک ببینند و انگشت حیرت به دهان بگیرند. این حیرت احساسی لذتبخش است. شاید با دیدن این همه تفریح و امکانات شوکه شوید؛ اما نگران نباشید این جنگل ۱۶هزار هکتار مساحت دارد؛ پس طبیعی است که چنین امکاناتی داشته باشد. همراه ما باشید تا نهایت لذت را از این جنگل ببرید.
محل قرارگیری جنگل فندوقلو
جنگل فندقلو یکی از جاهای دیدنی اردبیل است که در جنوب شهر نمین واقع شده است. محدوده جنگل فندقلو از شرق خانقاه علیا، واقع در مسیر جاده بین شهری نمین-آستارا شروع شده و با جهت شمال غربی-جنوب شرقی، در شرق روستای حور خاتمه پیدا میکند.
فاصله جنگل فندقلو تا اردبیل ۳۹ کیلومتر، تا آستارا ۶۷ کیلومتر و تا تهران ۶۲۶ کیلومتر است.
مسیر دسترسی به جنگل فندقلو
مسیرهای گوناگونی برای رفتن و لذت بردن از طبیعت این جنگل وجود دارد:
مسیر گردنه حیران
اگر از آستارا بهسمت اردبیل حرکت میکنید و حدود ۲۰۰ متر قبل از تونل حیران، وارد یک جاده فرعی در سمت راست جاده منتهی به تونل شوید. این جاده فرعی از بالای تونل رد میشود و بعد از حدود یک کیلومتر به یک دوراهی میرسد که در آنجا جاده سمت راست دوباره به جاده اردبیل وصل میشود و جاده سمت چپ راه رسیدن به ایستگاه بالایی تلهکابین، رستوان حیران و بعد از آن جنگل فندقلو است.
مسیر شهر اردبیل
سه راهی جاده اردبیل به شهر آستارا در نزدیکی شهر نمین قرار دارد. در این مسیر و قبل از رسیدن به شهر نمین، بعد از جایگاه CNG نمین یک جاده فرعی وارد روستای «دودران» میشود. همین جاده را ادامه دهید تا به خانقاه سفلی و بعد از آن روستای آرپاتپه برسید. در روستای آرپاتاپه در چهارراه بهسمت چپ بپیچید و در ادامه بعد از حدود چهار کیلومتر به پارکینگ فندقلو میرسید.
مسیر کوه پیمایی
با توجه به موقعیت کوهستانی منطقه، مسیرهای راهپیمایی متعددی برای رسیدن به جنگل فندقلو وجود دارد؛ ولی در این میان مسیرهای دریاچه سوها و آبشار لاتون بهترین مسیرهای کوهنوردی محسوب میشوند. توقفگاه هر دو مسیر آبگرم «مشه سویی» است.
نظر شما