کافههای رنگارنگ، کتابفروشیهای پرازدحام، آشخوریها، سردر دانشگاه تهران، سینماهای سپیده و بهمن و ...، همه و همه جاهایی هستند که با شنیدن نام خیابان انقلاب در ذهن هرکدام از ما تداعی میشود. خیابانی که به خاطر سمبوسههای داغ، فلافل و کلوچههای فومن خود به مقصدی محبوب برای شکمگردی تبدیل شده است و کافیست سر برگردانی تا یکی از این خوشمزهها پیش رویت باشد. از طرفی اگر هوس چای یا قهوه داغی کردی، میتوانی به یکی از کافههای آن سر بزنی و چند ساعتی را در آنجا سپری کنی و روزت را بسازی. کافیست نگاهی به آن سوی پنجره کافه بیندازی و دانشجویانی را ببینی که با سرعت حرکت میکنند تا به کلاس خود برسند یا غرق خرید آخرین کتابهای سفارشی استاد هستند.
این است توصیفی از فضای دلانگیز یکی از محبوبترین خیابانهای پایتخت که هر تهرانی حداقل یک بار به آن سر زده است. خیابانی که امکان خرید نایابترین کتابها را هم فراهم میکند و فرصتی به رهگذران میدهد تا در فضای فرهنگی و دوستداشتنی آن قدم بزنند و از تماشای ویترین مغازهها، کافهگردی، تماشای فیلم و شکمگردی لذت ببرند.
طول خیابان انقلاب 5 کیلومتر است و در حد فاصل میدان انقلاب تا میدان امام حسین قرار دارد. این خیابان از شرق به غرب کشیده شده و بیشترین تمرکز کتابفروشیها در سمت غربی آن است. همچنین باید ذکر کنیم با وجود آنکه خیابان انقلاب در طرح راهنمایی و رانندگی قرار دارد، اما به خاطر دسترسی خوبش به وسایل حمل و نقل عمومی، به سادگی میتوان راه آن را پیش گرفت و از هرکجای پایتخت، به این خیابان آمد.
خیابان انقلاب تهران کجاست؟
خیابان انقلاب اسلامی (نام پیشین: خیابان شاهرضا) خیابانی غربی-شرقی و یکی از خیابانهای مهم و مرکزی شهر تهران به درازای ۵ کیلومتر است که از سوی غرب از میدان انقلاب و در دنباله خیابان آزادی آغاز شده و در سوی شرقی در میدان امام حسین و آغاز خیابان دماوند پایان مییابد. قسمت شمالی این خیابان مربوط به شهرداری منطقه ۶ و قسمت جنوبی آن مربوط به شهرداری منطقه ۱۱ میباشد.
این خیابان بهعلت جایگرفتن دانشگاه تهران و کتابفروشیهای بزرگ و نشریات در کناره آن، از خیابانهای مهم تهران است که یکی از خیابانهای اصلی شهر در راهپیماییها و از کانونهای گردهماییهای خیابانی به
کتابفروشی های انقلاب
یکی از دوستداشتنیترین فضاهایی که علاقهمندان به کتاب زمان زیادی را در آن سپری میکنند، کتابفروشیهای مسیر خیابان انقلاب است. این کتاب فروشیها از خود میدان انقلاب و ابتدای خیابان کارگر تا چهارراه وصال ادامه دارند و مسیر انقلاب را به یک پیادهراه فرهنگی دائمی بدل کردهاند. در این خیابان طیف وسیعی از کتابفروشیها برای سلیقههای مختلف وجود دارد.
کتابهای مختلفی از جمله کتابهای دانشگاهی و تخصصی تا کتابهای عمومی از ناشرهای معتبر را میتوانید در مسیر خیابان انقلاب پیدا کنید. بیشک، نزدیکی این خیابان به مرکز شهر و یکی از مهمترین دانشگاههای تهران و دسترسی آسان به وسایل حمل ونقل عمومی از جمله امتیازات آن محسوب میشود. ناشرهای معروف و قدیمی بسیاری نیز در این خیابان کتابفروشی دارند که از جمله مطرحترین آنها میتوان به کتابفروشیهای امیرکبیر، خوارزمی، بیدگل و آگاه اشاره کرد. خیابان انقلاب به واسطه جذب طیف وسیعی از گروههای کتابخوان، میزبان فروشگاهها و دستفروشهایی است که کتابهای کمیاب را بهصورت دست دوم ارائه میکنند.
بافت محله و خیابان انقلاب تهران
محله انقلاب از بافت متراکمی برخوردار است ، روزانه جمعیت آن افزایش داشته است اما با این وجود هم شاهد تارکم جمعیت ساکنین این محله هستیم.
اکثر خانههای این محله در دهه 20 و 30 ساخته شده است. در این محله چندین سال است که به دلیل سود زیاد در ساخت و ساز مشارکتی، ساکنین ترجیح میدهند به صورت اشتراکی مراکز تجاری و مسکونی بسازند.
زمانیکه در کوچه پس کوچههای انقلاب قدم بزنید میتوانید خانههای قدیمی دو طبقه که از سقفهای شیروانی برخوردار هستند را بیشتر مشاهده کنید بطوریکه حس و حال تهران قدیم به شما دست میدهد.
براساس گفته شهردرای تهران جمعیت ساکن در محله انقلاب حدودا 9.113 و تعداد خانوارهای این محله 2.699 است.
نگاهی به معروفترین اماکن، هتلها، کتابفروشیها، کافهها و مساجد خیابان انقلاب
محله انقلاب اسلامی از تمامی امکانات برخوردار است، ساکنین و حتی کلیه شهروندان و مردم اطراف تهران برای رفع مایحتاج خود و یا گشت و گذار این محله را انتخاب میکنند به همین دلیل به هیچوجه از کمبود رفاهی برخوردار نیست .مهمترین و معروفترین امکانات خیابان انقلاب عبارت است از:
- دانشگاه تهران
- هتل انقلاب
- هتل اسپیناس
- هتل آرامیس
- هتل کوثر
سفارتخانهها در خیابان انقلاب تهران
- بریتانیا
- ایتالیا
- روسیه
- فرانسه
سینماهای خیابان انقلاب اسلامی
- سینما سپیده (دیانای قدیم)
- سینما مرکزی (سانترال قدیم)
- سینما بهمن (کاپری قدیم)
رستورانهای معروف انقلاب
- رستوران خوارزمی
- سفره خانه خورشید
- رستوران سنتی یادگاری
کافههای انقلاب
- گودو
- ژوژمان
- رعد
- افست
- تئاتر
- پرسه
- دوک
انتشارات خیابان انقلاب اسلامی تهران
- قدیمیترین انتشارات در خیابان انقلاب، انتشارات چهر است
- انتشارات طهوری
- فرانکلین
- انتشارات مانند
- نی
- انتشارات ماهی
- سروش
- انتشارات آگاه
مساجد و مراکز مذهبی انقلاب تهران
- مسجد دانشگاه تهران: تهران، خیابان انقلاب اسلامی، خیابان ۱۶ آذر، دانشگاه تهران، مسجد دانشگاه تهران
- کلیسای آبراهام مقدس: نصرت، خیابان میرخانی، خیابان جمالزاده شمالی
- مسجد امیرالمومنین: خیابان کارگر شمالی، خیابان نصرت، نبش خیابان ثابت
- مسجد سجاد: خیابان فخر رازی
نظر شما