به گفته ناسا این تیم چهار نفره شامل اولین زن فضانورد و اولین سیاه پوست فضانوردی است که برای ماموریت ماه انتخاب شدهاند.
در مراسمی که روز گذشته در هیوستون، تگزاس برگزار شد ناسا اعلام کرد رید وایزمن، ویکتور گلاور، کریستینا هموک کخ و جرمی هانسن قرار است در ماه نوامبر در ماموریت ده روزه آرتمیس ۲ راهی ماه شوند. به این ترتیب بار دیگر چند فضانورد به نمایندگی از انسانهای ساکن زمین پس از ۵۲ سال راهی سفر به ماه خواهند شد.
از زمانی که فضاپیمای آپولو ۱۷ در ماه دسامبر سال ۱۹۷۲ به سطح ماه رفت تاکنون، این اولین بار است که انسانها به ماه نزدیک میشوند.
ونسا ویچ، مدیر مرکز فضایی جانسون در بیانیهای گفته است: «این مأموریت راه را برای گسترش اکتشافات تازه در فضا هموار میکند».
چه کسانی قرار است به ماه سفر کنند؟
کریستینا هموک کخ ۴۴ ساله یک مهندس برق است که رکورد طولانیترین اقامت پیوسته یک زن در فضا به مدت ۳۲۸ روز را در اختیار دارد. او همچنین همراه یک فضانورد دیگر در اکتبر ۲۰۱۹ در اولین راهپیمایی فضایی کاملا زنانه شرکت کردند.
ویکتور گلاور ۴۶ ساله نیز خلبان آزمایشی نیروی دریایی آمریکا است که در سال ۲۰۱۳ به ناسا پیوست و اولین پرواز فضایی خود را در سال ۲۰۲۰ انجام داد. او اولین آمریکایی آفریقاییتبار بود که به مدت شش ماه در ایستگاه فضایی اقامت داشت.
رید وایزمن ۴۷ ساله هم خلبان نیروی دریایی آمریکا است که برای مدتی به عنوان رئیس دفتر فضانوردی ناسا خدمت کرده است.
جرمی هنسِن ۴۷ ساله نیز که قبل از پیوستن به آژانس فضایی کانادا، خلبان جنگنده در نیروی هوایی سلطنتی کانادا بود. او قبلا در ماموریتی فضایی شرکت نکرده است.
این چهار نفر از میان ۴۱ فضانورد حرفهای انتخاب شدهاند. سفر آنها شامل پیاده روی در ماه نخواهد بود. ماموریت آرتمیس ۲ حدود ۳۷۰ هزار کیلومتر فراتر از سطح زمین خواهد برد که در مقایسه با ماموریتهای دیگر فضایی فاصله قابل توجهی از زمین است.
اگر ماموریت آنها موفقیت آمیز باشد، ناسا قصد دارد سومین پرواز آرتمیس ۳ را نیز انجام دهد که قرار است شامل فرود روی سطح ماه نیز باشد.
انتظار میرود در ماموریت آرتمیس ۳ یک فضانورد زن و یک فضانورد سیاه پوست نیز حضور داشته باشند. پیش از این، همه ۱۲ عضو برنامه آپولو که پا به ماه گذاشتند، مرد و سفید پوست بودند.
ناسا برخلاف دهه ۱۹۶۰ و زمانی که اکتشافات فضایی یک صنعت جوان با تعداد کمی از کشورهای شرکت کننده بود، هزینههای اکتشاف ماه را در برنامه آرتمیس با بازیگران بزرگی مانند آژانس فضایی اروپا و ژاپن تقسیم خواهد کرد. کشورهای دیگری مانند کانادا نیز سخت افزارهای حیاتی را ارائه خواهند کرد. کانادا به مدت بیش از ۴۰ سال در زمینه رباتیک فضایی به ناسا کمک کرده است.
نظر شما