در دولت سیزدهم، تاکنون ۱۵۸ حلقه چاه نفت و گاز در مناطق خشکی و دریایی کشور با ثبت ۱۳۱ هزار و ۸۹۹ متر حفاری و تکمیل شد که در حفظ، نگهداشت و افزایش تولید نقش ایفا کرد.
بهگزارش سلام نو به نقل از ایسنا، شمار دستگاههای فعال ناوگان حفاری در آغاز بهکار دولت سیزدهم ۵۶ دکل بود که اکنون به ۶۳ دکل رسیده وافزایش ۱۲.۵ درصدی داشته است. همچنین طبق آخرین آمار متراژ حفاری افقی و جهتدار چاههای نفت و گاز در سال ۱۴۰۱ در مناطق نفتخیز خشکی و دریایی کشور افزایش ۶۵ درصدی داشت.
متراژ حفاری افقی و جهتدار در پایان سال گذشته ۱۲ هزار و ۷۳۳ متر ثبت شد در حالی که این رقم در سال قبل از آن ۷۷۳۸ متر بود، این متراژ حفاری روی ۳۸ حلقه چاه انجام شد، تعداد چاههای حفر شده به این شیوه در سال ۱۴۰۱ نیز ۱۰ حلقه بیشتر از سال ۱۴۰۰ بود در مجموع در سال ۱۴۰۱ این مدیریت موفق به انجام ۱۰۴۱ مورد عملیات تخصصی به چاههای نفت و گاز در مراحل حفاری و در حال بهرهبرداری شد که در مقایسه با سال ۱۴۰۰ افزایش ۱۸ درصدی نشان میدهد.
همچنین عملیات لوله گذاری چاه های نفت و گاز ۱۰ درصد و ۲۲ درصدی در متراژ عملیات طی سال ۱۴۰۱ نسبت به سال ۱۴۰۰ افزایش یافت، بهطوری که در سال ۱۴۰۱ تعداد ۴۰۳ عملیات به متراژ ۷۱۲ هزار و ۶۱۵ متر انجام شد که این ارقام در سال ۱۴۰۰ تعداد ۳۶۵ عملیات به متراژ ۵۵۸ هزار و ۱۵۷ متر بود.
تکمیل ۹۹ حلقه چاه نفت و گاز در سال ۱۴۰۱
طبق آمار اعلام شده به ایسنا، در سال ۱۴۰۱ حفاری تعداد ۹۹ حلقه چاه نفت و گاز توسط شرکت ملی حفاری ایران در کشور انجام شد و شاخص بهرهوری شرکت ملی حفاری ایران در سال ۱۴۰۱ به ۶۲ درصد رسید در حالی که این رقم در سال ۱۴۰۰ رقم ۴۸ در صد بود.
از مجموع چاه های حفر شده در سال قبل، ۱۵ حلقه توسعه ای توصیفی، ۵ حلقه اکتشافی و ۷۹ حلقه تعمیری تکمیلی بوده است. از این تعداد ۷۷ حلقه چاه در گستره فعالیت پنج شرکت بهره بردار تابع شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب، ۸ حلقه در شرکت نفت فلات قاره در حوزه فرا ساحل، ۸ حلقه در اجرای طرح های توسعه ای شرکت مهندسی و توسعه نفت، ۲ حلقه در قالب پروژه و ۴ حلقه در پروژه های مدیریت اکتشاف شرکت ملی نفت ایران حفاری و تکمیل شد و در اختیار شرکت های کارفرما قرار گرفت.
امضای چند تفاهمنامه با شرکتهای دانشبنیان
علاوه بر این در اواخر سال گذشته چند قرارداد و سند همکاری در زمینه پژوهش، فناوری، مهندسی ساخت در جهت استفاده از ظرفیتهای سازندگان، تولیدکنندگان، صنعتگران و مجموعههای دانشبنیان، مراکز علمی و پژوهشی رایزنیهای مؤثری در چارچوب همکاریهای دوجانبه با شرکت ملی حفاری انجام و اسناد همکاری مشترک میان این شرکت با چند شرکت امضا و مبادله شد.
حمید رضا گلپایگانی مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران بهتازگی اعلام کرد: یکی از اولویت های مهم در سال ۱۴۰۲ باید نوسازی ناوگان دکل های حفاری باشد. در سال گذشته میزان بهرهوری ۲۰ درصد نسبت به سال قبل افزایش یافت، در سال گذشته ۹۹ حلقه چاه نفت و گاز توسعه ای، تعمیری و اکتشافی توسط این شرکت حفاری شد. به واسطه افزایش بهرهوری صورت گرفته، امکان تداوم دستاوردهای بیشتری برای صنعت حفاری کشور در حوزه نفت و گاز قابل پیش بینی است.
متراژ حفاری چاه های نفت و گاز سال گذشته بیش از ۶۷ هزار متر بوده و از شمار ۷۳ دکل حفاری سبک، سنگین و فوق سنگین ناوگان شرکت ملی حفاری ۶۳ دستگاه در مدار عملیات و یا جابجایی است.
نظر شما