عمارت عالی قاپو اصفهان از جذاب‌ترین بناهای تاریخی ممکن برای بازدید است از این رو با ما همراه باشید و معماری تماشایی عمارت عالی قاپو را از دست ندهید.

معماری تماشایی عمارت عالی قاپو را از دست ندهید!

سلام نو _ سرویس گردشگری: کاخ عالی قاپو را با عنوان بلندترین کاخ عهد صفوی می‌شناسند که با پلکانی باریک از طبقه همکف به طبقات بالاتر می‌رسد. بالا رفتن از این پله‌ها به‌دلیل ارتفاع بلند آن‌ها کمی سخت است؛ اما در پس آن ایوانی زیبا با ستون‌های چوبی قرار دارد که ارتفاعش به ۲۰ متر می‌رسد و تماشای میدان نقش جهان از فراز آن بسیار لذت‌بخش است. در این ایوان می‌توانید مسجد شیخ لطف الله را پیش رویتان، سر در قیصریه را در سمت چپ و مسجد شاه را در سمت راست ببینید. عمارت عالی قاپو از جالب توجه‌ترین بناهای تاریخی در میدان نقش جهان اصفهان به شمار می‌رود.

بازدید از معماری تماشایی عمارت عالی قاپو

کاخ عالی قاپو که از مهمترین دیدنی های اصفهان به شمار می رود با شاهکار معماری دوران صفوی مشهور می باشد. در زمان سلطنت شاه عباس اول، شاه عباس دوم و شاه سلطان حسین بنای این کاخ به همراه سر در ورودی آن ساخته شد. یکی از بخش های ین کاخ که بسیار مورد توجه قرار می گیرد، دروازه ورودی عمارت عالی قاپو می باشد.

معماری تماشایی عمارت عالی قاپو را از دست ندهید!

روی سر در ورودی، کتیبه ای قرار داده بودند که در حال حاضر بیشتر قسمت های آن از بین رفته است. وارد کاخ که می شوید، در دو سوی بخش ورودی، دو سکو از جنس سنگ به چشم می خورد. اگر کمی جلو تر بروید، به ساختمان اصل خواهید رسید و بخش میان ورودی تا ساختمان می باشد. در این میان طاق های جناغی دیده می شوند که در طبقات بالاتر نیز با ابعاد کوچکتر وجود دارند. طبقه همکف توسط دو پلکان که به صورت مارپیچ در دو طرف ساختمان قرار گرفته اند امکان اتصال به طبقات بالاتر را میسر می کنند.

همچنین پلکان زیگزاگی مختص به رفت و آمد پادشاه و خانواده ایشان بوده است. قسمت بالای کاخ به سه طبقه تقسیم شده است و همین باعث شده به صورت ۶ طبقه درآید. ایوان بزرگ و زیبایی که در بالا راجع به آن ذکر شد، با ۱۸ ستون چوبی که در خود دارد، در طبقه سوم این عمارت واقع شده است. طبقات کاخ به گونه ای هستند که اتاق های بزرگ در بخش میانی و اتاق های کوچک در اطراف آن می باشند.

معماری تماشایی عمارت عالی قاپو را از دست ندهید!

کمی پیش تر که درباره تالار موسیقی صحبت شد، با توجه به این که در آخرین طبقه قرار گرفته است، اما معماری آن به گونه ای است هنگامی که در آن موسیقی نواخته می شد صدای موسیقی به تمام بخش های کاخ می رسید.

چیزی که باعث انعکاس صدای موسیقی در تمام بخش های ساختمان می شد، وجود حفره ها و کنده کاری هایی است که روی دیوارها به وجود آمده اند. تالار موسیقی نیز خود به تنهایی دارای سه اتاق در خود می باشد. دو اتاق با ابعاد بزرگ و یک اتاق کوچکتر می باشد. روی دیوارهای تالار موسیقی تصاویری از جام های زیبا به چشم می خورد. از زمان ساخت عمارت تا کنون، زیباترین و مجلل ترین بخش کاخ عالی قاپو اصفهان مربوط به تالار موسیقی می باشد.

داخل ایوانی که در طبقه سوم قرار دارد، حوضی مسی تعبیه شده است که باعث تامین آب طبقات بالاتر کاخ می شود. این حوض از جنس سنگ و مس ساخته شده و توسط دم و بازدم هوا، این حوض مملو از آب و خالی می شود.

معماری تماشایی عمارت عالی قاپو را از دست ندهید!

این حوض در زمان پادشاهی شاه سلطان حسین ساخته شد. همچنین در این حوض فواره های آب وجود داشت که امروزه اثری از آن ها باقی نمانده است.

تزئینات دیدنی عمارت عالی قاپو اصفهان

تزیینات داخلی عمارت عالی قاپو از جالب توجه‌ترین بخش‌های معماری این بنا به شمار می‌روند. از ورودی عمارت عالی قاپو گرفته تا بالاترین بخش ساختمان در تالار موسیقی نمونه‌های زیبایی از تزیینات ایرانی و سنتی به چشم می‌خورد و بخش‌های مختلف را با هنر دست هنرمندان ایرانی زینت داده‌اند. هر طبقه از عمارت عالی قاپو نیز تزیینات مخصوص به خود را دارد و در قسمت‌های مختلف این ساختمان می‌توان رد گچ کاری‌ها و نقاشی‌های زیبا را دید.

یکی از زیباترین بخش‌های کاخ عالی قاپو در گذشته، ستون‌های زیبای چوبی در طبقه سوم بوده‌اند که همه آن‌ها را با آینه‌کاری تزیین کرده بودند و سقف ایوان را نیز نقوش برجسته چوبی و نقش و نگارهای هنرمندانه پوشانده بودند. در تالار زیبای پشت ایوان نیز، نقاشی‌های برجسته در سراسر دیوارها زیبایی بنا را دو چندان می‌کنند. متاسفانه امروزه خبری از آینه‌کاری‌ها نیست و بخش‌های زیادی از نقاشی‌ها از میان رفته‌اند.

معماری تماشایی عمارت عالی قاپو را از دست ندهید!

از ایوان کوچک پشت تالار در طبقه سوم، گنبد توحید خانه دیده می‌شود. ایوان کاخ عالی قاپو محل تماشای مسابقات و مراسم داخل باغ نقش جهان در عهد صفویان، توسط پادشاهان نیز بوده است. حوض مسی وسط ایوان را با سنگ‌های مرمرین تزیین کرده‌اند. در گذشته وسط این حوض مسی فواره‌هایی وجود داشته است که امروزه اثری از آن‌ها نیست.

تالار موسیقی عمارت عالی قاپو در بالاترین طبقه، بسیار زیبا طراحی شده است. گچبری‌های سه‌بعدی و برجسته و حکاکی جام‌ها و آلات موسیقی روی دیوارهای این تالار از برجسته‌ترین مشخصه‌های اتاق موسیقی هستند. از طرف دیگر طراحی مهندسی صدا در این بخش از عمارت با توجه به زمان ساخت عالی قاپو، یک شاهکار مهندسی به حساب می‌آید. نقاشی‌های تالار موسیقی با سایر نگارگری‌های کاخ عالی قاپو تفاوت‌هایی دارد. در سبک نقاشی تابلوها و نقاشی‌های این اتاق می‌توان نمونه‌هایی از هنر نگارگری غربی را دید. فضای این بخش از کاخ مدرن‌تر از سایر طبقه‌ها است و این تفاوت در آثار هنری موجود در آن به‌خوبی قابل تشخیص است.

معماری تماشایی عمارت عالی قاپو را از دست ندهید!

در تزیینات داخلی عمارت عالی قاپو نقاشی‌های برجسته‌ای از هنرمند معروف دوره صفویان، رضا عباسی نیز دیده می‌شود. متاسفانه بخشی از این آثار نیز آسیب‌های جدی دیده‌اند، هرچند این آسیب‌ها چیزی ار ارزش نقاشی‌های به جا مانده کم نمی‌کند.

کد خبرنگار: ۲۶
۱دیدگاه شما

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • پربازدید

    پربحث

    اخبار عجیب

    آخرین اخبار

    لینک‌های مفید

    ***