به گزارش سلام نو؛ قیمت شکر در روزهای اخیر بالای نرخ مصوب ۲۱۳۰۰ هزار تومانی برای مصرفکنندگان رفته است. بر اساس مشاهدات میدانی هر کیلوگرم از این محصول به قیمت ۳۵ هزار تومان هم به دست مصرفکننده می رسد، همچنین فروش این محصول در میادین نیز با کم و کاست هایی همراه است.
رضا کنگری، رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی در گفت و گو با همشهری آنلاین در خصوص کمبود شکر در بازار و افزایش قیمت ها گفت: متاسفانه شکر در بازار کمیاب است. تاجران شکر هم معترضند از اینکه چرا شکر در بازار وجود ندارد. در حال حاضر شکر حتی با قیمت ۲۷۵۰۰ تومان هم در بازار پیدا نمی شود. این در حالی است که قیمت مصوب دولت برای هر کیلوگرم شکر ۱۸ هزار تومان است اما بار عمده به ما توزیع نمی کنند و من نیز در حال پیگیری این موضوع هستم.
کنگری افزود: جهاد کشاورزی به ما گفته فعلا دست نگه داریم تا اطلاع دهند. البته برخی کارخانه های قند و شکر با قیمت ۲۶ هزار تومان آنهم به میزان کم، بار شکر را در اختیار تاجران قرار می دهند. اما شکر در بازارعمده فروشان ۲۷ هزار و ۵۰۰ تومان هم به فروش می رسد. اخیرا هم تجار و دلالان اربیل عراق به ایران آمده اند و هر تن شکر را از کارخانه داران به قیمت ۷۱۰ دلار خرید می کنند که کیلویی حدودا ۳۹ هزار تومان برایشان تمام می شود. با اینکه کارخانه داران مجاز به این کارها نیستند اما ۳۹ هزار تومان قیمت بازار آزاد است و دلالان کمتر از این حاضر به فروش نیستند.
رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی گفت: شکر دست ما نیست تا بتوانیم بازار را مدیریت کنیم. بار دست کارخانه دار است که او هم می گوید من باری ندارم که توزیع کنم؛ اما این سوال پیش می آید که چطور بار برای تاجر عراقی موجود است آنهم با قیمت ۳۹ هزار تومان اما برای توزیع داخل بار وجود ندارد؟ روشن است که این وسط تولیدکننده به دنبال سود بیشتر است. برای وضعیت موجود در بازار شکر مسئولان باید پاسخگو باشند. من نیز چندین بار در این خصوص نامه نگاری کردهام تا به ما شکر ۱۸ هزار تومانی بدهند تا ما تنظیم بازار کنیم.
وی ادامه داد: قرار بود جهاد کشاورزی به ما ۳۰ هزار تن شکر بدهد تا ما بازار را تنظیم کنیم که هنوز به ما پاسخی نداده اند و نبود شکر در بازار باعث ایجاد چالش شده است. تاجران شکر نیز از ما می پرسند وضعیت چه خواهد شد چرا که نه کارخانه داران و نه دلالان به تاجران بار نمی دهند. از طرفی قیمت بار هم در نوسان است تا جایی که با قیمت ۲۶۵۰۰ تومان تا ۲۷۵۰۰ هم بار پیدا نمی شود.
دولت باید شکر را به قیمت ۱۸ هزار تومان به بنکداران بدهد و بنکداران با ۳ درصد سود شکر را به سوپرمارکتی ها بدهند و سوپرمارکتی ها نیز سود خود را بکشد و به دست مصرف کننده برساند. اما متاسفانه نه عمده فروش و نه خرده فروشان بار ندارند. وی با بیان این موضوع گفت: یک سری از دلالان الان بار دارند که خودشان قیمت تعیین می کنند.
مسعود امرالهی، مدیرکل دفتر بازرسی و نظارت بر کالاهای اساسی وزارت جهاد کشاورزی در گفت و گو با همشهری آنلاین در خصوص افزایش قیمت شکر گفت: دولت فعلا به دنبال افزایش قیمت نیست. چون شکر از قبل وارد و تولید شده است و باید به قیمت قبل توزیع شود.
این گفته در حالی است که با پیگیری های همشهری آنلاین از روابط عمومی سازمان جهادکشاورزی استان تهران، دلیل اصلی توزیع نشدن شکر به بنکداران، کشف قیمت آن است. به گفته روابط عمومی این سازمان احتمال دارد قیمت مصوب شکر ۱۰ تا ۱۵ درصد به نسبت سال گذشته افزایش یابد. این موضوع تا چند روز آینده تعیین تکلیف می شود. مسئولان جهادکشاورزی استان تهران تا تایید این موضوع و تعیین تکلیف آن حاضر به گفت و گو با ما نشدند. / همشهری آنلاین
نظر شما