سازمان غذا و دارو ایالات متحده از تولید نخستین قرص از مدفوع اهدایی انسان خبر داد.

تولید قرص از مدفوع اهدایی انسان!

به گزارش سلام نوف سازمان غذا و دارو ایالات متحده نخستین قرص تولیدشده از مدفوع اهدایی انسان را تایید کرد. این دومین درمان برگرفته از مدفوع انسان است که تاکنون تایید شده است. نخستین درمان مبتنی بر تنقیه بود که سازمان غذا و دارو آمریکا آن را در دسامبر ۲۰۲۲ تایید کرد.

قرصی که هفته گذشته تایید شد، وُست (Vowst) نام دارد و مانند درمان تاییدشده تنقیه، حاوی باکتری‌های زنده است و برای استفاده افراد ۱۸ سال و بالاتر به عنوان یک درمان پیشگیرانه برای عفونت‌های مکرر باکتری کلستریدویم دیفیسیل تایید شده است. این عفونت در مراکز مراقبت بهداشتی اغلب پس از مصرف آنتی‌بیوتیک بابت عفونت دیگری ایجاد می‌شود.

کلستریدیوم دیفیسل عامل بیماری انتروکولیت با غشای کاذب یا انتروکولیت سودو مامبرانو است؛ بیماری شدید و نادری مربوط به روده باریک و بزرگ که اغلب پس از جراحی‌های وسیع گوارش یا درمان‌های آنتی‌بیوتیکی در افراد فاقد توانایی عمومی بروز می‌کند.

کلا آنتی‌بیوتیک‌ها می‌توانند تعادل باکتری‌هایی را که به طور معمول در روده پراکنده می‌شوند، برهم بزنند؛ همان چیزی که به کلستریدیوم دیفیسل فرصت تکثیر خواهد داد. در ادامه، باکتری‌هایی که به‌سرعت تکثیر می‌شوند، سمومی را ترشح می‌کنند که می‌تواند موجب اسهال، درد شکم، تب و کولیت (التهاب روده بزرگ) و در برخی موارد نارسایی این عضو بدن و مرگ شود.

گزارش سازمان غذا و داروی ایالات متحده عفونت‌های کلستریدیوم دیفیسل را با مرگ سالانه ۱۵ تا ۳۰ هزار نفر در آمریکا مرتبط دانسته است.

لایو ساینس به نقل از پیتر مارکس، مدیر مرکز ارزیابی و تحقیقات بیولوژیک سازمان غذا و داروی ایالات متحده، نوشت که در دسترس بودن داروی خوراکی میکروبیوتای مدفوعی گام مهمی در پیشرفت مراقبت‌های مرتبط با بیمارانی است که به این بیماری دچارند و ادامه زندگی آن‌ها با تهدید روبرو است.

روال درمانی وست به صورت مصرف چهار کپسول یک بار در روز به مدت سه روز متوالی است. بیماران دو تا چهار روز پس از اتمام دوره آنتی‌بیوتیک برای کلستریدیوم دیفیسل، مصرف داروی وست را آغاز می‌کنند.

مدفوع اهدایی که برای ساخت این قرص‌ها استفاده می‌شود، قبل از استفاده در تولید، از نظر پاتوژن‌های قابل‌انتقال به‌دقت غربالگری می‌شود. با این حال مصرف وست می‌تواند همچنان خطر قرار گرفتن در معرض عوامل بیماری‌زا (پاتوژن‌ها) و همچنین عوامل حساسیت‌زای غذایی را در پی داشته باشد.

در کارآزمایی‌های بالینی، شایع‌ترین عوارض جانبی وست نفخ شکم، خستگی، یبوست، لرز و اسهال بود. این عوارض جانبی در بیماران تحت درمان نسبت به دریافت‌کنندگان دارونما، با فراوانی بیشتری رخ داد.

محصولات ریززیواگان (میکروبیوتا) برگرفته از مدفوع که از باکتری‌های سالم روده انسان ساخته شده‌اند، برای جلوگیری از عود کلستریدیوم دیفیسل با پر کردن فلور میکروبی دستگاه گوارش، روش تازه‌ای ارائه می‌دهند. حالا با تایید قرص وست، محصول درمانی وجود دارد که می‌توان آن را به صورت خوراکی مصرف کرد، نه اینکه به صورت مایع که در راست‌روده بیمار استعمال شود.

کد خبرنگار: ۲۸
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • پربازدید

    پربحث

    اخبار عجیب

    آخرین اخبار

    لینک‌های مفید

    ***