سلام نو _ سرویس گردشگری: طبیعت گردان همواره در جست و جوی مکان های جدیدی هستند که بتوانند تجربه های تازه ای کسب کنند. استان های بکری همچون چهار محال و بختیاری، طبیعتی بسیار زیبا و نا شناخته دارند و گزینه بسیار مناسبی برای طبیعت گردان به شمار می روند. در گوشه ای از این استان و در میان کوه های مرتفع زاگرس، آبشاری زیبا و با شکوه به نام آبشار زرد لیمه وجود دارد.
آشنایی با آبشار زرد لیمه در چهار محال و بختیاری
چهار محال و بختیاری یکی از استان های کمتر شناخته شده کشور از نظر گردشگری است. همین ناشناخته بودن، باعث شده است تا این استان طبیعتی بسیار بکر، زیبا و دست نخورده داشته باشد. اگر از علاقه مندان به طبیعت گردی هستید، سفر به چهار محال و بختیاری را فراموش نکنید. وجود رشته کوه های زاگرس در این استان، چشم اندازهای بسیار زیبایی را پیش روی چشمان گردشگران قرار خواهد داد. یکی از این چشم اندازها و جاذبه های بسیار زیبا، آبشار زرد لیمه در شهرستان اردل است.
این آبشار یکی از عریض ترین آبشارهای موجود در کشور است که در میان رشته کوه های رفیع زاگرس جای خوش کرده است. آبشار زرد لیمه در مناطق غربی شهرستان اردل چهار محال و بختیاری قرار دارد. این آبشار در منطقه ای به نام دیناران و در انتهای یک دره سرسبز به نام زرد لیمه جای خوش کرده است. فاصله شهرستان اردل با مرکز استان یعنی شهرکرد حدود ۸۰ کیلومتر است و به عنوان یکی از مناطق اصلی عبور عشایر در چهار محال و بختیاری شناخته می شود.
آبشار زرد لیمه در میان صخره ها و کوه های بلند زاگرس و در انتهای یک دره بسیار سرسبز و باصفا قرار دارد. ارتفاع این آبشار ۴۰ متر و عرض تاج آن (به جایی که آب شروع به پائین ریختن می کند، تاج آبشار می گویند) حدود ۶۵ متر است که آن را به عنوان یکی از عریض ترین آبشارهای کشور معروف کرده است. هر چیزی که از یک مقصد طبیعت گردی انتظار دارید را می توانید در این منطقه پیدا کنید. کوهستان های مرتفع، رودخانه ای زیبا، جنگل، مراتع سرسبز و البته یک اثر تاریخی ۶۰۰۰ ساله در این منطقه دور هم جمع شده اند.
معروف ترین نوع پوشش گیاهی در کوهپایه های زاگرس، جنگل های پراکنده بلوط آن هستند. این جنگل ها به عنوان دومین منابع طبیعی جنگلی ایران پس از جنگل های شمال کشور، ارزش بسیار زیادی دارند و به عنوان ریه های تنفسی زاگرس شناخته می شوند. گستردگی این جنگل ها در مجاورت آبشار زرد لیمه، منطقه ای بسیار جذاب از منظر طبیعت گردی ایجاد کرده است. درختان بادام وحشی و صنوبر هم نوع دیگر پوشش گیاهی گسترده این ناحیه هستند.
دسترسی به آبشار زرد لیمه
آبشار زرد لیمه از جاهای دیدنی شهرکرد است که ۸۰ کیلومتر با مرکز استان چهارمحال و بختیاری فاصله دارد. این آبشار زیبا در شهرستان اردل و در بین کوههای زاگرس، انتهای دره لیمه واقع شده است و رودخانه بازفت از کنار آن عبور میکند.
آبشار زرد لیمه جزو بزرگترین و عریضترین آبشارهای ایران با عرض ۶۵ و ارتفاع ۴۰ متر است. مسیر دسترسی به آبشار زرد لیمه راحت نیست. برای دسترسی به آبشار، باید از صخرهها بالا بروید و راهی پر پیچ و خم را پیمایید. صعبالعبور بودن مسیر دسترسی به آبشار، یکی از علتهای بکر ماندن این منطقه است.
آبشار زرد لیمه دیناران در منطقهای به نام دیناران و در دل درهای سرسبز و زیبا به نام زرد لیمه قرار دارد. دیناران در غرب شهرستان اردل جای گرفته و یکی از مناطق عبور عشایر چهار محال و بختیاری به حساب میآید. شهرستان اردل در فاصله ۸۰ کیلومتری از شهرکرد قرار دارد و برای رسیدن به آن کافی ست از شهرکرد به سمت اردل راه بیفتید. از روستاهای کاج، کریم آباد و رستم آباد عبور کنید و در مسیر دیناران به روستای لشتر برسید. از روستای لشتر در حدود ۵ کیلومتر در یک جاده خاکی پیش بروید تا به یک سه راهی برسید.
مسیر وسط شما را به ساختمان متروک تعاونی عشایر میرساند که آغاز مسیر پیادهروی به سمت آبشار است. از این نقطه شما باید در حدود ۷ الی ۸ ساعت پیادهروی کنید تا به آبشار زرد لیمه برسید. به یاد داشته باشید که مسیر رسیدن به آبشار زرد لیمه مسیری نسبتاً ناهموار است که در بعضی مناطق اثری از پاکوب و راه در آن نیست و برای رسیدن به آن بهتر است به صورت گروهی و یا به همراه راهنمای بلد منطقه راهی شوید و یا دستگاه GPS همراه داشته باشید.
سفر به آبشار زرد لیمه نیاز به آمادگی بدنی دارد، زیرا مسیر پیادهروی آن کمی طولانی و در بعضی قسمتها صعبالعبور است. به همین دلیل برای گذشتن از آن علاوه بر اینکه به کفش و لباس مناسب نیاز دارید، باید از آمادگی بدنی خوبی نیز برخوردار باشید تا بتوانید مسیر طولانی پیادهروی را به آسانی سپری کنید. فراموش نکنید که خوراکی و آذوقه کافی به همراه داشته باشید.
نظرات