«سید محمد آقامیری» سرپرست وزارت جهاد کشاورزی از افرایش جوجه‌ریزی در اردیبهشت خبر داد و گفت: با افزایش ۳۰ میلیون قطعه‌ای جوجه ریزی، کمبودها برطرف شده و بازار گوشت مرغ کشور به روال عادی برگشته است.

کاهش شدید قیمت مرغ در بازار مرغ | قیمت روز مرغ در سه شنبه ۹ خرداد ماه

به گزارش سلام نو؛ قیمت مرغ تا مرز کیلویی ۱۰۰ هزار تومان هم پیش‌روی داشته است. در طول این چندماه قیمت مرغ نوسانات شدیدی را تجربه کرده است. قیمت مرغ نیز در پی گرانی سایر کالاها افزایش قیمت داشت. قیمت مرغ و بالا بودن آن موجب شده خیلی از خانوارها آن را از سبد غذایی خود حذف کنند. قیمت مرغ نسبت به اوایل سال ۱۴۰۱ قیمت مرغ تا کنون رشد چند درصدی داشته است.قیمت مرغ روزانه مشخص می گردد.

«سید محمد آقامیری» درباره نوسانات اخیر بازار مرغ افزود: قبل از سرپرستی بنده در وزارت جهاد کشاورزی، انجمن جوجه یک روزه در نامه‌ای به اعضای خود، خواست تخم مرغ نطفه‌دار از دستگاه‌ خارج و تولید جوجه یک روزه‌ متوقف شود؛ به دلیل عدم تولید جوجه، چالش‌های متعددی در تامین گوشت مرغ بازار اتفاق افتاد به طوری که تولید مرغ در کشور به نصف کاهش یافت.

سرپرست وزارت جهاد کشاورزی اظهارداشت: با این حال با مدیریت‌ صورت گرفته اکنون میزان جوجه‌ریزی و تولید گوشت مرغ در کشورمان افزایشی شده و به روال عادی برگشته است به طوری که طبق برنامه هفتگی ۴۴ هزار تن گوشت مرغ تولید شده اما برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته حاکی از آن است که این میزان به ۵۰ هزار تن خواهد رسید.

وی تصریح کرد: میزان جوجه‌ریزی در اردیبهشت ماه به ۱۱۸ میلیون قطعه رسید این در حالی است که در مقایسه با ۸۴ تا ۸۵ میلیون قطعه جوجه ریزی تولید ماه قبل از عید نوروز، نزدیک به ۳۰ میلیون قطعه افزایش جوجه‌ریزی صورت گرفته است.

به گفته وی، در خردادماه نیز برنامه‌ریزی جوجه ریزی در جهت افزایش و اشباع بازار خواهد بود.

وزارت جهاد کشاورزی مخالف افزایش قیمت خریدتضمینی گندم نیست

سرپرست وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به برنامه دولت برای تنظیم بازار کالاهای اساسی افزود: با توجه به برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته پیش بینی می شود ۱۱ میلیون و ۸۰۰ هزارتن تا ۱۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تن گندم برای خبازی‌ها و مصارف صنعتی کشور تولید شود.

وی تصریح کرد: هدف وزارتخانه متبوع در حوزه گندم حمایت از کشاورزان است بطوری که طبق سیاست‌های وزارت جهاد کشاورزی و قوانین، توافقاتی قبل از عید نوروز بین شورای قیمت‌گذاری محصولات کشاورزی و گندمکاران برای بازنگری و اصلاح قیمت گندم صورت گرفت و قیمت خرید تضمینی گندم ۱۵ هزار تومان تعیین شد.

آقامیری اظهار داشت: اما با این حال برخی گندمکاران به این امر معترض بوده و ۱۷ هزار تومان را نرخ منطقی برای خرید هر کیلوگرم گندم می‌دانند به همین دلیل اعلام می‌کنم؛ به شرط آن که دولت و سازمان برنامه و بودجه منابع مالی جدیدی به خرید تضمینی گندم اختصاص دهد، قیمت خرید تضمینی گندم افزایش خواهد یافت و وزارت جهاد کشاورزی هم مخالفتی با افزایش قیمت نخواهد داشت.

وی گفت: بودجه فعلی که برای خرید گندم از کشاورزان به وزارت جهاد کشاورزی اختصاص داده شده، گندم را با نرخ قبلی آن یعنی ۱۳ هزار تومان در نظر گرفته است، بنابراین اعتبارات تخصیص یافته به خرید تضمینی گندم حتی از نرخ فعلی آن نیز کمتر است.

به گفته وی، با توجه به درخواست و نامه‌نگاری‌های متعدد کمیسیون کشاورزی مجلس و اصناف و بخش خصوصی مرتبط با گندم، رئیس‌جمهوری دستور بررسی اصلاح قیمت گندم را به وزارتخانه داده است که با جدیت در حال بررسی افزایش قیمت خرید تضمینی گندم هستیم.

رشد ۴۱ درصدی خرید گندم نسبت به مدت مشابه سال گذشته

سرپرست وزارت جهاد کشاورزی درباره میزان گندم خریداری شده و مطالبات گندمکاران افزود: از ابتدای سال جاری کشاورزان گندم برداشت شده خود را تحویل سیلوها دادند و تا اواسط اردیبهشت ماه با توجه به تامین منابعی که صورت گرفته وزارت جهاد کشاورزی ۱۰.۵ همت برای خرید گندم به کشاورزان پرداخت کرده است.

وی اظهارداشت: از سوی دیگر تا اوایل خرداد ماه سال‌جاری ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار تن گندم شرکت بازرگانی دولتی به عنوان متولی و سازمان تعاون روستایی به عنوان مباشر از کشاورزان خریداری شده که این میزان نسبت به بازه زمانی سال گذشته رشد ۴۱ درصدی و نسبت به بازه زمانی دو سال پیش رشدی حدود ۹۰ درصد را نشان می‌دهد، این در حالیست که اکنون میزان خشکسالی در چهار استان کشورمان که به طور عمده شمالی هستند با افزایش قابل توجهی روبه‌رو بوده است.

آقامیری اضافه کرد: حمایت از کشاورز و تولید کننده اولویت اصلی وزارت جهاد کشاورزی است به طوری که در ابتدای سال طی مدت یک هفته مطالبات زعفران‌کاران پرداخت شد و چهار روز بعد، مطالبات پنبه‌کاران تسویه شد، همچنین در آینده‌ نزدیک، مطالبات شرکت‌هایی که تأمین کننده بذر گندم هستند پرداخت خواهد شد تا کشاورزان بتوانند برای کشت دوم خود برنامه‌ریزی کنند.

عظیمی در پایان با اشاره به حذف تعداد قابل توجهی از تولیدکنندگان بعد از اصلاح نظام یارانه‌ای، گفت: عدم نقدینگی مرغداران باید جبران شود این تامین می‌تواند در غالب فروش نهاده مدت‌دار انجام و اینگونه امکان تنفس برای تولیدکنندگان ایجاد می‌شود.

کد خبرنگار: ۱۵
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • پربازدید

    پربحث

    اخبار عجیب

    آخرین اخبار

    لینک‌های مفید

    ***