کرمانشاه جاذبه‌های دیدنی بسیاری دارد، در این میان با ما همراه باشید و درباره بازدید از موزه‌ای جذاب در کرمانشاه بدانید.

بازدید از موزه‌ای جذاب در کرمانشاه

سلام نو _ سرویس گردشگری: بیش تر موزه های کشور از تغییر کاربری بناهای تاریخی دایر شده اند تا علاوه بر احیا و تضمین ابقای آن، فضای آن ها برای نمایش عمومی آماده شود. استمرار حیات تکیه معاون الملک کرمانشاه نیز به این صورت اتفاق افتاده است؛ مکانی فرهنگی که یکی از آثار فاخر شهر به حساب می آید و با تاسیس موزه هایی در ساختمان آن مورد توجه قرار گرفته و بازدید از آن هم فال است و هم تماشا. موزه پوشاک و زیورآلات کرمانشاه یکی از موزه هایی است که در مجموعه تکیه معاون الملک کرمانشاه پایه‌گذاری شده است.

بازدیدی جذاب از موزه پوشاک و زیورآلات کرمانشاه

اینجا می توان نمونه های قدیمی از پوشش مردم کرمانشاه را دید. علاوه بر لباس ها و زیورآلات مردم محلی، جزئیات معماری بنا نیز چشم گیری خاصی دارد. بنای موزه پوشاک و جواهرآلات کرمانشاه به عنوان یکی از آثار ملی ایران ثبت شده است. تکیه معاون الملک یکی از آثار برجسته دوران قاجار است که یک قرن از عمر آن می گذرد.

بازدید از موزه‌ای جذاب در کرمانشاه

این تکیه یکی از بزرگ ترین تکیه های مینیاتوری جهان است که از حیث معماری و کاشی کاری در نوع خود بی نظیر خوانده می شود. این تکیه شامل ۳ بخش حسینیه، عباسیه و زینبیه است و ۲ موزه مردم شناسی کرمانشاه و موزه پوشاک و زیورآلات هر دو در بخش عباسیه این تکیه قرار دارند. ضمنا بخش عباسیه در قسمت جنوبی این تکیه واقع شده است.

در بدو ورود به عباسیه معاون الملک با حیاطی گل کاری شده و باصفا روبرو می شوید که حوضی در وسط آن قرار دارد. از آنجایی که در سراسر دنیا این تکیه را با کاشی کاری های فوق العاده اش می شناسند، بدیهی است که اغلب بازدیدکنندگان برای دیدن این شاهکار به تکیه می روند ولی از جهتی آشنایی با فرهنگ و هویت مردمان کرمانشاه سهم کمی در وسوسه آن ها ندارد.

آثار این موزه در تالار ۲۰۰ متری عمارت عباسیه و در ۸ غرفه مختلف به نمایش گذاشته شده است. غرفه هایی که نمود تنوع فرهنگی کرمانشاه را به نمایش گذاشتن البسه و زیورآلات سنتی مردم به بازدیدکنندگان نشان می دهند.

بازدید از موزه‌ای جذاب در کرمانشاه

جالب است بدانید لباس هایی که مجسمه های این غرفه ها به تن دارند به مرور زمان از پوشش مردم محلی کرمانشاه حذف شده و تنها در این موزه و یا در برخی از روستاهای دورافتاده به چشم می آیند.

موزه پوشاک و زیورآلات کرمانشاه که در محل تکیه معاون الملک واقع است، یکی از مکان های فرهنگی شهر کرمانشاه محسوب می شود که همه ساله به خصوص در نوروز و تابستان گردشگران زیادی از آن بازدید می کنند. موزه پوشاک و زیورآلات کرمانشاه در سال ۱۳۸۳ تاسیس گردید و دارای غرفه های متعددی است که هر یک از آنها پوشاک یکی از نواحی استان کرمانشاه را به نمایش می گذارد. موزه پوشاک و زیورآلات کرمانشاه در قسمت جنوبی تکیه معاون الملک در تالاری به وسعت دویست متر مربع قرار دارد و شامل هشت غرفه پوشاک سنتی است.

تکیه «معاون‌الملک» از جمله آثار زیبا و باشکوه دوره قاجاریه در کرمانشاه که این اثر در تاریخ ۱۰ آذر ۱۳۵۴ با شمارهٔ ثبت ۹۴۵ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. این تکیه در سال ۱۲۸۲ خورشیدی به بهره‌ برداری رسید که در آن زمان به منظور برگزاری آیین‌ها و مراسم‌های مذهبی و رفع اختلافات قومی و عشایری به کار می‌رفت.

بازدید از موزه‌ای جذاب در کرمانشاه

این بنا از سه قسمت حسینیه، زینبیه و عباسیه تشکیل شده. امتیاز قابل ملاحظه و استثنایی این بنا در کاشی کاری آن است. به گفته کارشناسان میراث فرهنگی کرمانشاه کاشی‌های برجسته و نیمه برجسته با نقوش بسیار زیبا و رنگ‌های صددرصد طبیعی که در این بنا به کار رفته در جهان بی‌ همتاست.

تصاویری که بر روی کاشی‌ها حک شده شامل صحنه‌هایی از غزوات محمد(ص)، نبردهای حضرت علی، حوادث کربلا، تصاویر سلاطین باستانی ایران از جمله پادشاهان هخامنشی و تصاویری از تخت جمشید است که در نوع خود بی نظیر هستند. معماری این نبا را حسن خان معاون الملک در ابتدا به حسین نقاش تهرانی و سید ابوالقاسم مانی واگذار می‌کند که پس از چندی حسین کاشی پز تهرانی میناچی را نیز برای بازسازی بنا به کرمانشاه دعوت کرد.

در قسمت عباسیه‌ی این بنا، دو موزه فرهنگی با نام‌های موزه مردم‌شناسی کرمانشاه و موزه پوشاک و زیور آلات قرار دارد. در موزه پوشاک و زیورآلات، لباس‌های محلی شهرهای مختلف استان کرمانشاه به نمایش گذاشته شده است.

بازدید از موزه‌ای جذاب در کرمانشاه

درباره پوشاک مردمان کرمانشاه، ابتدا باید به این نکته اشاره کنیم که به دلیل کوهستانی بودن شهرستان کرمانشاه، مردمان و زنان و ساکنان کرمانشاهی دارای پوشاک سنتی خاص هستند. در گذشته مردان اغلب پیراهن های سفید می پوشیدند که دکمه یقه آن به شانه چپ بسته می شد و شلوارهای بلند و گشاد می پوشیدند که در ناحیه مچ پا تنگ بوده و گیوه در انواع آجیده، ملکی و زیر لاستیکی از پاپوش های رایج مردان بوده است.

زنان این دیار نیز در گذشته پیراهن های بلند و گشادی از جنس مخمل یا پارچه های زری می پوشیدند. آن ها سربند به سر می بستند و به فراخور وضع مالی خود از انواع پاپوش از جمله گیوه و کفش های چرمی استفاده می کردند. به مرور زمان این گونه پوشش ها تا حدود زیادی از بین رفته و تنها در برخی از روستاهای دور افتاده می توان از آن پوشش ها را دید. در موزه پوشاک می توان نمونه های قدیم و جلوه هایی از پوشش مردم کرمانشاه را مشاهده کرد.

بازدید از موزه‌ای جذاب در کرمانشاه

کد خبرنگار: ۲۶
۱دیدگاه شما

برچسب‌ها

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • GB ۱۵:۴۳ - ۱۴۰۲/۰۳/۲۴
    0 0
    پس طاقبستان وکتیبه های بیستون و…چی؟0

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • پربازدید

    پربحث

    اخبار عجیب

    آخرین اخبار

    لینک‌های مفید

    ***