رئیس سازمان بسیج اساتید دانشگاههای آذربایجان شرقی گفت: شهید چمران در عین حال که دانشمند برجسته بود، یک عارف دل سوخته و مجاهد چیره دست و توانمند نیز بود.
به گزارش سلام نو رضا محمدی در گفتوگو با ایسنا، در خصوص ویژگیهای بارز شهید چمران، اظهار کرد: این شهید بزرگوار، یک دانشمند بسیجی و تمام عیار، شخصیت برجسته و خوش استعداد بود که در انواع صحنهها حضوری فعال داشت و بدون رودربایستی با موضوعات رفتار میکرد.
وی ادامه داد: شهید چمران، برخوردار از ایمان قوی بود و تلفیق علم و ایمان، عشق و عقل و سنت و تجدد را در دانشگاه و جامعه معنا کرد.
وی خاطرنشان کرد: ما برای اساتید بسیجی نیز این شاخصهها را تعریف کرده و گفتهایم که بنا بر گفتهی مقام معظم رهبری، اساتید باید در تراز استاد شهید چمران بوده و خروجی دانشگاهها نیز باید شهید چمرانها باشند.
محمدی در ادامه با اشاره به نامگذاری روز بسیج اساتید در تقویم، اظهار کرد: روز ملی بسیج اساتید مقارن با سالروز شهادت شهید دکتر مصطفی چمران در منطقه دهلاویه است. این شهید بزرگوار، یک انسان چندبعدی بود که وادی علم، سیاست، مبارزه و جهاد را تجربه کرده بود.
وی در خصوص فلسفه تشکیل بسیج اساتید در دانشگاهها، افزود: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، یکسری تشکلهای انقلابی بین اقشار دانشجو و کارمند در دانشگاهها ایجاد شده و نیاز بود تا یک تشکل برای قشر انقلابی اساتید هم ایجاد شود که این موضوع، مقدمه تشکیل بسیج اساتید در دانشگاهها شد.
رئیس سازمان بسیج اساتید دانشگاههای آذربایجان شرقی، نیاز به هم افزایی بین نیروهای انقلابی دانشگاهها و راه اندازی تشکل مدافع ارزشها و آرمانهای انقلاب اسلامی و امامین انقلاب را از دیگر دلایل تشکیل بسیج اساتید عنوان کرد.
وی گفت: امروزه سازمان بسیج اساتید در اغلب مراکز دانشگاهی و آموزش عالی فعال بوده و با عضوگیری اساتید متعهد و برجسته به فعالیت میپردازد.
وی با اشاره به وظایف سازمان بسیج اساتید، افزود: اولین هدف این سازمان، پیگیری و دفاع از منویات امام (ره) و مقام معطم رهبری در دانشگاهها است. اساتید بسیجی کمک میکنند تا یک دانشگاه به سمت دانشگاه مسئله محور و تراز انقلاب اسلامی ارتقا یابد.
محمدی، انجام کارهای علمی و پژوهشی نافع و حل مسائل جمهوری اسلامی، انجام کار معنوی و بصیرت افزایی بین اساتید و دانشجویان، جریان سازی و حاکم کردن روحیه جهادی و انقلابی در دانشگاهها را از جمله وظایف اساتید بسیجی در دانشگاهها عنوان کرد.
رئیس سازمان بسیج اساتید دانشگاههای آذربایجان شرقی همچنین حضور در عرصههای مختلف همچون شهید چمران، توجه به کمک و حفظ یکپارچگی بین حوزه و دانشگاه، توجه ویژه به زنجیره علم، پژوهش و فناوی و فرایند تجاری سازی علم و جهاد تبیین با توجه به شبهات ناشی از جنگ ترکیبی علیه کشورمان را از وظایف دیگر اساتید بسیجی دانست.
وی افزود: وظایف ویژهای نیز بعد از صدور گام دوم انقلاب اسلامی برای اساتید بسیجی تعریف شده و سازمان بسیج اساتید بر خود وظیفه میداند که به بسترسازی و شبکه سازی جهت تحقق منویات مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم انقلاب کمک کند.
وی اظهار کرد: سازمان بسیج اساتید استان با ۱۹ کانون فعال، حدود ۱۵ دفتر بسیج اساتید، ۱۵ نفر رابط در دانشگاههای سراسر استان و با حدود ۱۳۰۰ نفر عضو فعالیت دارد.
محمدی گفت: برنامههای مختلفی در عرصه بصیرت افزایی و چهاد تبیین با تشکیل گروههای معرفتی و بصیرتی در دانشگاهها در این سازمان اجرا شده و در بحث هم افزایی با بسیج دانشجویی و بسیج کارکنان و ارتباط با سایر اساتید در دانشگاههای دیگر فعالیت دارد.
وی افزود: کارهای علمی و برجسته اساتید بسیجی درحال انجام بوده و حتی برخی منجر به راه اندازی شرکتهای دانش بنیان و تولید محصول شده است. بر این اساس، اولین دوره جشنواره علمی شهید چمران را در بهمن سال قبل برگزار کردیم.
وی، برگزاری دورههای مهارت آموزی، تشکیل گروههای مسئله محور، ارائه بستههای سیاستی، تشکیل گروههای رصدگر، ایجاد گروههای جهادی از جمع اساتید را از جمله فعالیتهای بسیج اساتید عنوان کرد.
رئیس سازمان بسیج اساتید دانشگاههای آذربایجان شرقی افزود: بسیج اساتید در دانشگاهها در بحث کمک به حکمرانی متعالی دینی با برگزاری سلسله جلسات و نشستهایی پیگیرهایی میکند.
وی با بیان اینکه یکسری اساتید بسیجی به عنوان روسای برخی نهادها و دستگاههای اجرایی ایفای نقش میکنند، ادامه داد: تعداد ۳۰ نفر از اساتید بسیجی استان در سمت مدیریتهای بالا و میانی ایفای نقش میکنند و به اعتلای حکمرانی متعالی دینی در جامعه اسلامی کمک میکنند.
نظر شما