به گزارش سلام نو به نقل از رکنا، عضو هیات علمی مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی استان خراسان جنوبی اظهار کرد: زردآلو غنی از گروهی آنتی اکسیدان های پلی فنول به نام فلاونوئیدها است که نشان داده باعث محافظت زیاد در برابر بیماریها از جمله دیابت و بیماریهای قلبی میشود.
طیبه شاهی با اشاره به خواص میوه زردآلو که به طلای تابستان معروف است، گفت: ۷۰ گرم زردالو (تقریبا دو عدد) دارای ۳۴ کالری، ۸ گرم کربوهیدرات، ۱ گرم پروتئین، ۰/۲۷ گرم چربی، ۱/۵ گرم فیبر بوده و ۸درصد ویتامین آ روزانه، ۸درصد ویتامین سی، ۴درصد ویتامین ای و ۴درصد پتاسیم روزانه را تامین میکند.
عضو هیات علمی مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی بیان کرد: زردآلو منبع خوبی برای بسیاری از آنتی اکسیدان ها از جمله بتا کاروتن و ویتامین های A ،C و E است، علاوه بر این، غنی از گروهی آنتی اکسیدان های پلی فنول به نام فلاونوئیدها است که نشان داده باعث محافظت زیاد در برابر بیماریها از جمله دیابت و بیماریهای قلبی میشود.
شاهی با اشاره به اینکه ویتامین A نقش مهمی در جلوگیری از نابینایی شبانه، اختلال ناشی از وجود رنگدانههای روشن در چشم دارد، در حالی که ویتامین E یک آنتی اکسیدان محلول در چربی است که مستقیماً وارد چشم میشود تا آنها را از آسیب رادیکال آزاد محافظت کند. در صورتی که بتاکاروتن که به زردآلوها رنگ زرد-نارنجی میبخشد به عنوان پیشساز ویتامین A عمل میکند.
وی با اشاره به اینکه زردآلو از نظر پتاسیم بسیار غنی است و مصرف کافی پتاسیم به جلوگیری از نفخ و حفظ فشار خون کمک میکند، گفت: وجود چربی های سالم در هسته زردالو به کاهش کلسترول بد کمک میکند.
عضو هیات علمی مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی ادامه داد: هسته های زردآلو همچنین حاوی اسیدهای چرب ضروری (امگا ۶ و امگا ۳) هستند که به مبارزه با بیماریهای قلبی، بهبود سلامت روان و داشتن مزایای دیگر کمک میکند.
شاهی یادآور شد: در هسته های تلخ، آمیگدالین۱۷ وجود دارد که اگر چه اثرات ضد سرطان آن در تحقیقات گزارش شده، ولی مصرف بالای این ماده تلخ باعث سرگیجه، سردرد، تهوع و استفراغ، تنفس سریع و پی در پی، ضربان قلب سریع، بیقراری، ضعف و حتی میتواند منجر به آسیب قلب، مغز و اعصاب شود و حتی ممکن است منجر به مرگ شود.
نظر شما