به گزارش سلام نو به نقل از ایلنا، سید مجتبی هاشمی، رئیس ستاد ثبت نام وزارت آموزش و پرورش در مورد دانش آموزان اتباع و غیراتباع بیشناسنامه و امکان ثبت نام آنها برای جلوگیری از بازماندگی از تحصیل بیان کرد: در رابطه با دانش آموزان فاقد مدرک هویتی یا مدرک تحصیلی چه اتباع باشند چه ایرانی باشند، در آیین نامه اجرایی مدارس پیش بینی لازم صورت گرفته تا ثبت نام از این افراد انجام شود.
هاشمی در مورد جزئیات این تمهیدات اظهار کرد: برای تسهیل در امر ثبت نام این دانش آموزان، یک ماه به والدین یا سرپرست آنها فرصت داده میشود و از آنها تعهد گرفته می شود تا مدارک مورد نیاز را به مدرسه برسانند و خودشان و فرزندشان احراز هویت شوند. در صورتی که پس از پایان فرصت یک ماهه، به هر دلیلی والدین مدرکی را به مدرسه نرساندند، موضوع به کمیسیون موارد خاص آموزش و پرورش منطقه ارجاع داده میشود.
رئیس ستاد ثبت نام وزارت آموزش و پرورش در ادامه گفت: تمام تلاش وزارتخانه این است که دانش آموزان هزینه مسائل خانوادگی را ندهند و به حق خودشان که تحصیل است برسند. حواشی اداری باید از سمت افراد جز دانش آموز پیگیری شود. کمیسیون موارد خاص پس از اینکه همه راههای ممکن و قانونی را طی کرد، در مورد وضعیت دانش آموزان بدون مدرک هویتی، متناسب با شرایط آنها در خصوص ادامه تحصیل دانش آموز و چگونگی این امر تصمیم گیری میکند.
هاشمی در پاسخ به سوال دیگری در مورد ثبت نام بیش از تراکم استاندارد در برخی مدارسی که به هر دلیلی محبوبیت دارند و اخذ وجه از خانوادههای متقاضی در ازای ثبت نام فرزندشان به عنوان دانش آموز مازاد در این مدارس صاحب نام، بیان کرد: هر مدرسهای تراکم تعیین شدهای برای ثبت نام دارد و به ستاد ثبت نام مدارس در هر منطقه متناسب با وضعیتی که دارد میزان تراکم دانش آموزی استاندارد اعلام شده است.
رئیس ستاد ثبت نام وزارت آموزش و پرورش تصریح کرد: در مورد برخی مدارس کشور به دلیل جمعیت بالای منطقه و یا حتی وجود یک مدرسه پرطرفدار در آنجا شاهد چنین مشکلاتی هستیم. محدودهبندی صورت گرفته دقیقا به همین مشکل کمک میکند و فرایند ثبت نام را کنترل میکند.
هاشمی با بیان اینکه در ستاد نظارت مرکزی بر ثبت نامها یکی از موارد مورد توجه کاهش تراکمها بوده، گفت: نزدیک کردن میزان تراکم کلاسهای درس و کل دانش آموزان هر مدرسه و کاهش تراکم ها، از مباحث و هدفگذاریهایی است که در جلسات کیفیت بخشی وزارت آموزش و پرورش به آن اشاره شده و به ویژه این موضوع در خصوص مدارس دولتی به شکل پررنگتری مطرح است.
او ادامه داد: این موضوع قطعا امسال بهتر از سالهای گذشته رصد و مدیریت میشود چراکه کم کردن از تراکم دانش آموزان در مدارس از سیاست های تعریف شده آموزش و پرورش است.
رئیس ستاد ثبت نام وزارت آموزش و پرورش در مورد حواشی پیرامون روپوش مدرسه که هر سال به وجود میآید، بیان کرد: برخی موضوعات مانند روپوش مدرسه و سرویسهای ایاب و ذهاب دانش آموزان و… در حوزه مدیریت انجمن اولیا و مربیان است. با این حال مدارس حق ندارند بابت روپوش دانش آموزان از والدین پول بگیرند. مدیر مدرسه نیز اجازه ندارد برای روپوش دانش آموزان با جایی قرارداد ببندد.
هاشمی تاکید کرد: ما حتی در بخشنامه ابلاغ کردیم که شرایط استفاده از روپوش قبلی دانش آموزان باید فراهم باشد و اگر دانش آموزی میتواند از لباس مدرسه سال قبل خود استفاده کند، مدرسه نباید در این خصوص ممانعتی به عمل بیاورد.
نظر شما