سلام نو _ سرویس گردشگری: ایلام یکی از مناطق کوهستانی و گرم کشورمان است و به عنوان سومین شهر بزرگ منطقه کردستان ، در جنوب غربی آن جای گرفته است و از غرب با عراق هم مرز است. وسعت و عظمت ارتفاعات آن هر بیننده ای را به خود جذب می کند و هر یک از جاذبه های گردشگری ایلام دارای زیبایی و جاذبه های طبیعی خاص خود است. شاید کمتر کسب بداند اما استان ایلام شهر باستانی با قدمت چند هزار ساله و بخشی از تمدن باستانی عیلامی بوده است. معماری استان ایلام مانند بسیاری از مناطق دیگر ایران تحت تاثیر دوره های سنتی و معاصر است. قلعه استانداری ایلام ، عمارت فلاحتی و قلعه میرغلام نمونه هایی از دست هستند.
دره ارغوان
دره ارغوان در فاصله ۳ کیلومتری شمال شرقی شهر ایلام ، در مسیر دره قوچ علی قرار دارد.این دره در مسیر رودخانه ، درختان ، گلهای بنفش ، طبیعت رنگارنگ و جنگل های سرسبز قرار دارد که چشم هر بیننده ای را به خود جلب می کند و به همین دلیل،این دره یکی از گردشگاه های ایلام به شمار می آید و بیشتر مردم ایلام برای گذراندن اوقات فراغت خود به این دره می آیند.
این دره فوق العاده زیبا و رویایی به عنوان یکی از مناطق آب و هوایی سرد زادگاه ارغوان در نظر گرفته شده است. این منطقه قبلاً با نام “Gawez” شناخته می شد و محل رشد گونه های مختلف گیاهی مانند بلوط ، دافنه ،زالزالک بوده است ، اما متأسفانه عمده گونه های گیاهی این منطقه درختچه ارغوان است . در منطقه این دره و ارتفاعات اطراف آن ، صنعت زنبورداری و تولید عسل خالص رایج است.
قبرستان چنار
این قبرستان تاریخی با قدمت هزارساله قبل از میلاد و متعلق به قبل از دوره هخامنشیان در منطقه چنارباش ایلام است. باستان شناسان در برخی از گورها کوزه های کوچک و بزرگ سفالی و وسایل مختلف را طبق سنت مردم آن منطقه دفن شده است.
دریاچه دوقلوی سیاه گاو آبدانان
دریاچه دوقلوی سیاه گاو در شهر آبدانان در جنوب استان ایلام واقع شده است و به عنوان یکی از نادرترین پدیده های طبیعی کشور شناخته شده است. ایلام با دارا بودن آثار طبیعی و زیبا و با توجه به خوش آب و هوایی ، یکی از جاذبه های گردشگری کشور در فصول مختلف است.
دریاچه دوقلوی سیاه گاو یکی از دریاچه های کمیاب جهان با اب زلال و شیرین همراه با املاح مختلف است . این دو دریاچه به دو قسمت مشابه تقسیم شده است و توسط یک کانال طبیعی به هم متصل شده اند.این دریاچه به دلیل شبیه بودن به شاخ گاو به این نام گذاری شده است و با وجود قدمت هزارساله دارای شهرت جهانی است و در میان میراث فرهنگی ایران به ثبت رسیده است.
قلعه قیران ایلام
یکی از جاذبه های بسیار مهم استان ایلام قلعه قیران است این قلعه باستانی بر روی کوه قلاقیران که در ۳ کیلومتری استان ایلام قراردارد. طول کوه قلا قیران به ۲۱۵۲ متر میرسد که حتما برای دسترسی به کوه قلعه قیران باید امکانات صخره نوردی حرفه ای به همراه داشته باشید.
چشم انداز های کوه قلا قیران عبارت است از تفریگاه های جنگل ششدار و منجل، که محوطه را پوشش داده است و همچنین قشنگی ها و جاذبه های آن بی مانند است. بنای این قلعه به صورتی است که آدمی به طبیعی بودن آن شک میکند ولی در اصل این بنا کاملا طبیعی به وجود آمده است.
قلعه قیران مسیر دشواری دارد که برای رسیدن به آن باید این مسیر را طی کنید که اگر موفق شوید این مسیر دشوار را بگذرانید چشم انداز فوق العاده شهر ایلام و جنگل های نزدیک به آن را مشاهده خواهید کرد. این ناحیه را از نظر جاذبه طبیعی میتوان جز یکی از خوب ترین مناطق کوهستانی کشور دانست. بهترین زمان برای بازدید در فصل بهار و تابستان است در این فصول طبیعت بکر و سبز صحنه های چشم نوازی را به وجود می آورد
پارک جنگلی ششدار ایلام
تفرجگاه جنگل ششدار ، به عنوان یکی از مشهورترین مناطق تفریحی ایلام ، در ۵ کیلومتری آن و نزدیک کوه قلاقیران قرار گرفته است و به دلیل نزدیک بودن به ایلام ، سالانه پذیرای گردشگران زیادی به ویژه در بهار و پاییز می باشد. چشمه ها و باغهای زیبای سلطان آباد و کوه قلاقیران که به عنوان نماد استان ایلام است نیز در اطراف آن به زیبایی اش افزوده است.
روستای زید ایلام
روستای زید در ۲۵ کیلومتری شهر دره شهر ایلام واقع شده است و به دلیل آثار تاریخی متعدد و وجود انبارهای گندم یکی از دیدنی ترین روستاهای غربی کشور محسوب می شود.
وقتی به زید می رسید ، دره های وسیع و باورنکردنی این روستا اولین چیزی است که از ورود شما استقبال می کند و شما را به طبیعت دیدنی این روستا دعوت می کند. در این دره ها که حدود ۵ یا ۶ هستند ، صخره هایی روبروی هم می بینید که در قلب آنها ، انبارهایی برای ذخیره گندم ساخته شده است. در کنار این انبارها ، انبارهای تاریخی دیگری وجود دارد که برای ذخیره نمک اختصاص داده شده است .
۳۰ انبار برا نگهداری گندم در این روستا وجود دارد و به گونه ای طراحی شده اند که می شود گندم را به مدت سه سال بدون پوسیدگی یا از بین رفتن حفظ کرد و ۳۰ انبار در این روستا وجود دارد ، مهمترین انگیزه مردم زید برای ساخت چنین انبارهایی حفظ بذر گندم و ایمن نگه داشتن آنها از دست راهزنان بود.اوج ساخت و استفاده از این انبارها مربوط به دوران اسلامی ، به ویژه سلسله های صفویه و قاجار است.
منبع: توریستو
نظر شما