سلام نو _ سرویس گردشگری: کنگان از شهرهای زیبای استان بوشهر است که به طور کلی شامل دو بخش دهستان طاهری و دهستان حومه میشود. این سرزمین قبل از حکومت صفویان از توابع بندر سیراف بود که بعدها جدا شد. اگر گذرتان به استان بوشهر افتاد، بازدید از جاهای دیدنی کنگان را از دست ندهید تا لحظاتی متفاوت را تجربه کنید.
کنگان پر از جاذبههای درجه یک و دیدنی
به هنگام بازدید از این جاذبهها، میتوانید به تماشای بناهای تاریخی با ارزشی همچون قلعه شیخ (قلعه نصوری) بروید که اوج معماری قجری را در آن مشاهده خواهید کرد، دژی قدیمی که با قدم زدن در میانش، معماری بینظیری از گچ بریهای زیبا را میبینید که نشان از هنر دستِ استادکاران معمار در روزگاران گذشته دارد. از دیگر جذابیتهای قلعه نصوری، میتوان به در ورودی منحصر به فردش اشاره کرد که با کندهکاریهای زیبایی تزینن شده است و بر شکوه هر چه بیشتر این قله میافزاید.
پس از تماشایِ این بنای بارزش که با گذشت سالها، بقایایی از آن هنوز هم وجود دارد، برای دیدنِ گوشهای از هنرنمایی طبیعت این دیار راهی، بندر کنگان شوید و از دیدنِ آبهای آبی دریا لذت ببرید یا از سکوت و فضایِ آرامشبخش آن استفاده کنید و به صدای دلنشین موجهای دریای خلیج فارس گوش فرا دهید. در سفرتان به شهر کنگان، لذت گشت و گذار در مراکز خرید بندر گنگان را از دست ندهید، با رفتن به پاساژ و فروشگاههای اطراف بندر، میتوانید اجناسی رنگارنگ خریداری کنید و به رسم یادگار برای عزیزانتان ببرید.
در ادامه گشتهایی که میانِ دیدنی های کنگان میزنید، برای تجربه سفری خاطرهساز، سری هم به چشمه آبگرم میانلو بزنید، چشمهای با خواص درمانی بسیار که میتواند گزینهای مناسب برای افراد مختلف باشد. از جمله خواص درمانی این چشمه، رفع انواع بیماریهای پوستی، درمان رماتیسم مزمن و غیره است. گردشگران تور بوشهر با رسیدن به این چشمه، می توانند برای استراحت، تنی به آب بزنند و لحظاتی آرامشبخش را به دور از هیاهوی شهر و دغدغه روزمره زندگی سپری کنند.
پس از بازدید از تمامی این جاذبههای دیدنی، اگر وقت کافی داشتید، سری هم به دیگر مکان های گردشگری کنگان همچون بندر سیراف، آرامگاه سیبویه، گورستان صخره ای سیراف و بازار مرکزی کنگان بزنید که تماشایِ هر کدام از آنها لذتبخش خواهد بود.
جاذبههای تماشایی کنگان
بندر سیراف، بندری است با قدمت تاریخی و مکان های باستانی بسیار، واقع دربخش مرکزی شهرستان کنگان در استان بوشهر است. بندر سیراف اگرچه در گذشته یکی از بنادر مهم و پررونق بوده است اما امروه داری طبیعتی بکر و دستنخورده تر از بنادر دیگر کنکونی دارد.
گوردخمه های سیراف
گورهای زیادی که بدون پوششی در دامنه شمالی کوه های سیراف وجود دارد که یکی از جاذبههای شگفت آور این منطقه است. باستان شناسان درباره این دخمهها اعتقاد دارند که این منطقه علاوه بر کاربرد محلی برای دفن سریع افرادی که بر اثر طاعون یا هر علت دیگری درگذشته اند، دارای کاربرد دیگری چون محل ذخیره و نگهداری آب باران بوده است. نحوه قرارگیری این دخمهها به صورتی بوده است که با پر شدن آب به دخمه پایینی سر ریز میشده است و این ادعا را وجود ساروج که گلی محکم و غیرقابل نفوذ بوده است ثابت میکند.
از آنجایی که بندر سیراف در زمان قدیم بندر مهم از نظر موقعیت جغرافی بوده است از این رو دارای روابط تجاری گشترده با اکثر نقاط در آسیا و اروپا بوده است بنابراین از ادیان مختلف در این بندر سکونت داشتند پس طبیعی است که گورستان این بندر هم محل دفن افرادی با ادیان مختلف باشد.
چشمه آبگرم میانلو
شاید وجود چشمه های آب گرم در استانی مانند بوشهر که در نزدیکی دریا قرار دارد کمی عجیب باشد. اما این استان دارای چشمه های آب گرم بسیاری است. یکی از این چشمههای جوشان این استان که از دل زمین میجوشد میانلو است. این چشمه به دلیل اینکه آب این چشمه از شکاف سنگهای آهک مارنی، خارج میشود بنابراین آب آن مملو از سولفات کلسیم است همچنین دارای ترکیبات منیزیم و کلرورسدیم ولرم می باشد که برای بسیاری از بیماریهای پوستی و مفصلی مانند روماتیسم مزمن مفید است.
مسجد امام حسن بصری
این مسجد بر روی تپه ای که از ویرانههای یک قلعه و دژ ساسانی باقیمانده است ساخته شده. قدمت تاریخی این مسجد را کشف سکههایی که در سال ۱۸۸ هجری قمری ضرب شده اند تایید میکند.
با کشف پایه تک مناره، نام این مسجد را در لیست قدیمی ترین مساجد سرزمینهای اسلامی گنجانده است. فضای داخلی این مسجد به گونهای است که دارای یک صحن اصلی به صورت مربع شکل در وسط است همچنین رواق و ستونهای گرد در سه طرف این مسجد به چشم میخورد.
آتشکده
بر روی تپه بلندی که به گورستان مشرف است یک بنای سنگی وجود دارد که دارای کاربری آتشکده داشته است. به دلیل استقرار افرادی با ادیان مختلف در زمانی خدود ۱۰۰۰ سال قبل، وجود آتشکده در این بندر دور از انتظار نیست.
قلعه نصوری
بر بلندای یک تپه قلعه ای میبینید که پس از گذشت ۲۰۰ سال هنوز پابرجاست و روزگاری در آن حاکم شهر زندگی میکرده است. این قلعه که متعلق به اوایل دوره قاجار است توسط شیخ جبار دوم ساخته شده. از درون قلعه، منظره دریا تماشایی است. با ورود به این قلعه زیبا اولین چیزی که توجه شما را جلب میکند در بزرگ چوبی قلعه و گچ بری های بسیار زیباست که بر روی درو دیوار آن نقش بسته است.
این قلعه دارای قسمتهای مختلفی است، از جمله: حیاط اندرونی و بیرونی، قسمت شاه نشین، و ایوان غربی که تعداد ۱۸ تابلو از مجالس شاهنامه فردوسی در آنجا وجود دارد تا نگاه هر بیننده ای را برباید.
آرامگاه سیبویه
سیبویه نام یکی از دانشمندان علم صرف و نحو است. او پس از اینکه در سن ۴۰ سالگی از دنیا میرود آرامگاهی از سنگ و گچ در بندر سیراف برایش میسازند. اما جالب است بدانید در شیراز نیز آرامگاهی وجود دارد که آن را هم به سیبویه نسبت میدهند.
نظرات