در این مطلب به بررسی پیش بینی نرخ ارز در هفته آخر تیرماه ۱۴۰۲ پرداخته ایم که در ادامه خواهید خواند.

پیش بینی قیمت دلار و یورو در هفته آخر تیرماه ۱۴۰۲ | قیمت ارز و دلار افزایش می یابد؟

به گزارش سلام نو، علی طباطبایی، کارشناس بازارهای مالی می‌گوید: «حواشی بازار ارز که توسط بازارساز ایجاد می‌شود باعث رنج‌شدن قیمت دلار در ماه‌های گذشته شده است. به اعتقاد من مادامی که موضوع توافقات و موضوعات کلان کشور سمت و سوی مشخصی بگیرد، دلار در محدوده فعلی نوسان خواهد داشت.»

در یک ماه گذشته قیمت دلار در کانال ۴۹ و ۵۰ هزار تومان در نوسان بود. برخی از کارشناسان اقتصادی از کاهش قیمت دلار و رسیدن آن به ۴۳ هزار تومان خبر می‌دهند و برخی دیگر می‌گویند این کاهش موقتی است.

، قیمت دلار این هفته را با ۵۰ هزار تومان شروع کرد و در کف کانال ۴۹ هزار تومان به کار خود پایان داد. این روند در حالی است که هفته گذشته کارشناسان پیش‌بینی کرده بودند که قیمت دلار به محدوده ۵۲ تا ۵۳ هزار تومان می‌رسد.


علت کاهش قیمت دلار

از آن جمله برزو حق‌شناس، کارشناس بازارهای مالی به تجارت‌نیوز می‌گوید: «هفته گذشته پیش بینی ما این بود که اگر دلار بتواند در قیمت ۵۰ هزار تومان تثبیت شود، تا بالای ۵۲ و ۵۳ هزار تومان رشد می‌کند. اما دلار نتوانست در این محدوده بماند و قیمت آن کاهش پیدا کرد.»

اما علت کاهش قیمت دلار چیست؟ حق‌شناس می‌گوید علت کاهش قیمت دلار اقدامات دستوری دولت در بازار است. ارزش ذاتی دلار در بازار حدود ۵۲ تا ۵۴ هزار تومان است اما بازارساز اصرار دارد که قیمت دلار را در کانال ۴۰ هزار تومان نگه دارد و حتی قیمت را بیشتر کاهش دهد.

این کارشناس بازارهای مالی می‌گوید: هر چه به اواسط و انتهای تابستان نزدیک شویم، دلار به سمت ارزش ذاتی خود حرکت خواهد کرد. اما برای هفته آینده تا زمانی که بازارساز توان سرکوب قیمت را در بازه زیر کانال ۵۰ هزار تومان دارد و دلار خود را در این سطح تثبیت نکرده است، نمی‌توان گفت که دلار به سمت ارزش ذاتی خود حرکت می‌کند.» بر این اساس به گفته این کارشناس، دلار برای هفته آینده هم در محدوده زیر ۵۰ هزار تومان می‌ماند.»



تبعات کنترل قیمت دلار در انتظار بازار

میثم رادپور، کارشناس اقتصادی هم مانند حق‌شناس تاکید می‌کند که دولت بازار ارز را دستوری کنترل کرده و نرخ دلار را تصنعی پایین نگه داشته است. وی تاکید می‌کند ما در دوره پرنوسان ارزی قرار داریم و دولت برای کنترل قیمت‌ها اقداماتی انجام می‌دهد اما این اقدامات به شدت تبعات این دوران را بدتر می‌کند.

وی با اشاره به اینکه تصوری وجود دارد که دولت با برخی اقدامات می‌تواند معجزه کند، تاکید کرد:‌ «اخذ مالیات‌های جدید نظیر مالیات بر عایدی، محدودیت عرضه دلار و فریز ارزی، با مشکلات جاری کشور همخوانی ندارد و حتی احتمال اینکه مشکلی هم ایجاد کند، وجود دارد. این محیط به اندازه کافی ریسکی است، حالا حاشیه سود نیز کم شود، آیا می‌تواند برای فضای کسب و کار موثر باشد.»

رادپور با تاکید بر اینکه درآمد ناشی از فروش نفت نیز به شدت کاهش پیدا کرده گفت: «صادرات و تراز تجاری کشور رشد نکرده و منفی هم شده است و با وجود تحریم‌ها دولت هم کاری نمی‌تواند بکند. البته یکسری اقدامات نظیر فروش طلا برای مدیریت بازار ارز در هر مقطع توسط دولت انجام می‌شود.»

قیمت دلار مبهم شد

روند بازار ارز نامعلوم است و همین مساله سبب شده که معاملات بازار ارز به حداقل خود برسد. اگرچه برخی کاهش معاملات را علت کاهش قیمت دلار می‌دانند، اما برخی دیگر معتقدند که تعیین‌کننده اصلی قیمت دلار در بازار دولت است و تقاضاهای خرد تاثیر چندانی در این بازار ندارد. اما قیمت‌ها قرار است به چه سمتی حرکت کند؟

علی طباطبایی، کارشناس بازارهای مالی می‌گوید: «حواشی بازار ارز که توسط بازارساز ایجاد می‌شود باعث رنج‌شدن قیمت دلار در ماه‌های گذشته شده است. به اعتقاد من مادامی که موضوع توافقات و موضوعات کلان کشور سمت و سوی مشخصی بگیرد، دلار در محدوده فعلی نوسان خواهد داشت.»

این کارشناس تاکید می‌کند «اگر تکلیف مذاکرات مشخص شود، شاید تقاضای عمومی به سمت خرید دلار یا عدم تمایل به خرید دلار برود. اما اگر تکلیف مذاکرات مشخص نشود، تا مهر و نهایتا آبان ماه بازارساز می‌تواند قیمت دلار را در محدوده فعلی ثابت نگه دارد.»

این کارشناس اقتصادی با اشاره به موضوع تورم و افزایش تقاضا برای واردات در نیمه دوم سال جاری خاطرنشان کرد: «ممکن است در صورت توافق، قیمت دلار زمان بیشتری رِنج باشد. اما در صورت توافق یا عدم توافق دلار را در کانال هفتم تا پایان امسال پیش‌بینی می‌کنم.»

منتظر دلار ۴۳ هزار تومانی باشیم

پیام الیاس کردی، کارشناس اقتصادی دیگری است که پیش‌بینی خود را از قیمت دلار عنوان می‌کند. او می‌گوید فعلا دلار در حال نوسان یک تا دو هزار تومانی است. قاعدتا با توجه به انتظاری که بر اساس رفتار گذشته از دلار داریم و اینکه مدت‌زمان‌ زیادی را در روندهای ساید بوده است، انتظار داریم که یک مقدار بیشتر از این مدت زمان (مثلا حدود یک ماه) در این محدوده بماند. به عبارت دیگر انتظار می‌رود قیمت دلار در همین کانال دو هزار تومان میان دو کران ۴۹ تا ۵۱ هزار تومان بماند.

اما سقف و کف قیمت دلار چقدر است؟ پیام الیاس کردی می‌گوید: «پیش‌بینی قیمت دلار در ماه‌های آینده بسیار سخت شده است. چون اخبار سیاسی این بازار را تحت تاثیر قرار می‌دهد. اما اگر روند کاهشی قیمت دلار ادامه پیدا کند دلار می‌تواند تا محدوده ۴۳ هزار تومان کاهش پیدا کند. اما اگر چنین نشود و سیگنال افزایشی به بازار برسد، دلار می‌تواند تا محدوده ۵۵ هزار تومان هم بالا برود.»

به گفته این کارشناس، اخبار سیاسی و اطلاعاتی که سیاستگذار به بازار می‌دهد، در تعیین قیمت دلار بسیار مهم و تاثیرگذار است.

کد خبرنگار: ۱۵
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • پربازدید

    پربحث

    اخبار عجیب

    آخرین اخبار

    لینک‌های مفید

    ***