سلام نو _ سرویس گردشگری: استان هرمزگان نام یکی از استانهای جنوبی ایران است که در شمال تنگه هرمز قرار گرفته است و قطب گردشگری و اقتصاد ایران است. این استان حدود ۶۸هزار کیلومتر مربع (کمابیش اندازه کشور گرجستان) مساحت دارد که از این نظر هشتمین استان کشور است. جنوب این استان را آبهای گرم خلیجفارس و دریای عمان در نواری به طول تقریبی ۹۰۰ کیلومتر دربرگرفته است. یکی از شهرهای این استان میناب است. شهر میناب (Minab) در استان هرمزگان قرار دارد. با تحقیقات کاوشگران و باستانشناسان و کشف اشیا باستانی مشخص شد قدمت میناب به دوره پارتها بازمی گردد اما با توجه به متون تاریخی این شهر در دوران ساسانی آباد شده است. مینو، هرمز و هارموز از نامهای قدیمی شهر میناباند. به دلیل نزدیکی با دریا و فراوانی رودهایش به آن «میان آب» نیز گفته اند.
سواحل میناب
در فاصله 20 کیلومتری از مرکز شهر میناب سواحل زیبا با چشماندازهای بکر و درختان حرا وجود دارند که واقعا بینظیر و دارای زیبایی خاصی هستند.
جنگلهای حرا نوع خاصی از پوشش گیاهی است، این درختان از آب شور استفاده میکنند و درختان در فصل بهار گل میدهند و در این فصل در لابلای این درختان میتوانید از عسلهای طبیعی نیز بهره بگیرید، البته اگر جرات نزدیک شدن به زنبوران عسل را داشته باشید.
رودخانه میناب
رودخانه میناب از رودهای پر آب شهرهای جنوب ایران است. این رودخانه از به هم پیوستن دو رود جغین و رودان تشکیل شده است. این رود قسمت عمده آب مصرفی بندرعباس و میناب را تأمین میکند و از آب آن برای کشاورزی نیز استفاده میکنند. این رودخانه از کنار شهر میناب میگذرد و با گذشتن از نخلستانها منظرهای زیبا را به وجود آورده است.
رودخانه جگین
یکی دیگر از دیدنی های میناب رودخانه جگین می باشد.این رودخانه میناب که از کوه های بشاگرد سرچشمه میگیرد و در نهایت به دریای عمان می ریزد. زیبای خاص این رودخانه عبور آب از دل کوه های می باشد که اب ان هم شیرین است.
تالاب تیاب
تالاب بینالمللی تیاب از مهمترین اکوسیستمهای جنگلی ایران است. وجود درختان حرا و مانگرو علاوهبر زیبایی محیط مناسبی برای زیستگاه جانوران گوناگون ایجاد کردهاند. تالاب تیاب زیستگاه پرندگان مهاجر و ماهیهای بسیاری است. همچنین در این منطقه لاروها به خوبی رشد میکنند. به دلیل اهمیت زیستمحیطی این تالاب جزو منطقههای حفاظت شده قرار گرفته است. در روزهای خنک بهار این تالاب مکان مناسبی برای قایقسواری و تماشای طبیعت چشمنواز تیاب است.
دریاچه سد استقلال
دریاچه سد استقلال یکی از دریاچه های استان هرمزگان و از جمله جاذبه های گردشگری شهر میناب می باشد. این دریاچه به صورت مصنوعی در ۲ کیلومتری شرق میناب و در ارتفاع ۵۹ متری واقع شده است. بر روی رودخانه میناب قرار گرفته برای همین به دریاچه میناب نیز معروف است. مطالعات برای احداث این دریاچه سال ۱۳۴۴ خورشیدی انجام گرفت و در سال ۱۳۵۳ عملیلت سلخت آغاز شد و در سال ۱۳۶۲ به بهره برداری رسید.
قلعه بی بی مینو
نام اصلی این مکان قلعه هزاره است که مردم بومی میناب آن را به قلعه بیبی مینو میشناسند. اهالی میناب اعتقاد دارند شهر میناب را دو خواهر به نامهای بیبی مینو و بیبی نازنین ساختند و در این قلعه زندگی میکردند. قلعه هزاره تنها بنای تاریخی شهر میناب است. این قلعه در زمان قاجار از مرکزهای حکومتی بوده اما اکنون تبدیل به ویرانه شده است.
معبد عشاق روستای کروک
در مورد ساخت این بنا ، افسانه ای نقل می شود که حدود چهارصد سال پیش دو جوان از طوایف متخاصم به هم دل می بندند و با مخالفت شدید رو به رو می شوند. این واقعه به مرگ آنها ختم می شود. سپس دو عاشق نگون بخت را بر شتری سوار کرده و به سوی مقصد نامعلومی حرکت می دهند. شتر، جسد عشاق را در مکانی به زمین می گذارد که بعدها اقوام آن دو ، بنای یادبودی در آنجا می سازند. چون این منطقه آب نداشته، در ساخت بنا به جای آب ازشیر شتر استفاده کرده اند.
پنجشنبه بازار میناب
پنجشنبه بازار میناب از قدیمی ترین بازارهای دست فروشان است. هیچ کسی نمی داند قدمت این بازار محلی متعلق به چند قرن پیش است. در این بازار از شیر مرغ تا جان آدمیزاد برای خرید و فروش پیدا می شود. اداره میراث فرهنگی هرمزگان پنجشنبه بازار شهر میناب را در فهرست میراث ملی ثبت کرده است.
منبع: هم اقلیم
نظرات