سلام نو _ سرویس عمومی: کود، همانند مکملهای است که نیازهای اساسی گیاه را برطرف میکند. اگر گیاه سانسوریا با بیماری خاصی دست و پنجه نرم کند، کود میتواند همانند دارو بیماری را بهبود بخشد. فراموش نکنید که کود برای بیماری هایی راه درمان است که ناشی از کمبود مواد مغذی در گیاه هستند؛ برای انتخاب کود مناسب هوشمندانه عمل کنید تا به دست خودتان گیاهتان را نابود نکنید.
پاجوش زدن گیاه سانسوریا
پاجوش سانسوریا از اتفاقات زیبایی است که اتفاق میافتد. با دیدن این پاجوش ها میتوانید مطمئن باشید که روش نگهداری شما از این گیاه فوق العاده بوده و میتوانید به راحتی آن را تکثیر کنید.
از آن جایی که استفاده از پاجوش برای تکثیر سانسوریا، راهی بسیار آسان و شیرین است، همه به دنبال یافتن راه هایی برای افزایش پاجوش ها هستند.
استفاده از روش پاجوش، به گیاه آسیب نمیزند و تنها با انجام چند مرحله میتوانید گیاه سانسوریا را پرورش دهید. یک مزیت بسیار مهم درباره استفاده از پاجوش برای تکثیر سانسوریا این است که گونه های ابلق، به همان شکل ابلق تکثیر میشوند.
پاجوش سانسوریا از قسمت ریشه گیاه، جوانه میزند و رشد میکند. زمانی که پاجوش با ریشههای محکم آماده پرورش شد از گیاه مادر جدا کنید و در یک گلدان کوچک بکارید. برای رشد بیشتر، صبر کند تا طول پاجوش به ۱۰ الی ۱۵ سانتی متر برسد.
اولین نکته مهم در پاجوش زنی سانسوریا، میزان آبیاری و رعایت فواصل زمانی برای آب دادن به گیاه است؛ این عامل بدین دلیل اهمیت بالایی دارد که ممکن است هر گونه سهل انگاری و اطلاعات کم سبب از بین رفتن پاجوش تولید شده گردد. زیرا در برخی مواقع زیاده روی در آبیاری یا کم آب دادن سبب می شود پاجوش های کوچک از دست بروند.
سانسوریا حساسیت بالایی نسبت به آبیاری نادرست دارد پس پیش از آبیاری خشکی خاک گلدان را بسنجید و در صورت خشکی اقدام به آبیاری نمایید. نیاز آبی سانسوریا کم می باشد لذا از همیشه خیس نگه داشتن خاک اجتناب کنید تا سبب پوسیدگی ریشه این گیاه نگردید.
اثر منفی آبیاری زیاد بدین صورت است که سبب می شود سلامت گیاه به دلیل بروز بیماری های قارچی تهدید شده و ریشه گندیده نتواند پاجوش های کوچک تولید کند. بنابراین آبیاری را منظم و دقیق انجام دهید تا هم سلامت گیاه مادر تضمین شود و هم شاهد پاجوش های فراوان و زیبا در گلدان سانسوریا شوید.
کود مناسب برای پاجوش زدن سانسوریا
از بهترین کود ها برای سانسوریا میتوان به کود های ان پی کی (NPK) اشاره کرد. کودهایی مانند سه ۱۰ و یا سه ۲۰ از بهترین تقویتی ها برای افزایش پاجوش سانسوریا به شمار میروند.
بهترین کود پاجوش دهی برای سانسوریا کراواتی، شمشیری، ابلق و پاکوتاه، کود NPK سه بیست است. برای تقویت و تشویق گیاه برای رسیدن به پاجوش، نیاز است تا شرایط دمایی، رطوبت، میزان آبیاری، نور محیط و کوددهی را در مقدار متعادلی نگهداشته و افراط نکنید.
با توجه به ویژگی های رشد (بسیار کند) و اینکه این گیاهان به مقادیر زیادی مواد مغذی نیاز ندارند. بهترین کودها کودهایی هستند که آهسته رهش هستند. یعنی مواد غذایی را به صورت تدریجی و کنترل شده و در طولانی مدت در اختیار گیاه قرار می دهد. مدت زمان عمل کودها می تواند متفاوت باشد و برای سانسوریا بین ۶ یا ۸ ماه توصیه می شود.
چیزی که باید به دنبال آن باشید کود آهسته رهش گیاهان آپارتمانی است. می توانید کودهایی از این نوع را با مقادیر NPK مانند ۱۸-۶-۱۲، ۱۲-۸-۱۶ و غیره پیدا کنید. این کودها می توانند به صورت مایع یا جامع باشند.
از آنجایی که چیزی که ما نیاز داریم یک کود کند اثر است، می توانید یک کود آلی نیز انتخاب کنید. برخی از نمونه هایی که ممکن است مفید باشند عبارتند از هوموس کرم خاکی، کمپوست و غیره. اگرچه می توان از این کوددها استفاده کرد، اما با توجه به غلظت بالای نیتروژن آنها، باید در کاربرد آنها در سانسوریا بسیار مراقب باشید.
کود دادن به گیاه سانسوریا زمان زیادی نمی برد. حتی به شما اطمینان می دهیم که کود دادن به سانسوریا کمتر از خواندن این مطلب به طول خواهد انجامید.
با وجود باور عمومی، زمان خاصی از سال یا برنامه دقیقی برای کود دادن به سانسوریا وجود ندارد. بلکه معیار، مقدار خورشیدی است که سانسوریای شما دریافت می کند و تعیین می کند. چند بار باید آن را کود دهید. در اینجا چند دستورالعمل کلی وجود دارد که می توانید به آنها مراجعه کنید:
نور بالا = هر ۳ ماه یکبار کود دهی کنید
نور متوسط = دو بار در سال کود دهی کنید
نور کم = یک بار در سال کود دهی کنید
اگر سانسوریای خود را بیشتر از دستورالعملهای بالا کود دهید، قرار گرفتن بیش از حد گیاه با مواد مغذی میتواند باعث سمیت مواد مغذی یا سوختگی کود شود و این علائم را در لبه های برگ ترد یا زرد شدن ناگهانی برگ ها مشاهده خواهید کرد.
سوختگی و سمیت به این دلیل اتفاق میافتد که گیاه در نور زیاد انرژی زیادی جمعآوری میکند و به سرعت مواد مغذی را جذب میکند تا با تمام انرژی که میتواند مصرف کند، سازگاری داشته باشد.
اکنون که اصول نحوه عملکرد کوددهی، فواید آن و تعداد دفعات لازم انجام آن را می دانید، آماده کوددهی هستید! قبل از شروع، دو شرط زیر را بررسی کنید تا مطمئن شوید که گیاه مار شما واقعاً برای کوددهی آماده است.
گیاه سانسوریای من سالم است و هیچ بیماری زمینه ای ندارد.
من برای رفع مشکلات گیاه سانسوریای خود به آن کود نمی دهم.
اگر گیاه شما قبلاً تحت استرس بوده است و با عامل دیگری مانند روشهای آبیاری ناسالم، آفات، آفتاب سوختگی و غیره دست و پنجه نرم میکند، کود دادن به آن فقط میتواند به آن استرس بیافزاید و میتواند بیشتر از اینکه به آن کمک کند به آن آسیب برساند، حتی گاهی اوقات باعث مرگ آن می شود.
اگر سانسوریای شما با هیچ عامل بیرونی مبارزه نمی کند و از سلامت خوبی برخوردار است، می توانید به آن کود دهید.
نظر شما