سلام نو _ سرویس عمومی: یکی از سادهترین روشهای تکثیر گیاهان (به خصوص کاکتوسها و ساکولنت ها)، تکثیر از طریق پاجوش میباشد. پا جوش ها، ممکن است به راه های مختلف، در قسمت پایه ای گیاه (و یا حتی در قسمت های بالایی گیاه) تولید میشوند.
پاجوش را می توان از پایه مادری (از ریشه) جدا کرده و برای تکثیر، مستقیماً در گلدان کاشت. البته، دقت کنید که پاجوش ها، همراه با ریشه باشند. همچنین بهتر است پا جوش های سالم و عمودی را برای تکثیر انتخاب کنید. کلید موفقیت در این روش، این است که هرگز پا جوش های خیلی جوان را انتخاب نکنید. و نیز عمل تکثیر را دقیق و درست انجام دهید.
تکثیر آگلونما از طریق جدا کردن پاجوش
همه گیاهان آگلونما پس از مدتی شروع به رویش پاجوش میکنند. پاجوشها گیاهچههای کوچکی هستند که به قسمتی از ساقه گیاه مادر متصلاند. اگر گیاهتان پاجوش دارد، اجازه بدهید که خوب رشد کنند. زمانی که پاجوشها به ۱۰ سانتیمتر رسیدند، آنها را با چاقوی تیز و تمیز از گیاه مادر جدا کنید.
این کار حتما باید در زمان تعویض گلدان گیاه اصلی انجام شود. پاجوش ریشهدار را در گلدانی مجزا و با خاکی مغذی بکارید و خاک را تا مدتی مرطوب نگه دارید. در این روش گیاه جدید با موفقیت و بهسرعت به عمل میآید.
نحوه نگهداری از گیاه آگلونما
در این بخش به شرایطی می پردازیم که برای رشد و رویش بهتر و نگهداری گیاه آگلونما مانند نور، آبیاری، خاک مورد نیاز، رطوبت ضروری است.
آبیاری
گونه های مختلف آگلونما به آبیاری نسبتاً مشابهی نیاز دارند و باید زمانی اقدام به آبیاری کنید که رویهی خاک کاملا خشک شده باشد. در روزهای گرم تابستان، هفته ای دو بار آبیاری آن کافی است. اما در زمستان به دلیل کم شدن تبخیر آب، هفته ای یکبار آبیاری آن کافی است.
نور
همانطور که گفته شد آگلونماها رنگهای بسیار متنوعی دارند که میزان نور مورد نیاز آنها به رنگ گیاه وابسته است. بین رنگ گیاه و نور ارتباطی وجود دارد و این است که گیاهان برای تولید رنگدانه در برگ، به نور نیاز دارند و اینکه هرچه رنگ گیاه تیره تر باشد به نور کمتری نیاز دارد و در گونههای بسیار روشن یا رنگی به نور بیشتری نیاز دارند.
دما
همانطور که قبلا اشاره شد منشاء آگلونماها نواحی گرمسیری و نیمه گرمسیری می باشد و بهترین دما برای رشد آنها بین 18 تا 25 درجه سانتی گراد است. دقت کنید که گیاه آگلونما نسبت به سرما حساس است.
رطوبت
به دلیل اینکه خاستگاه آن مناطق مرطوب است، آگلونما رطوبت نسبتاً بالایی نیاز دارد. رطوبت مورد نیاز آن را می توانید به کمک غبار پاشی، دستگاه رطوبت ساز و یا ایجاد جزیره تأمین نمایید. اگر محیط اطراف آگلونما بسیار خشک است از جزیره استفاده کنید؛ بدین صورت که در زیرگلدانی سنگریزه بریزید و روی آن آب بریزید به طوریکه انتهای گلدان در تماس با آب نباشد.
خاک
آگلونما به خاکی سبک با زهکشی بالا احتیاج دارد و بهترین خاک برای رشد ونگهداری آگلونمای زیبا، ترکیبی از خاک باغچه و خاک برگ و پیت ماس و یا ترکیبی از پیت ماس ، خاک برگ و پرلیت می باشد.
کود دهی
بهترین فصل کود دهی و تغذیه گیاه در فصل رشد آن یعنی بهار و تابستان است و می توانید هر دو هفته یکبار به آن کود بدهید.
در فصل های سرد دو ماه یکبار کود دهی برای گیاه آگلونما کافیست. کود مناسب آگلونما باید حاوی ازت باشد؛ زیرا این ماده برای رشد آن مناسبتر است. برای تغذیه آن از کودهای مایعی استفاده شود که میزان ازتشان از فسفر و پتاسیم بیشتر باشد.
هرس کردن
به طور کلی هرس کردن برای آگلونما ضروری نیست. هرس آگلونما در سه صورت انجام میگیرد:
تکثیر آگلونما
جدا کردن برگهای زرد از پایین گیاه
جدا کردن گل روییده شده در گیاه
تعویض گلدان آگلونما
به طور معمول هر 1 یا 2 سال یکبار، آگلونما نیاز به تعویض گلدان خواهد داشت. اما اگر زودتر از این زمان، ریشه ها از زیر گلدان بیرون زدند و یا برگهای گیاه با وجود فراهم بودن تمامی شرایط بیحال بودند، نشانه این است که تعویض گلدان باید به طور سریع انجام شود.
فواید گیاه آگلونما
گیاهان آپارتمانی منبع آرامش ذهن هستند. تحقیقات نشان داده است که تنها پنج دقیقه رسیدگی به گیاهان میتواند بخش قابل توجهی از استرس و نگرانی شما را کاهش بدهد.
آگلونما این گیاه زیبا سالهاست که در بخشهایی از آسیا به عنوان گیاه آپارتمانی خوشیمن نگهداری میشود. نگهداری از آگلونما در منزل حس آرامش، امید و زنده بودن را در شما ایجاد میکند. براساس مطالعات ناسا مشخص شده است که گیاه آگلونما توانایی بالایی در از بین بردن ذرات مضر موجود در هوا مانند بنزن و فرمالدئید دارد. این گیاه با تصفیه هوای خانه به بهبود خواب و سلامت دستگاه تنفسی شما کمک بسیاری میکند.
نظر شما