سلام نو _ سرویس عمومی: تکثیر آگلونما یکی دیگر از دغدغه افرادی است که این گیاه همیشه سبز چینی را انتخاب کرده و به انواع یکی از گل و گیاهان آپارتمانی خود پذیرفتهاند. چگونگی رشد و تکثیر یک گیاه، از همان آغار نگهداری وجود دارد. افرادی که سرسپرده مراقبت و نگهداری از انواع آگلونما هستند، انتظار میکشند تا بعد از رشد مطلوب و ازدیاد ساقهها و برگها به شکلهای گوناگونی، گل آگلونما خود را تکثیر کنند.
آشنایی با آگلونما
گیاه آگلونما همیشه سبز زیبا که برگهای آن دارای رگه های رنگی متفاوتی است، زیبایی چشم نوازی به محیط اطراف می بخشد. گیاه آگلونما جز گیاهان تصفیه کننده هوا به حساب می آید؛ گیاهان معمولی فقط در روز اکسیژن تولید می کنند ولی آگلونما توانایی تولید اکسیژن و تصفیه هوا و دفع اثرات مواد مضری مانند بنزین را در شب نیز دارد و این خصوصیت این گیاه زیبا باعث می شود به سلامت انسان نیز کمک زیادی بکند.
به همین دلیل نیز در بسیاری از شهرهای بزرگ از این گیاه در شرکتها، هتلها، دفاتر و خانه ها نگهداری می شود. میزان رشد آگلونماها از آرام تا متوسط است. آگلونماها از لحاظ ظاهری به یک شکل هستند. آگلونماها برگهایی بزرگ و بیضی شکل و براق دارند که نوک آن به سمت پایین خم شده است و دارای ساقه های کوتاه است و طول برگ ها حدود ۱۰ تا ۳۰ سانتیمتر می باشد.
ارتفاع سایزهای بزرگ این گیاه به بیش از ۶۰ سانتیمتر هم میرسد. اگر نگهداری آگلونما را به خوبی انجام دهید، شاهد گلدهی آن خواهید بود. گلها از لحاظ ظاهری به رنگ سفید هستند و شکلی شبیه به گل اسپاتی فیلوم دارند. البته گلهای آگلونما گاهی جای خود را به میوههایی به رنگ قرمز میدهند و بهتر است قطع شوند تا مانع رشد گیاه نشوند.
در روند رشد آگلونما، برگ جدید یا از میان برگهای قدیمی میروید یا به صورت پاجوش به طور مستقل شروع به رشد میکند. آگلونماها رنگهای بسیار متنوعی دارند و میزان رشد هر گونه با دیگری متفاوت است.
میزان نور مورد نیاز آگلونماها به رنگ گیاه بستگی دارد. ارتباط میان رنگ گیاه و نور مورد نیاز آن در این است که گیاهان برای تولید رنگدانه در برگ، به نور بیشتری نیاز دارند.
هرچه رنگ گیاه تیره تر باشد به نور کمتری نیاز دارد و در گونههای بسیار روشن یا رنگی به نور بیشتری نیاز دارند. آگلونما از نور برای تولید رنگهای روشن مانند سفید یا رنگهای خاص مانند زرد، قرمز و صورتی استفاده میکند.
ریشه دهی و تکثیر آگلونما در آب
خیلی از افراد مبتدی در زمینه گیاهان آپارتمانی گلایه دارند که نمی توانند از گیاهشان خوب مراقبت کنند، و یا گیاهشان زود خشک می شود. و این سوال برایشان پیش می آید که چه گیاهی را تهیه کنند که ماندگاری زیادی داشته باشد.
یکی از گیاهان آپارتمانی مقاوم گیاه آگلونما است. نگهداری آن بسیار ساده است. و این خصوصیات باعث می شود چه برای افراد مبتدی چه افرادی که سالها گیاهان را نگه داشته باشند، آگلونما یک گیاه آپارتمانی مناسب باشد. وقتی مدتی این گیاه زیبا را نگه داشتید شاید به این فکر بیفتید که بخواهید آن را تکثیر کنید. در این مقاله با ریشه زایی قلمه زدن آگلونما در آب آشنا می شویم.
تکثیر آگلونما به روشهای مختلفی می تواند انجام شود. مثل قلمه در آب و خاک، تکثیر از طریق برگ، و تقسیم ریشه.
برای تکثیر گیاه آگلونما در آب یا همان نگهداری قلمهها در آب به جای خاک شما باید طبق مراحلی که در بالا گفته شد، عمل کنید. اما به جای مرحله کاشتن در خاک، باید آنها را درون تنگ شیشهای آب قرار دهید تا به مرور شاهد ریشه زدن آنها باشید.
البته در روش تکثیر قلمه در آب، باید هر چند وقت یک بار آب قلمهها را تعویض و ترجیحا از آب جوشانده شده و بدون املاح استفاده کنید. بسیاری از متخصصان گل و گیاه و افراد باتجربه در این زمینه، تکثیر آگلونما و انواع گیاهان را از قلمه زدن در آب توصیه نمیکنند، زیرا آب باعث تضعیف ریشه میشود. اما قلمه زدن در خاک، شما را نسبت به اینکه قلمه شما دارای ریشه قوی و محکمی است، مطمئن میکند.
یکی دیگر از روشهای تکثیر گیاه آگلونما ، قلمه است. موقع مناسبتر برای قلمه زدن آگلونما فصل بهار است. بهتر است قلمه از ساقه های سالم و قوی انتخاب شود.
برای این کار، ساقه انتخاب شده را به تکه های ۴ یا ۵ سانتیمتری بریده و آنها را در داخل خاک مناسب بگذارید. باید یک سوم از ساقه به داخل خاک فرو رفته باشد. خاک را مرطوب نگه دارید. بهتر است قلمه را با کیسه پلاستیک بپوشانید تا خاک مرطوب بماند. این کار باعث تسریع رون ریشه زایی قلمه ها می شود. بعد این که گیاه جوانه زد آن را به گلدان دلخواه منتقل کنید.
نظر شما