بیماری مالتیپل اسکلروزیس یا ام اس یک بیماری خودایمنی است. به همین دلیل محققان در تلاش هستند تا دلیلی برای حمله سلول‌های ایمنی به سلول‌های سالم بدن پیدا کنند. عوامل مختلفی می‌توانند روی عملکرد سیستم ایمنی تاثیر بگذارند. برای مثال اشعه ماورای بنفش تاثیر مستقیمی بر سیستم ایمنی بدن انسان دارد.

علت به وجود آمدن بیماری ام اس را بهتر بشناسید! (رسانه همتا)

بیماری ام اس با علامت‌هایی مانند ناتوانی در گفتار، ناتوانی در حرکت، اختلال در بینایی مانند تاری دید، لرزش، بی‌حسی و مور مور شدن و... همراه است. این موارد جزء علائم اولیه بیماری مالتیپل اسکلروزیس هستند. با گذشت زمان، علائم ثانویه و ثالثیه نیز در پی علائم اولیه بیماری ام اس به وجود می‌آیند. یعنی این بیماری تاثیر زیادی بر سبک زندگی فرد دارد. آیا می‌دانید چرا به بیماری ام اس مبتلا شدید؟ آیا از عوامل تشدید کننده آن آگاه هستید؟ در این مطلب همراه ما باشید تا با شناسایی عوامل محیطی و ژنتیکی، علت به وجود آمدن بیماری ام اس را دقیق‌تر بررسی کنیم.

بررسی علت‌های بروز MS در بیماران

علت به وجود آمدن بیماری ام اس خیلی شناخته شده نیست. در حقیقت MS را می‌توان یک بیماری خودایمنی در نظر گرفت که سلول‌های سیستم ایمنی فرد مبتلا به بافت‌های خود بدن حمله می‌کنند. در این بیماری، سیستم ایمنی پوشش میلین نورون‌های مغز و نخاع را از بین می‌برد. میلین‌ها، پوشش عایقی روی نورون‌ها هستند که باعث می‌شوند پیام‌ها سریع‌تر انتقال پیدا کنند.

با آسیب میلین، پیام‌های عصبی در امتداد این نورون‌ها کندتر حرکت می‌کنند یا به طور کلی مسیر آن‌ها مسدود می‌شود. بیش‌تر پژوهشگران و پزشکان بر این باورند که بیماری ام اس در افراد مختلف تحت شرایط محیطی و ژنتیکی به وجود می‌آید؛ زیرا در برخی افراد وجود دارد و در برخی خیر.

ویروس‌ها یا باکتری‌های خاص

قرار گرفتن در معرض برخی از ویروس‌ها یا باکتری‌ها مانند اپشتین بار (EBV) باعث ابتلا به بیماری ام اس می‌شود. ویروس EBV ارتباطی قوی با بیماری ام اس دارد و تقریبا در بسیاری از افراد با علائمی خفیف و غیراختصاصی دیده می‌شود. اما ابتلا به ویروس اپشتین بار با تب غده‌ای همراه است. خیلی از افراد به این ویروس مبتلا می‌شوند؛ ولی ام اس نمی‌گیرند. پس این ویروس به تنهایی برای تحریک سول‌های ایمنی و حمله به سلول‌های سالم کافی نیست.

محل زندگی

محل سکونت شما هم در علت به وجود آمدن بیماری ام اس نقش دارد. در برخی از نقاط جهان، احتمال ابتلا به ام اس بیش‌تر است. برای مثال در منطقه‌هایی که دورتر از خط استوا قرار دارند، افراد بیش‌تری به این بیماری مبتلا می‌شوند. این منطقه‌ها نور خورشید کم‌تری دریافت می‌کنند و به همین دلیل مردمان آن منطقه، ویتامین دی کم‌تری دارند. میزان کم ویتامین دی یکی از علت‌های بیماری ام اس است.

عملکرد سیستم ایمنی

بیماری مالتیپل اسکلروزیس یا ام اس یک بیماری خودایمنی است. به همین دلیل محققان در تلاش هستند تا دلیلی برای حمله سلول‌های ایمنی به سلول‌های سالم بدن پیدا کنند. عوامل مختلفی می‌توانند روی عملکرد سیستم ایمنی تاثیر بگذارند. برای مثال اشعه ماورای بنفش تاثیر مستقیمی بر سیستم ایمنی بدن انسان دارد.

علت به وجود آمدن بیماری ام اس را بهتر بشناسید! (رسانه همتا)

جهش ژنتیکی

از اصلی‌ترین علت به وجود آمدن بیماری ام اس می‌توان به ژنتیک افراد و جهش‌های ژنی اشاره کرد. یعنی ابتلا یکی از اعضای خانواده می‌تواند احتمال ابتلا به این بیماری را در تمام افراد آن خانواده افزایش دهد. اما هنوز اطلاعات دقیقی درباره نوع ژن و نحوه تاثیر آن در ایجاد بیماری وجود ندارد.

بیش از نیمی از مبتلایان به بیماری ام اس سابقه ژنتیکی دارند. این یعنی افراد با سابقه خانوادگی بیماری ام اس بیش‌تر در معرض ابتلا به این بیماری هستند. بنابراین اگر در خانواده سابقه ابتلا به بیماری ام اس دارید، حتما از بهترین متخصص روماتولوژی در درمانکده به‌صورت اینترنتی نوبت بگیرید. این پزشک با معاینه و آزمایش‌های لازم به شما می‌گوید که آیا به بیماری MS مبتلا شدید یا خیر.

ویتامین دی

پایین آمدن سطح ویتامین دی در بدن به‌عنوان علت به وجود آمدن بیماری ام اس شناخته می‌شود. بخش بزرگی از ویتامین D در بدن انسان ناشی از قرارگیری در معرض نور خورشید است. یعنی بدن در پاسخ به نور خورشید این ویتامین را می‌سازد. پس اگر در معرض مقدار کمی از نور خورشید و اشعه ماورای بنفش قرار دارید، بیش‌تر در معرض ابتلا به این بیماری هستید. مصرف مکمل ویتامین D می‌تواند احتمال بروز این بیماری را کاهش دهد یا در اثر ابتلا به ام اس، علائم خفیف‌تری در فرد ظاهر شوند.

جنسیت

طبق تحقیقات انجام شده جمعیت زنان مبتلا به ام اس بیش‌تر از مردان است. برای مثال در کشور استرالیا، زنان سه برابر بیش‌تر از مردان به این بیماری مبتلا می‌شوند. البته دانشمندان بررسی کردند که در سنین قبل از بلوغ و بعد از یائسگی برای ابتلا به MS تفاوتی میان زنان و مردان وجود ندارد. یعنی این هورمون‌های جنسی زنانه به پیشرفت بیماری ام اس در فرد کمک می‌کنند.

خانم‌ها می‌توانند برای برطرف کردن هرگونه مشکلات هورمونی به متخصص زنان مراجعه کنند. حتی پزشک زنان برای درمان عفونت‌های واژن تخصص دارند. همان‌طور که گفتیم علت به وجود آمدن بیماری ام اس می‌تواند مربوط به عفونت‌ها باشد. پس با مراجعه به دکتر و رفع عفونت‌های ناحیه واژن می‌توان تا حدودی از ابتلا خانم‌ها به این بیماری جلوگیری کرد. به سایت اینترنتی درمانکده سری بزنید و از بهترین فوق تخصص زنان در لیست ارائه شده، به‌صورت اینترنتی نوبت بگیرید.

سیگار کشیدن

علت به وجود آمدن بیماری ام اس با سیگار کشیدن یا قرار گرفتن در معرض دود دست دوم نیز در ارتباط است. یعنی این افراد نسبت به افراد معمول جامعه، با احتمال بیش‌تری به بیماری ام اس و مخصوصا نوع پیش‌رونده آن مبتلا می‌شوند. برای مبتلایان به ام اس نیز ترک سیگار با کاهش پیشرفت ناتوانی‌های حرکتی همراه است. سیگار کشیدن باعث افزایش التهاب می‌شود. دود سیگار عملکرد برخی از سلول‌های ایمنی را تغییر می‌دهد و در بروز بیماری ام اس در فرد نقش دارد.

علت به وجود آمدن بیماری ام اس را بهتر بشناسید! (رسانه همتا)

رژیم غذایی و فعالیت بدنی

مبتلایان به ام اس با استفاده از رژیم غذایی مناسب و فعالیت بدنی می‌توانند پیشرفت بیماری را در بدن خود، کنترل کنند. نگهداری چربی و کلسترول خون در حد نرمال تا حدی علائم و ناتوانی‌های ناشی از این بیماری را کاهش می‌دهد. از طرفی چاقی به خصوص در نوجوانان، خطر ابتلا به این بیماری را افزایش می‌دهد و در مبتلایان به ام اس با پیامدهای منفی‌تری همراه است. شما می‌توانید با کنترل وزن و رعایت رژیم غذایی مناسب، جلوی ابتلا به این بیماری را بگیرید. پس برای داشتن رژیم غذایی سالم به بهترین دکتر گوارش مراجعه کنید.

بررسی علت به وجود آمدن بیماری ام اس با بهترین پزشکان

در این مطلب علت به وجود آمدن بیماری ام اس را در چند مورد بررسی کردیم. به غیر از مواردی مانند ژنتیک و جنسیت، بسیاری از عوامل ایجاد این بیماری به سبک زندگی فرد مربوط هستند. یعنی با نکشیدن سیگار، رعایت رژیم غذایی، انجام فعالیت بدنی، نداشتن استرس و... خطر ابتلا به ام اس را کاهش می‌دهید. در صورت ابتلا به این بیماری، رعایت موارد فوق در کاهش عوارض ناشی از ام اس نقش دارد. برای صرفه‌جویی در وقت و پیدا کردن بهترین پزشکان به سایت درمانکده مراجعه کنید. درمانکده، مرجع خوبی برای ارائه لیستی از پزشکان با تخصص‌های متفاوت است. شما می‌توانید از بهترین پزشکان گوارش، زنان، مغز و اعصاب، روماتولوژی، روان و... به‌صورت اینترنتی نوبت بگیرید.

کد خبرنگار: ۹
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • پربازدید

    پربحث

    اخبار عجیب

    آخرین اخبار

    لینک‌های مفید

    ***