سلام نو پلاس: نوشتن انگیزه نامه SOP بسیاری از دانشگاه های جهان در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری، شرایط مناسبی را از لحاظ کیفیت و امکانات آموزشی و رفاهی برای ادامه تحصیل ایجاد کرده اند. که باعث شده بسیاری از افراد چه دانشجو چه فارغ التحصیل به دنبال ادامه تحصیل در مقاطع بالاتری باشند. انگیزه نامه مهمترین مدرک در میان مدارک ارائه شده توسط شما به دانشگاه است که تاثیر زیادی در اخذ پذیرش دارد. نگارش انگیزه نامه ی قوی برگ برنده شما در رقابت با رقبای سر سخت تان می باشد.
درباره نگارش انگیزه نامه
از آنجایی که اکثر دانشگاه ها، موسسات و مدارس برجسته مدیریت و کسب و کار، از متقاضیان درخواست چندین نامه ی شخصی می کنند، که در این بین یک نامه ای در محدوده ۵۰۰ الی ۲۰۰۰ کلمه با عنوان انگیزه نامه (SOP) یا بیانیه شخصی (Personal Statement) را درخواست می نمایند.
مهمترین مزیت نگارش انگیزه نامه قوی پیشی گرفتن شما از رقباست. کمیته تصمیم گیرنده ی دانشگاه ترجیح میدهد به دانشجویانی پذیرش دهد که از مدارک قوی و کامل تر و انگیزه ی بالا برای رسیدن به اهداف تحصیلی خود برخوردار هستند.
یکی دیگر از مزیت های نوشتن انگیزه نامه این است که چون اکثر متقاضیان فقط یک یا دو بار در آزمون هایی مانند GER, Gmat, IELTS, TOEFL شرکت کرده اند و نمره آنها به میزان زیادی تحت تاثیر شرایط آنها در روز امتحان بوده است قابل جبران نیست
یکی از دلایلی که همواره در نوشتن انگیزه نامه تاکید داریم ناآشنایی، دانشجویان ایرانی با مقوله انگیزه نامه است و نگارش انگیزه نامه در بین دانشجویان مرسوم نیست. این در حالی است که در دانشگاه های سراسر دنیا بسیار مرسوم است.
- متن باید بین یک تا دو صفحه باشد.
- نکات قوت خود را بولد کنید اما کاملا صادقانه باشد.
- به هیچ عنوان از مطالب دیگران کپی نکنید اما نمونه برداری نمایید.
- از یک انگیزه نامه برای چند دانشگاه استفاده ننمایید.
- متن شما کاملا شخصی و بی نقص باشد.
چند مرحله برای نوشتن SOP
مرحلۀ یک: لیستی جداگانه از اطلاعات فردی و شغلی خود تهیه کنید
نوشتن SOP یک تمرین خلاقانه است. با این وجود باید به خاطر داشته باشید که در عینحال فرآیندی کاملاً تکنیکی است و مانند نوشتن هرSOP باید با تهیۀ یک لیست، کار را شروع کنید. تفاوت تهیۀ SOP برای یک دورۀ مدیریت یا دورۀ MBA در این است که باید دو لیست جداگانه تهیه کنید- یکی اطلاعات فردی و دیگری شغلی.
بسیاری از دانشگاههای خارج از کشور برنامه های مدیریت MBA خود را مستلزم داشتن سابقۀ شغلی میدانند. به این ترتیب شما باید سابقۀ شغلی خود را نیز در SOPبگنجانید. هنگام نوشتن SOP برای دورههای، MBA مهم است که بدانیم چگونه میتوان توازنی میان این دو لیست برقرار کرد. بهترین راه برای انجام این کار؛ تهیه فهرستی از موارد مهم، نمونه ها و یا توانایی های ویژه است که مایلید در آن گنجانده شوند و سپس تفکیک آنها در دو لیست مجزا.
مرحله دو: مشخصه هایی را که مایلید برجسته شوند را انتخاب کنید
اغلب مدارس مختلف کسبوکار/ مدیریت، به دنبال توانایی ویژهای در متقاضی هستند. بسیار مهم است که پیش از نوشتنSOPخود در مورد اینکه آن دانشگاهها اغلب به دنبال چه مشخصهای هستند تحقیق کنید و بدانید که کدام یک از آن مشخصه ها را میخواهید ارائه دهید.
این مشخصه میتواند هرچیزی باشد؛ از رهبری، کارآفرینی و درسهایی از شکستها و پشتکار گرفته تا حتی متمرکزبودن و هدفگرایی.
میتواند هرچیزی باشدکه شما میخواهید. مهم این است که شما چیزی را انتخاب کنید که دانشگاه به دنبال آن باشد.
این نکته را به خاطر داشته باشید: شما همیشه برای تقویت رزومه خود میتوانید بیش از یک مشخصه را برجستهسازی نمایید.
مرحله سه: لیستها را با هم مطابقت دهید و یک لیست ترکیبی تهیه کنید
هنگامی که ایدۀ خود را پیدا کردید و لیستها هم آماده شد حالا باید آنها را بههم مطابقت دهید و یک لیست ترکیبی تهیه کنید.
هنگام نوشتن به یاد داشته باشید که لازم است فهرست SOP دوره MBA را کوتاه بنویسید، بنابراین باید تلاش کنید که از ذکر مواردی غیر ضروری اجتناب کنید. این که کدام یک از موارد را انتخاب میکنید مهم نیست ولی باید اطمینان حاصل کنید که تجربیات فردی یا شغلی مطابق یکدیگر تنظیم شده باشند.
مرحله چهار: در مورد باشگاه ها/تشکلات مرتبط تحقیق کنید
دوره های مدیریتی چیزی بیش از یک عرصۀ آموزشی هستند و باشگاه ها و انجمن های دانشجویی بخش عمدهای از این فرآیند یادگیری را تشکیل میدهند. بسیار مهم است که باشگاهها و سایر فعالیتهایی که در آن شرکت خواهید کرد را هم بگنجانید. باشگاهی را که انتخاب میکنید نیز باید مطابق با مشخصههایی باشد که ارائه میدهید.
مرحله پنج: پیشنویس اول را بنویسید، ویرایش کنید و بازنویسی کنید
این مرحله برای تمام SOPها یکسان است...اکنون آماده نوشتن آن هستید. پیشنویس اول باید تهیه و سپس ویرایش گردد. برای نشانه گذاری، املاء و انتخاب واژگان باید تمرکز بیشتری گذاشته شود.
پس از اینکه پیشنویس اول خود را نوشتید و پیش از اینکه دوباره روی آن کار کنید چند روز فاصله بگذارید. این فاصله زمانی به شما دیدگاهی تازهتر میدهد. سپس پیشنویس را بازنویسی کنید و به خاطر داشته باشید که ایجاد تغییرات به تنهایی کافی نیست بلکه ویرایش و تصحیح همیشه باید به طور کامل در نوشته اعمال گردد.
نظر شما