بوشهر پر از جاذبه‌های گردشگری است و شما را از شدت زیبایی و شکوه به تعجب وا می‌دارد از این رو با ما همراه باشید و درباره مدرسه سعادت؛ خاص‌ترین مدرسه بوشهر بدانید.

مدرسه سعادت؛ خاص‌ترین مدرسه بوشهر

سلام نو _ سرویس گردشگری: مدرسه سعادت بوشهر یا مدرسه سعادت مظفری مربوط به دوره قاجار است و در بوشهر خیابان امام روبروی میدان معلم واقع شده است. این مدرسه در سال ۱۲۷۸ ش به سبک نوین آموزشی تاسیس شد که از نظر تاریخی مادر مدارس جنوب ایران است.

بافت مدرسه سعادت همانند بافت مرکزی شهر بوشهر زیبایی خیره کننده‌ای دارد.بندر بوشهر در قرن نوزدهم میلادی در زمینه مسایل اقتصادی و فرهنگی به پیشرفت‌های قابل ملاحظه‌ای دست یافت و معتبرترین بندر تجاری جنوب ایران گردید. به همین لحاظ در آستانه‌ قرن بیستم میلادی در پوشش ظاهری آرام،‌ عرصه‌ تحولات فرهنگی مهمی شد.

سیر تاریخی مدرسه سعادت بوشهر

با استفاده از چنین شرایطی احمد خان دریابیگی حکمران بوشهر در پیوند با خواست عمومی مردم همراه با شیخ محمدحسن سعادت و برادرش شیخ عبدالکریم اقدام به تأسیس و راه‌اندازی مدرسه سعادت بوشهر در سال ۱۲۷۸ ش / ۱۳۱۷ ق نمود.

اداره مطلوب این نهاد آموزشی باعث شد تا سیل مشتاقان اندیشه و علم به این کانون توسعه یابد به نحوی که دو سال از عمر این مدرسه نگذشته بود که تعداد دانش‌آموزان از هفتاد نفر به چهارصد و پنجاه نفر افزایش یافت.

مدرسه سعادت؛ خاص‌ترین مدرسه بوشهر

همانطور که گفته شد این مدرسه به مدرسه سعادت مظفری نیز معروف است. که علتش به جهت کمک های نقدی مظفرالدین شاه که به درخواست دریابیگی صورت گرفت، می باشد.شعاع فعالیت‌های این مدرسه، شهرهای نجف، کربلا، کاظمین و سامرا را نیز شامل شده .و سرزمین‌های امارات، بحرین، آسیای میانه، کویت، زنگبار و هند را متوجه ساخت.

بوشهر و بوشهریان بدین‌گونه نهضت مدرسه سازی را در یک قرن پیش بدون اتکا به دولت قاجار در شهر خود آغاز کردند و مدرسه‌ای کاملاً‌ غیرانتفاعی را در قلب جنوب بنیان گذاشتند. این مدرسه طی حیات صد ساله خویش دستاوردهای ارزشمندی را در عرصه تاریخ ایران خلق کرده است.

استادان، نویسندگان، شاعران، معلمان، نمایندگان مجلس، سفیران و خدمت‌گزاران الهی را در خود پرورش داده و تعداد بسیاری از شهیدان انقلاب اسلامی و جبهه و جنگ را تقدیم ایران اسلامی نموده است.

پاسداشت این دستاوردها باعث شد تا در آبان ماه ۱۳۷۸ کنگره صدمین سالگرد این مدرسه در بوشهر برگزار شود که حاصل آن حضور اندیشمندان بزرگ و تدوین کتب مهمی در خصوص مدرسه سعادت بود.

اینک چند سالی است که سالروز تأسیس مدرسه سعادت به عنوان روز بوشهر جشن گرفته می شود. مدرسه سعادت بوشهر در تاریخ ۱۱ بهمن ۱۳۷۸ با شمارهٔ ثبت ۲۵۷۸ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

مدرسه سعادت؛ خاص‌ترین مدرسه بوشهر

گسترش کمی و کیفی مدرسه موجب شد که خیرخواهان شهر در اندیشه ساختمانی شایسته باشند، به همین دلیل مرحوم دریابیگی درصدد تهیه ساختمان در بیرون شهر برآمد و قطعه زمینی به‌اندازه‌ی دو هکتار را برای ساخت بنای جدید مدرسه در نظر گرفت.

این ساختمان مشتمل بر شش کلاس بزرگ و یک سالن و چهار ایوان راهرو است که امروزه مجموعه فرهنگی تاریخی مدرسه سعادت نامیده می‌شود و سابقا دبیرستان سعادت بوشهر بوده است. ساخت این بنا در سال ۱۲۸۰ شمسی به پایان رسید و محصلان مدرسه پس از یکسال اقامت در ساختمان شهری به این مکان وسیع و شایسته انتقال یافتند.

اداره مطلوب این نهاد آموزشی باعث شد تا سیل مشتاقان اندیشه و علم به این کانون توسعه یابد؛ به‌نحوی که پس از دو سال، تعداد دانش‌آموزان از هفتاد نفر به چهارصد و پنجاه نفر افزایش یافت. شعاع فعالیت‌های این مدرسه، شهرهای نجف، کربلا، کاظمین و سامرا را نیز شامل می‌شد و مورد توجه سرزمین‌های امارات، بحرین، آسیای میانه، کویت، زنگبار و هند را نیز قرار گرفته بود.

مدرسه سعادت؛ خاص‌ترین مدرسه بوشهر

بازدید از مدرسه خاص سعادت در بوشهر

فرصت‌الدوله شیرازی درباب مدرسه سعادت در سال ۱۳۲۰ شعری می‌سراید که ابیات سه گانه آن را بر سنگ مرمر ثبت و درج کرده‌اند و آن را بر دیوار دالان ورودی مدرسه قرار داده‌اند؛ سنگی که هم‌اکنون نیز به‌عنوان شناسنامه مدرسه از آن محافظت می‌شود.‏

جالب اینجا است که مصرع دوم بیت سوم این شعر ماده‌ تاریخ تاسیس مدرسه سعادت را بر اساس حروف جمل نشان می‌دهد.

آمده این مدرسه قرین به سعادت، فرصت بنمود فکر و گفت به تاریخ

گشت مروج علوم را بارادت، نام سعادت نهاد با نیش از خیر

علم و ادب هر دو کرد روبز یادت، شد چو بپا این بنا بیمن و سعادت

مدرسه سعادت با گذر از کینه‌توزی‌ها و بدبینی‌ها و با حمایت عالمان، به یکی از قطب‌های مهم آموزشی آن روزگار در ایران تبدیل شد و پس از یک قرن فعالیت، ده‌ها نفر سیاستمدار، شاعر، نویسنده، مورخ، محقق و دانشمند علوم انسانی از آن فارغ‌التحصیل شدند. مردم بوشهر به پاس قدردانی از مدرسه سعادت و موسسان و معلمان آن، روز ۱۸ اسفند سالروز تاسیس این مدرسه را روز ملی بوشهر نامیدند.

مدرسه سعادت؛ خاص‌ترین مدرسه بوشهر

در آبان ماه ۱۳۷۸، کنگره صدمین سالگرد این مدرسه در بوشهر برگزار شد که حاصل آن حضور اندیشمندان بزرگ و تدوین کتاب‌های مهمی در خصوص مدرسه سعادت بود. مدرسه سعادت بوشهر در تاریخ ۱۱ بهمن ۱۳۷۸ با شماره ثبت ۲۵۷۸ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

در حال حاضر مدرسه سعادت دارای دو بخش است: بخش جدید و مختص دانش‌آموزان و بخش تاریخی فرهنگی. بازدیدکنندگان می‌توانند از بخش تاریخی بازدید کنند. این بخش شامل اتاق‌هایی با عکس‌هایی از دانش‌آموزان و مفاخر می‌شود.

همچنین گالری هنری سعادت در بخشی از مجموعه تاریخی فرهنگی مدرسه واقع شده است که علاوه بر تماشای صنایع دستی و هنری، می‌توانید از محصولات جذاب آن خریداری کنید.

همه‌روزه جز روزهای تعطیل می‌توانید به‌صورت رایگان از مدرسه سعادت بوشهر بازدید کنید.

پیش از بازدید، با گرفتن تماس از باز بودن مجموعه اطمینان حاصل کنید.

با خرید محصولات بومی، نقش موثری در شناخته‌شدن هنرمندان محلی و رونق اقتصادی منطقه داشته باشید.

آثار تاریخی از سرمایه‌های بشریت هستند. آن‌ها قدر بدانید و از وارد آوردن هرگونه آسیب جدا خودداری کنید.

مدرسه سعادت؛ خاص‌ترین مدرسه بوشهر

مدرسه سعادت یا مدرسه سعادت مظفری یکی از جاذبه‌های تاریخی بوشهر است که در محله کوتی و در خیابان امام این شهر قرار دارد. در سفر خود به بوشهر بازدید از سایر دیدنی‌های بوشهر همچون عمارت کوتی، عمارت ملک، خانه دهدشتی را از دست ندهید.

کد خبرنگار: ۲۶
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • پربازدید

    پربحث

    اخبار عجیب

    آخرین اخبار

    لینک‌های مفید

    ***