سلام نو ـ سرویس گردشگری: گردنه حیران مسیری حیرتانگیز و تماشایی با طول ۳۵ کیلومتر است که در میانههای جاده آستارا به اردبیل قرار دارد و به عنوان یکی از زیباترین مسیرهای ایران شناخته میشود. این گردنه در منطقهای ییلاقی قرار گرفته است و به عنوان آخرین منطقه حفاظتی استان گیلان به شمار میرود.
این گردنه رویایی، از یک طرف مشرف به کوههای پوشیده از جنگلهای انبوه است و در سوی دیگر آن جنگلهایی را می بینید که متعلق به کشور آذربایجان هستند و یکی از زیباییهای منطقه محسوب میشوند. در کنار همه این زیباییها، دهکده گردشگری حیران نیز در این مکان واقع شده و با امکانات تفریحی و رفاهی خوب پذیرای گردشگران است.
آشنایی با گردنه حیران
گردنه حیران یکی از دیدنی های منطقه آستارا محسوب می شود که مسیر ارتباطی در میان اردبیل و آستارا بوده و در تقسیمات جغرافیایی منطقه، جزء گیلان محاسبه شده است. این گردنه، به ۳ روستای مختلف با نام های حیران علیا، حیران وسطی و حیران سفلی تقسیم بندی میشود.
جالب است که بدانید حیران در لغت به معنای “منطقهای احاطه شده با مه و ابر” تعبیر میشود که ریشه ای از زبان تالشی دارد. این منطقه همانند نام خود در بیشتر اوقات سال از مه و ابر پوشیده شده است.
البته علت وجود این مه و ابر مرتفع بودن کل آن منطقه نبوده، بلکه در واقع ارتفاع بلند گردنه است. این منطقه از سطح دریا ۱۵۰۰ متر ارتفاع دارد و کارشناسان زیادی این گونه اعلام کرده اند که رطوبت ایجاد شده به واسطه دریای خزر، علت اصلی وجود مه و ابر در این منطقه و همینطور مناطق اطراف آن است.
این گردنه در میان مسیر ارتباطی اردبیل و آستارا واقع شده و از یک سو با جنگل و از سوی دیگر با یک دره نسبتا عمیق عمیق احاطه شده است. به همین دلیل است که موقعیت جغرافیایی گردنه حیران بسیار خاص در نظر گرفته می شود.
از درون دل دره همجوار با گردنه، رود ارس عبور می کند که مرز میان آذربایجان و ایران است.
همچنین ۳ روستای حاجی امیر بالا، حاجی امیر پایین و روستای ونه بین در اطراف این گردنه قرار دارند. این روستا ها امنیت جغرافیایی و سیاسی زیادی در منطقه دارند.
یکی از زیبایی های منطقه این است که شما با ورود به گردنه با تونل های متعددی از مه و ابر رو به رو خواهید شد.
ناگفته نماند که حیوانات اهلی فراوانی نیز در کنار جاده زیبا و همیشه سرسبز این منطقه حضور دارند. همچنین موقعیت جغرافیایی گردنه سبب شده تا شغل اکثر مردم که در این منطقه ساکن هستند دامپروری و کشاورزی باشد. وجود مناظر جذاب و فوق العاده سبب شده است تا فضا های گردشگری و فرصت های سرمایه گذاری داخلی و بی نظیری برای این منطقه ایجاد شوند که همگی نوید دهنده آیندهای بسیار درخشان برای آن هستند.
جاده پر پیچ و خم این گردنه بقدری زیبا و چشم نواز است که ممکن نیست با یک بار عبور کردن از آن، هوش از سر شما نبرد. در هر فصلی این جاده زیبایی های خود را دارد.
البته ایران زیبا، پر از شگفتی و مناطق دیدنی است که هر کدام به نوبه خود می توانند لحظات بی نظیری را برای شما رقم بزنند.
عنوان نکته آخر فراموش نکنید که اگر فصل سفر شما به گردنه حیران زمستان بود زنجیر چرخ تجهیزات گرمایشی و خودروی بی عیب و نقص را با خود همراه کنید تا به سلامت از این گردنه عبور کرده و به مقصد برسید .
اگر می خواهید از تهران به سمت گردنه حیران که از دیدنی های آستارا می باشد حرکت کنید حدود ۶۳۳ کیلومتر مسافت پیش رو دارید. برای این منظور می بایست مسیر اتوبان قزوین – رشت حرکت کنید و پس از حدود هفت ساعت و نیم حرکت در این مسیر می توانید به این جاذبه طبیعی و زیبا دسترسی پیدا کنید.
جاهای دیدنی گردنه حیران
تله کابین گردنه حیران
در سال ۱۳۹۰ تله کابین گردنه حیران افتتاح شد تا مردم بتوانند با این تله کابین زیبایی های مناظر اطراف گردنه را بهتر از قبل ببینند. این امر باعث شد تا نظر گردشگران بیش از پیش به این ناحیه جلب شود.
در واقع این تله کابین را باید یکی از پروژه های معرفی جاذبه های دیدنی حیران، گردنه ای خاطره انگیز و موفق گردشگری دانست. تجهیزات مربوط به کابین ها و راه اندازی آن ها همگی از اتریش تهیه شده و بسیار ایمن می باشند. با تله کابین کردنه حیران می توانید مسافتی در حدود ۱۵۰۰ متر را با ۱۷۲۰ متر ارتفاع از سطح دریا را تجربه کنید. یکی از نقاطی را که می توانید با تله کابین ببینید، قلعه شیندان یا همان قلعه ی گور بابک است که متعلق به دوره ساسانیان بوده و در آذربایجان قرار دارد. یکی از جذاب ترین تفریحات حیران، تله کابین آن بوده که با سفر به این گردنه می توانید آن را تجربه کنید.
سورتمه گردنه حیران
از تفریحات دیگری که می شود در گردنه ی حیران سورتمه است. یک سورتمه ی مارپیچ در ایستگاه انتهایی تله کابین ساخته شده که مارپیچ وار از بین درختان عبور می کند و این گزینه در بین جوانان بسیار جذاب بوده و طرفداران زیادی دارد.
طول این سورتمه ۱۵۰۰ متر می باشد که به عنوان طولانی ترین و مرتفع ترین سورتمه در ایران شناخته می شود. شایان ذکر است که همزمان دو بزرگسال نمی توانند نمی توانند در یک نوبت از سورتمه گردنه حیران استفاده کنند.
زیپ لاین گردنه حیران
این گزینه برای کسانی مناسب است که جرات بالایی دارند و با آویزن بودن از یک کابل در محیط هولناک مشکلی ندارند. زیپ لاین گردنه حیران طولانی ترین و مرتفع ترین در خاورمیانه است که محیطی مهیج برای گردشگران می باشد. طول کابل زیپ لاین گردنه حیران به ۱۲۵۰ متر میرسد و ارتفاع آن در بعضی نقاط بیشتر از ۶۰ متر برآورد شده که هزینه ساخت آن بالغ بر ۱۰ میلیارد ریال می باشد.
کارتینگ گردنه حیران
پیست کارتینگ گردنه حیران همانند جاده ی آن پر پیچ و خم است که می توانید هیجان بیشتری را این بار در امنیت کامل تجربه کنید. ماشین های موجود در کارتینگ گردنه حیران با قابلیت کنترل بالا و چشبندگی زیادی که به زمین دارند، فرمان پذیری بالایی در رانندگی دارند. پس قطعا مناسب کسانی است که می خواهند راندگی ایمن را در سرعت بالا تجربه نمایند.
نظر شما