سلام نو _ سرویس گردشگری: چشمه سنگرود رودبار بهعنوان یکی از جاذبه های گردشگری استان گیلان شناخته میشود و در حقیقت چشمه آب گرم و چشمه آب معدنی است. این چشمه تنها یکی از جاذبههای روستای سنگرود به شمار میآید؛ مکانی که همزمان میتوانید از تماشای هنر سنگتراشی طبیعت و آب لذت ببرید و در عین حال با آبتنی در آن از خواص درمانیاش بهرهمند شوید.
آشنایی با چشمه سنگرود
چشمه سنگرود گیلان از جاهای دیدنی رودبار به شمار میآید و از دو چشمه تشکیل شده است که در فاصله بسیار کمی از یکدیگر جاری شدهاند. در یکی از چشمهها، به نام چشمه «آب گاز»، آب سرد و گازداری وجود دارد و در چشمه دیگر که به چشمه «کولور» شهرت دارد، آب گرمی با خواص درمانی از دل کوه میجوشد.
چشمه آب گاز
چشمه آب گاز با طول چهار متر، عرض ۲٫۵ متر و عمق نیم متر در ارتفاعی در حدود ۱,۲۰۰ متر، سینه کوه را شکافته است. آب چشمه پس از ادامه مسیرش در بستر آهکی و پشت سرگذاشتن جنگلهای اطراف، به رودی جاری در اعماق دره میریزد.
چشمه کولور
چشمه کولور، چشمهای مثلثی شکل با طول، عرض و عمق ۲٫۵ متر در دو متر در ۴۰ سانتیمتر است که آب آن به میزان پنج لیتر در ثانیه با فشار از بستر حوضچه میجوشد.
آب چشمه مانند آبشاری پلکانی به پایین تپهای سرازیر میشود که در بالای آن قرار دارد. چکنده سنگهایی که برخی از آنها با خزه و جلبک پوشیده شدهاند، حوضچههای چندضلعی نامنظم و پلکانهای شمال چشمه، هر گردشگری را شیفته خود میکند. این پدیدههای زمینشناختی، گواه خوبی برای اثبات قدمت بالای آن هستند. در ضمن بستر این چشمه از رسوبهای کرباته ورقی تشکیل شده است.
املاح بسیار زیادی در این چشمه وجود دارد و میتوان گفت آب آن تقریبا از املاح اشباع شده است. این ویژگی از یک سو، باعث میشود آب آن خاصیت درمانی پیدا کند و برای بهبود و تسکین دردهای روماتیسمی، استخوانی، پوستی، گوارشی و غیره مفید باشد و از سویی دیگر در مسیر حرکت آن، حوضچههای رنگی متعددی تشکیل شود؛ بهگونهای که حتی در کنار جاده منتهی به چشمه نیز میتوانید این حوضچهها را ببینید.
یکی دیگر از جذابیتهای این چشمه، وجود رنگهای متعدد در صخرهها و دیوارههای اطراف آن است؛ رنگهای گرم و آتشین مثل قهوهای، زرد، نارنجی و حتی سبز تیره که با دیدن آنها به وجد میآیید.
در بالای چشمه حوضچه آب گرمی وجود دارد که میتوانید در آن آبتنی کنید و از تماشای منظره طبیعی بسیار زیبای مقابلتان لذت ببرید. قطعا در کمتر جایی میتوانید چنین آبتنی لذت بخشی را تجربه کنید.
زمانی که در این حوضچه حضور دارید، ممکن است احساس کنید درحال استفاده از یک استخر آب گرم لوکس هستید! اگر بدن بسیار مقاومی دارید، در زمستان نیز میتوانید در هوای مهآلود در این حوضچه آب گرم طبیعی آبتنی و حس وصفناپذیری را تجربه کنید.
درباره روستای سنگرود
روستای سنگرود واقع در پانزده کیلومتری لوشان (شهر آفتاب گیلان) بطرف شهر کوهستانی جیرنده واقع شده است که برای رسیدن به روستای سنگرود از جوار حرم مطهر امام زاده محمد حنفیه وپس از آن از روستای کرد نشین کرماک باید عبور کرد تا به مقصدمان روستای سنگرود برسیم روستای سنگرود در منطقه فاراب عمارلو قرار گرفته است .
روستای سنگرود به سه قسمت : محل بالا(قلیزاده) محل وسط(عطایی) و محل پایین تقسیم شده است که اهالی هر سه محل با صفا و صمیمیت در کنار هم به زندگی روزمره خود مشغول می باشند . روستا دارای شورای اسلامی روستایی، دهیاری ، و خانه بهداشت و زمانی هم مخابرات . در روستای سنگرود مدرسه تا پنجم ابتدایی بیشتر دایر نمی باشد .
این روستا در زمین لرزه۳۱ خرداد سال ۱۳۶۹ به طور کلی تخریب و بنای جدید روستا به مانند اکثر روستاهای بخش عمارلو در مکانی جدید بنام خوشاب احداث شد.که در سال ۶۹ تعداد ۲۱۹ تن از عزیزان مان بر اثر این سانحه دلخراش جان خود را از دست دادند .
از نظر درآمد و امرار معاش مطلب خاصی نمی باشد که خدمت شما عزیزان عرض نمایم ، عده ای نیز به شغل دامداری و کشاورزی عده ای معدود از جوانان این روستا در معدن سنگرود مشغول امرار معاش هستند و به دلیل کمبود کار بیشتر جوانان به شهرهای اطراف از جمله لوشان ، منجیل و قزوین مهاجرت نموده اند . تعداد زیادی بعد از زلزله سال ۶۹ به شهر لوشان مهاجرت نموده اند .گویش تمام اهالی این روستا به زبان کردی کرمانج میباشد.
این دو چشمه در روستای سنگرود از توابع دهستان فاراب (رودبار) واقع شدهاند و به چشمه «آب گاز» و چشمه «آب کولور» معروف هستند. دبی چشمه دوم پنج لیتر در ثانیه است و در درمان رماتیسم و بیماریهای استخوان و همچنین بیماریهای پوستی مؤثر است.
شایان ذکر است که برادر عزیز آقای قلیزاده اقدام به احداث استخر آبگرم (کولور) در همان نزدیکی نموده اند و مشکل آبتنی برای عزیزان مسافر بسیار راحت شده است .
نظرات