به گزارش سلام نو، اگر چه که شاید خشک شدن گلو حس ناراحتکننده ای را برای شما ایجادکند اما در واقع اتفاق خاص یا اورژانسی نیست و به این معنی نیست که شما بیمار هستید. در واقع، علت خشکی گلو اغلب ربطی به عفونت یا بیماری ندارد. از طرفی گلوی خشک می تواند مجزا از گلو درد باشد.
کم آبی بدن
کم رسیدن مایعات به بدن رایج ترین علت خشکی گلو یا دهان است که باعث می شود تولید بزاق در دهان کم شود و شما حس خشکی گلو یا تشنگی داشته باشید که در چنین حالتی؛ رنگِ ادرار هم تیره می شود.
گرفتگی بینی
گرفتگی بینی حس خشکی و گلو درد را ایجاد می کند؛ حتی اگر سرفه نکنید. تنفس از راه بینی باعث می شود تا هوایی که وارد بینی و ریه تان می شود؛ مرطوب گردد. اگر بینی گرفته باشد، تنفس از راه دهان اتفاق می افتد که گلو را خشک می کند.
خوابیدن با دهان باز
گرفتگی بینی باعث می شود که شما از دهان نفس بکشید که معمولاً هنگام خواب بیشتر این اتفاق می افتد. خوابیدن با دهان باز می تواند به خاطر مشکلاتی مانند آپنه خواب باشد؛ اما به هر حال گلو را خشک می کند و باعث می شود تا شما با خستگی و سر درد از خواب بیدار شوید.
آلرژی
آلرژی های محیطی به خاطر مواد آلوده کننده و انواع کپک ها و قارچ ها، عاملی برای گرفتگی بینی است که خودش باعث تنفس از راه دهان و در نتیجه خشکی گلو می شود.
رفلاکس اسید
رفلاکس اسید معده باعث حساسیت گلو خواهد شد که خودش عاملی برای خشکی گلو است. زمانی که گلو در معرض اسید قرار بگیرد، التهاباتی در آن به وجود می آید که باعث خشکی می شود و احساس سوزش را ایجاد می کند.
مصرف داروی جدید
خیلی از دارو ها تولید بزاق را کم می کند و باعث خشکی دهان و گلو می شود. دارو هایی مثل ضد افسردگی، داروی میگرن، فشار خون، شل کننده عضلات، دارو های مسکن اپیوئید و آنتی بیوتیک ها نیز جز این موارد هستند.
عفونتِ لوزه
لوزه ها غدد لنفاوی هستند که پشت گلو و دهان قرار می گیرند و اگر بخاطر ویروس یا باکتری عفونی شوند، باعث گلو درد، التهاب یا حتی خشکی گلو خواهند شد.
نظر شما