فلاحت پیشه، نماینده پیشین مجلس گفت: عربستان به آمریکا اعلام کرده که اگر ایران پیشرفته هسته‌ای داشته باشد، عربستان نیز باید پیشرفت داشته باشد و اگر ایران به سمت بمب برود، عربستان نیز باید به بمب دسترسی داشته باشد.

فلاحت‌پیشه: عربستان به آمریکا اعلام کرده در صورت دسترسی ایران به بمب، عربستان هم به سمت ساخت بمب می رود
به گزارش سلام نو به نقل از اعتماد، نتانیاهو از کشورهای غربی درخواست کرد که تحریم‌های بیشتری را علیه تهران وضع کنند و مدعی شد: «هشت سال پیش کشورهای غربی قول دادند که اگر ایران توافق هسته‌ای را نقض کند مجازات می‌شود، اما نقض کرد و اتفاقی نیفتاد. تحریم‌های ایران باید برگردند. باید از تلاش‌ها برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای حمایت کرد.»

بنیامین نتانیاهو، در سخنان خود با اشاره به «تهدید ایران» گفت که این مسئله باعث نزدیکی اعراب و اسرائیل شده است و به همین دلیل باید با یک «تهدید معتبر هسته ای» مواجه شود. دفتر نتانیاهو پس از مدت کوتاهی بعد از سخنرانی وی در سازمان ملل متحد اعلام کرد که نخست وزیر اسرائیل دچار اشتباه لفظی شده و به جای «تهدید معتبر نظامی» برای ایران که در متن سخنرانی او آمده، به اشتباه از عبارت «تهدید معتبر هسته‌ای» استفاده کرده است.

اظهارات نتانیاهو باعث واکنش هیئت ایرانی حاضر در سازمان ملل و صدور بیانیه شد. در بخشی از این بیانیه گفته شد است: «در چارچوب حقوق بین‌الملل و منشور ملل متحد، حق کامل خود برای پاسخ به هرگونه اقدام نظامی و یا هر تهدیدی از سوی رژیم اسرائیل را محفوظ می‌داند.»

در بخش دیگری از این بیانیه آمده است: «رژیم اسرائیل با رنجی عمیق از عدم مشروعیت بین‌المللی، تلاش دارد از هر موضوعی برای ایراد اتهام به دیگران و منحرف‌کردن اذهان عمومی از جنایات این رژیم، سابقه طولانی حمایت از گروه‌های تروریستی و سیاست‌های نژاد پرستانه‌اش بهره ببرد.

نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در حالی تلاش دارد برنامه صلح آمیز هسته ایران را تهدیدی برای صلح جهانی نشان دهد که این رژیم با دارا بودن انواع تسلیحات کشتار جمعی، از پیوستن به نظام‌های بین المللی کنترل تسلیحات خودداری کرده و مانع اصلی ایجاد منطقه خاورمیانه عاری از سلاح هسته‌ای است. مضافا نماینده این رژیم با بی‌شرمی تمام و در جایگاه مجمع عمومی در مغایرت کامل با منشور ملل متحد کشورهای دیگر را تهدید به حمله نظامی کرده است.»

مواضع اخیر بنیامین نتانیاهو علیه ایران، منجر به پرسش‌هایی می‌شود، از جمله این که چرا نتانیاهو بخش زیادی از اظهارات خود در سازمان ملل را به ادعاهایی ضدایرانی اختصاص داده است و با توجه به ادعای بهبود روابط اسرائیل و عربستان، واکنش اعراب، چه خواهد بود.

حشمت‌الله فلاحت‌پیشه، رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس دهم و تحلیلگر سیاسی در گفتگویی به این پرسش‌ها پاسخ داده است:

حشمت‌الله فلاحت پیشه گفت: کیان سیاسی نتانیاهو، به ایران هراسی وابسته است. نتانیاهو، آخرین محصول «جریان حریدی» در اسرائیل است. این جریان بسیار افراطی مذهبی و معتقد به جنگ‌های آخرالزمانی و جنگ برای رستگاری است. به همین دلیل نتانیاهو خود را به عنوان نماینده این جریان افراطی نشان داده است که تبلیغ برای جنگ و چالش بخشی از ایدئولوژی آنان است.

بخش هایی از گفت و گوی فلاحت پیشه را در ادامه می خوانید:

  • این جریان از انتهای سال‌های ۱۹۷۰ میلادی به تدریج، قدرت گرفت (پس از جنگ‌های عراق و اسرائیل)، ولی از ابتدای دهه ۱۹۹۰ میلادی که روند سازش شکل گرفت، این جریان، سعی کرد دشمنی با ایران را نهادینه کند و اکنون، نیز اصالت خود را در جنگ با ایران دنبال می‌کند.
  • به همین دلیل، حتی وقتی ایران در مسیر تنش‌زدایی حرکت می‌کند، نتانیاهو به دنبال تشدید تنش‌ها است. وی با ادعاهای کاذب و اسناد نامعتبر سعی دارد هر روز، موانعی در مسیر تنش‌زدایی ایجاد کند.
  • در سال‌های اخیر، با توجه به چالش‌هایی که بین ایران و کشورهای عربی شکل گرفت (به ویژه از زمان انحراف بهار عربی) و برخی کشورهای عرب منطقه، ایران را به چشم دشمن خود می‌دیدند، نتانیاهو با بخشی از اعراب، سیاست «ایران هراسی» را در دستور کار، قرار داد.
  • علت این که در حال حاضر، تکاپوی نتانیاهو بیشتر شده، این است که ایران به سمت تنش‌زدایی با دنیای اعراب قدم برداشته و به ویژه با عربستان سعودی، روابطی جدید را آغاز کرده است؛ بنابراین نتانیاهو احساس می‌کند این تنش‌زدایی، عامل حیاتی حفظ او و جریان افراطی پشتیبانش را از بین می‌برد.
  • هم‌اکنون یک جریان قوی چپ در اسرائیل وجود دارد که همزمان با اعتراضات و چالش‌های لایحه قضایی اخیر در اسرائیل، با نتانیاهو به مشکلاتی جدی، بر خورده است. همین اختلافات نیز ایرادهای اساسی و اختلافات با کابینه نتانیاهو را برجسته کرده است، به ویژه مشکلات در بخش سیاست خارجی. منتقدان نتانیاهو معتقدند وی برای حفظ خود و جریان افراطی همراه با خود، سعی دارد تنش‌ها را حتی به شکل کاذب افزایش دهد.
  • معتقدم کاری که نتانیاهو می‌کند به دلیل تکاپوهای وی در جهت حفظ قدرت است. نتانیاهو می‌داند که بدون وجود یک تهدید خارجی، کیان سیاسی وی با مشکلاتی مواجه خواهد شد. بر همین اساس هم همان‌طور که نتانیاهو در برابر برجام کارشکنی می‌کرد، اکنون نیز سعی دارد در مسیر تنش زدایی ایران و کشورهای عربی، کارشکنی انجام دهد.
  • با این وجود نتانیاهو با یک تناقض جدی مواجه است. حتی جریان ارتدوکس حامی وی، معتقد است در نهایت، آن چه بین مسلمانان و یهودیان شکل نخواهد گرفت دوستی است. آنان معتقدند دشمنی بین مسلمانان و یهودیان نهادینه است. به همین دلیل نیز، هر نوع امتیاز دادن به فلسطینیان و عربستانی‌ها را قبول ندارند.
  • عربستان از اسرائیل در راستای طرح دوستی امتیازاتی درخواست کرده است. مثل شرایطی که برای فلسطینی‌ها می‌خواهد یا توافق نامه‌ای امنیتی که بر اساس آن، عربستان از آمریکا درخواست کرده، توافقنامه‌ای مشابه با توافقنامه آمریکا و اسرائیل را به این کشور ارائه دهد.
  • در واقع اعراب از یک سو به دنبال افزایش سطح همکاری‌های امنیتی خود با آمریکا در سطح همکاری‌های آمریکا و اسرائیل است که قطعا صهیونیست‌ها این موضوع را تهدیدی برای خود می‌دانند و از سوی دیگر، تهدید بزرگ‌تر و مهم‌تر این است که عربستانی‌ها همان سطح پیشرفت هسته‌ای را که ایران دارد، به عنوان پیش شرط برای خود می‌خواهند.
  • عربستان به آمریکا اعلام کرده که اگر ایران پیشرفته هسته‌ای داشته باشد، عربستان نیز باید پیشرفت داشته باشد و اگر ایران به سمت بمب برود، عربستان نیز باید به بمب دسترسی داشته باشد.
  • جریان ارتدوکس صهیونیست می‌دانند این شروط به معنای قوی‌تر شدن کشوری است که ریشه اسلام از آن جا است و مکه و مدینه را در خود جای داده است. با توجه به این که، ارتدوکس‌های یهودی، برای خود چالش آخرالزمانی، را بخشی از فلسفه تاریخ می‌دانند.
  • لذا هر نوع قدرت گیری عربستان را خلاف آرمان نهایی خود می‌بینند. به همین دلیل هم می‌گویم تکاپوی امروز نتانیاهو، حاصل قرار گرفتن وی در یک بن‌بست جدی است و اسرائیلی‌ها مجبورند یا مسیر چالش مداوم با دنیای اسلام را در پیش بگیرند، یا از نتانیاهو گذر کنند، هر چند معتقدم سخت نیست به این نتیجه برسیم که عمر سیاسی نتانیاهو رو به افول است. هر چه ایران بیشتر با کشورهای عرب منطقه و کشورهای غربی تنش‌زدایی کند، به همان میزان، عمر سیاسی نتانیاهو و جریانات سیاسی در اسرائیل کاهش خواهد یافت.
کد خبرنگار: ۲۸
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • پربازدید

    پربحث

    اخبار عجیب

    آخرین اخبار

    لینک‌های مفید

    ***