سلام نو _ سرویس گردشگری: روستای فیلبند از زیباترین روستاهای مرتفع در استان مازندران است. این روستا بهدلیل موقعیت جغرافیایی ویژهاش و قرار گرفتن در ارتفاع کوهپایهای، چشماندازی زیبا به مراتع و روستاهای اطراف دارد.
روستای فیلبند با طبیعت بکر و زیبایش در نیمی از سال با ابرها احاطه میشود و طبیعت دوستان زیادی در فصل گرم به این منطقه خوش آب و هوا سفر میکنند.
دریای ابر فیلبند در بیشتر روزهای سال تشکیل میشود؛ تماشای حرکت ابرها از میان پاها و احاطه شدن در تودههای ابر، لحظات بهیادماندنی برای گردشگران خلق میکنند.
بهترین زمان سفر به فیلبند
بهترین زمان سفر به منطقه زیبا و ییلاقی فیلبند اواخر اردیبهشت تا اوایل مهرماه است. ماه های دیگر سال نیز می توان به فیلبند سفر کرد. زیرا در هر فصلی جذابیت و زیبایی منطقه فیلبند منحصر به فرد است. اما همانطور که گفتیم در فصل سرما سفر به منطقه به دلیل شرایط جوی خاص دشوار می شود.
پیش بینی هواشناسی در روستای فیلبند معنا ندارد. زیرا در یک روز ممکن است شاهد چندین پدیده جوی باشید. بارش برف، باران و هوای آفتابی همه در یک روز می توانند اتفاق بیفتند. یعنی عملا چندین فصل را در یک روز با فاصله چند سعت می توانید در روستای فیلبند تجربه کنید.
حتی، اگر در فصل بهار و پاییز به روستای فیلبند سفر کنید، احتمالا با تمام پدیده های جوی نظیر ابر، مه، باران، برف، تگرگ، رگبار، و ناگهان رنگین کمان و هوای صاف و آفتابی مواجه می شوید.
جمعیت روستای فیلبند را در فصل تابستان بیش از ۱۲۰۰ خانوار تشکیل می دهند، اما در زمستان روستا خالی از سکنه می شود. زیرا زندگی در روستا در این فصل بخاطر شدت سرما و سوز و برف غیرممکن است. روستای فیلبند در طول سال نزدیک۷ ماه پوشیده از برف است.
چشمه های کوچک و بزرگ زیادی در روستای فیلبند وجود دارند. چشمه لار از آن چشمه های کوچکی است که املاح معدنی فراوان دارد و برای درمان درد کلیه بسیار مفید است. همچنین، در آب چشمه ها منطقه فیلبند مقدار زیادی فلوئور وجود دارد که برای استخوان بندی بسیار موثر و مفید بوده و نتیجه آن را در استخوان بندی مردم روستا می توان به خوبی مشاهده کرد.
در منطقه فیلبند گیاهان جذاب زیادی روییده اند. فیلبند پس از پشت سر گذاشتن هفت ماه زمستان جان می گیرد و زنده می شود. گل و گیاهانش شروع به روییدن می کنند و چشمه هایش جریان می یابند. در این هنگام منظره و چشم اندازهای فیلبند بسیار تماشایی و دلنواز می شوند.
در فیلبند دو تکیه وجود دارند که مسافرخانه ای هم درون تکیه ها ساخته شده تا گردشگران و مسافران بتوانند در فصل های بهار و تابستان در آن ها استراحت کنند. سقف خانه های روستای فیلبند اغلب از چوب و شیروانی های رنگارنگ ساخته شده و برخی نیز سفالی هستند.
دو امامزاده با نام های امامزاده یحیی و قاسم نیز در روستای فیلبند وجود دارند. امامزاده اول داخل روستا واقع شده و دوم کمی نیزا به کوهپیمایی دارد. برای این کوهپیمایی باید تا ارتفاع سه هزار و هفتصد متری صعود کنید.
فاصله تهران تا فیلبند
روستای فیلبند از توابع این شهرستان در مازندران است. این روستا در ۵۷ کیلومتری جنوب شهر آمل و شرق رودخانه هراز، قرار دارد. مسیر دسترسی به این روستا از جاده هراز و در مسیر فرعی بهسمت فیلبند، بین جنگل الیمستان و روستای «رزکه» قرار دارد. چشماندازهای این جاده فرعی کوهستانی، بسیار زیبا هستند.
روستای فیلبند از شمال غربی به روستای سنگچال آمل، از جنوب به ییلاق «ونه بن» و روستاهای «ورزنه» و «نشل» و از جنوب شرقی به روستاهای «شیخ موسی»، «نیراسم» و «گلیران» میرسد.
اهالی این روستاها در فصلهای گرم، با پای پیاده و با اسب یا قاطر به فیلبند تردد میکنند؛ اما مسیر بسیار خطرناک است و تنها افراد محلی مسلط به مسیر میتوانند این فاصله را طی کنند.
روستای فیلبند آخرین روستای جنگل «چلاو» به حساب میآید و پدیده اقیانوس ابر در این روستا، هر ساله گردشگران زیادی را به این منطقه جذب میکند.
فاصله تهران تا فیلبند در حدود ۱۷۰ کیلومتر است؛ اما پیچوخمهای جاده فرعی کوهستانی این روستا باعث میشود پیمودن آن حدود چهار ساعت زمان ببرد. برای رفتن به فیلبند از تهران باید از خروجیهای شمال شرق تهران به بزرگراه تهران پردیس وارد شوید و با گذشتن از شهر رودهن به خروجی جاده هراز برسید.
جاده هراز را تا جنگل الیمستان ادامه دهید و روبهروی روستای «پرن» به مسیر فرعی جاده فیلبند وارد شوید. این مسیر فرعی کوهستانی، در شرق جاده هراز قرار دارد.
از تهران تا ابتدای جاده فرعی فیلبند ۱۴۰ کیلومتر است و از ابتدای این جاده فرعی، ۳۰ کیلومتر تا روستای فیلبند راه دارید؛ اما طی کردن این مسافت در حدود یک ساعت زمان میبرد. در ابتدای این جاده کوهستانی از روستای «پاشاکلا» خواهید گذشت و در ادامه به روستای «سنگ چال» میرسید.
روستای فیلبند بعد از این روستا قرار دارد؛ اما فاصله سنگ چال تا فیلبند، بسیار پرپیچوخم میشود و بهخصوص در زمان بارندگی، تردد در این جاده میتواند خطرساز شود. در ابتدای جاده مینیبوسهایی نیز به روستا تردد میکنند.
این جاده پرپیچوخم در فصلهای پاییز و زمستان خطر بیشتری دارد و در زمان بارشهای زمستانی امکان تردد به این روستا بهدلیل خطر سقوط به دره وجود ندارد؛ اما در بهار و تابستان سفر با ماشین شخصی به فیلبند میسر میشود.
مسیر دسترسی به روستای فیلبند از روستاهای اطراف آن بهصورت پیاده نیز میسر است؛ اما مدت زیادی طول میکشد و نیازمند راهنمای محلی مسلط به مسیر است.
فاصله روستای فیلبند تا دریا در نزدیکترین مسیر با ساحل محمودآباد در حدود ۸۰ کیلومتر است. فاصله فیلبند تا بابلسر نیز ۹۵ کیلومتر است و طی کردن آن دو ساعت طول میکشد.
روستای فیلبند بهدلیل شهرت فراوان و زیبایی منحصربهفردش، از نقاط مختلف شمال نیز گردشگر دارد و شهر آمل، نزدیکترین شهر به روستای فیلبند و در مسیر دسترسی به آن است. آمل تا فیلبند در حدود ۵۷ کیلومتر فاصله دارد. فاصله ساری تا فیلبند ۱۲۶ کیلومتر و نور تا فیلبند ۱۰۴ کیلومتر است.
نظرات