به گزارش سلام نو به نقل از فارس، گاهی نامهربانی کردن با طبیعت عواقب سختی برای حیواناتی که در طبیعت زندگی میکنند دارد. در روزهای گذشته یک قلاده خرس منطقه حفاظت شده قلاجه ( مابین استان ایلام و کرمانشاه قرار دارد) و زجر و درد کشیدن او صحنه دردناکی را به وجود آورد .
این خرس را مردم روستا تولکگوار آن را پیدا کرده و به محیطبانان اطلاع داده بودند در منطقهای صعب العبور قرار داشت که به شدت زخمی شده بود. بعد از تلاش زیاد اهالی و محیطبانان موفق شدند که این خرس را به مرکز درمانی انتقال دهند ولی متاسفانه بعد از عکسبرداری مشخص شد که سراسر بدن این خرس پر از ساچمه است و درد زیادی را تحمل میکند و نمیشود برای این حیوان کاری انجام داد و جان خود را از دست داد.
کشتن به قصد تفریح
جواد اکبری فعال محیط زیست که در زمان عملیات نجات خرس در کنار این حیوان بود به خبرنگار فارس گفت: بعد از اطلاعرسانی مردم روستا ما برای نجات این خرس همراه محیطبانان به این ارتفاعات آمدیم ولی منطقه صعب العبور بود و باید تا روشن شدن هوا صبر میکردیم.
وی ادامه داد: بعد از اینکه هوا روشن شد خود را به سختی به مناطق بالایی رسانده و با خرسی مواجه شدیم که بدنش به شدت زخمی بود ولی سعی داشت خود را کشان کشان از بالای کوه به پایین بکشد که در این نقطه دیگر توان خود را ازدست داده بود.
اکبری افزود: بعد از اینکه خرس را به مرکز درمانی انتقال دادیم و بعد از عکسبرداری متوجه شدیم که سراسر بدن این حیوان پر از ساچمه است و حتی ساچمه به نخاع این خرس هم وارد شده است، حیوان زجر زیادی میکشید، نتوانست دوام بیاورد و تلف شد.
این فعال محیط زیست ادامه داد: واقعاً در بعضی از مواقع دلیل رفتار مردم مشخص نیست به چه علت حیوانی را که کاری با آنها ندارد به این صورت زجرکش میکنند . آیا از زجر این حیوان لذت میبرند؟ چون از ساچمههای زیاد در بدن خرس این نکته را متوجه میشویم که انگار این از سر لذت اورا کشتهاند و حتی قصد شکار هم نداشتهاند که اگر این قصد بود با یک گلوله حیوان را خلاص میکردند و لاشه آن را هم با خود میبردند. بلکه بیشتر برای تفریح و اینکه یک سیبل متحرک برای شلیک بوده است.
خرسکشی
چرا بعضی از مردم از آزار دادن حیوانات خوشحال میشوند و به راحتی آنها را زجرکش میکنند؟ آیا محیط زیست برای حفظ و نگهداری از این حیوانات اقدام اساسی انجام میدهد؟
متاسفانه در چند وقت اخیر تعداد خرسهایی که به وسیله مردم کشته میشوند بالاتر رفته است و هر روز از گوشه و کنار کشور اخباری بر کشتن خرس به گوش میرسد. بعضی از این حیوانات به دلیل اینکه انسانها به قلمرو آنها وارد شده و در زیستگاه آنها مزارع و باغها را ساخته با انسان دچار تعارض شده و توسط انسانها کشته میشوند.
یعضی دیگر از این خرسها قربانی شکار شده و برای پوست یا بعضی از اجزای بدن کشته میشوند، اما بعضی دیگر تنها به قصد تفریح، لذتجویی و قدرتنمایی کشته شده و افرادی از اینکه بگویند ما خرس کشتیم خوشحال میشوند و احساس قدرت میکنند.
کشتن خرس به روش دنبال کردن
چند ماه قبل در اردبیل یک خرس بدون دلیل کشته شد، بعد از مشاهده یک قلاده خرس قهوهای در روستای کنازق شهرستان نمین،متاسفانه اهالی روستا پیش از رسیدن ماموران محیط زیست، با توسل به روشها و رفتارهای نامناسب، پس از تعقیب و گریز و ضرب و جرح حیوان و از پا انداختن آن، با استفاده از ادواتی نظیر تراکتور، حیوان مذکور را مهار نموده و آسیب جدی به این جانور وارد کردهاند که این اقدام روستاییان باعث شکستگی استخوان پا و لگن و آسیب ستون فقرات حیوان شد.
این خرس را به کلینیک دامپزشکی برده و معاینات بالینی و مداوای لازم نیز بر روی این جانور صورت گرفت ، حیوان به محرکهای وارده عکسالعمل نشان داد و ضربان قلب و تنفس آن به حالت عادی برگشت لیکن با توجه به شدت آسیبدیدگی حیوان از ناحیه ستون فقرات و خونریزی داخلی تلف شد.
جایگاه خرس در حیات وحش
خرس اکنون به عنوان «بزرگترین حیوان گوشتخوار ایران» شناخته میشود که متاسفانه در خطر انقراض قرار دارد. تا پیش از این دو گونه گربهسان بزرگ، یعنی «ببر خزری» و «شیر ایرانی» بزرگترین گونه گوشتخوار محسوب میشدند که اولی در حدود ۶۳ سال پیش و دومی هم ۷۷ سال قبل از بین رفتند.
گونههای خرس قهوهای و سیاه در ایران هم از گیاهان و هم از گوشتخوران کوچکتر تغذیه کرده و تا حد امکان از انسانها دوری میکنند. در واقع خرس با خوردن دانه گیاهانی مانند «بنه» کوهی موجب ازدیاد درختان و گونههای جنگلی میشود و نقش بسیار مهمی در این زمینه دارد.
نظر شما