خرمالو هم برای لاغری و هم برای چاقی خاصیت دارد. مقدار قند خرمالو برای افرادی که دیابت دارند، مهم است.

پاکسازی و سلامت کبد با خوردن خرمالو
به گزارش سلام نو به نقل ازجی پلاس؛ خرمالو یک میوه پاییزی خوشمزه است که افراد سالم می‌توانند در حد اعتدال از آن استفاده کنند. میوه‌های خشک معمولا قند بیشتری نسبت به میوه‌های تازه دارند.

خرمالو هم برای لاغری و هم برای چاقی خاصیت دارد! بسیاری از افراد می‌پرسند خرمالو چاق کننده است؟ یا لاغر کننده؟ همچنین دانستن مقدار قند خرمالو برای افرادی که دیابت دارند، مهم است. میوه‌ها از جمله خرمالو خواص بسیاری برای بدن و سلامتی دارند و مصرف متعادل آن برای افراد سالم توصیه می‌شود مگر اینکه پزشک از خوردن آن منع کرده باشد.

یک متخصص تغذیه معتقد است به دلیل اینکه خرمالو سرشار از فیبر است و کالری آن زیاد نیست برای کاهش وزن مناسب است. از طرف دیگر خبری به نقل از یک کارشناس دیگر منتشر شده است که نظر عکس دارد. یعنی می‌گوید خرمالو انرژی زیادی دارد و باعث افزایش وزن می‌شود و افرادی که اضافه وزن دارند باید در خوردن خرمالو زیاده روی نکنند.

در نهایت می‌توان به این نتیجه رسید که زیاده روی در خوردن هر چیزی توصیه نمی‌شود. لازم به ذکر است مصرف خرمالو و میوه‌ها خواص بسیاری برای بدن دارد که نباید صرفا به خاطر چاقی یا لاغری از خوردن میوه‌ها اجتناب کرد؛ مگر اینکه ضرری برای بدن داشته باشند. بدن ما نیاز به مصرف انواع میوه‌ها در حد اعتدال دارد.

خرمالو برای چاقی

خرمالو حاوی قند زیادی است. کالری خرمالو به اندازه ۸۰ کیلوگرم است و هر فردی باید ۲۸ دقیقه پیاده روی کند تا این مقدار کالری بسوزاند؛ بنابراین به افرادی که می‌خواهند چاق شوند، توصیه می‌شود از این میوه خوشمزه استفاده کنند؛ بنابراین افراد چاق باید از کالری خرمالو آگاه باشند.

همچنین یوسف نقیایی کارشناس تغذیه گفت: خرمالو جزو میوه‌های پر انرژی محسوب می‌شود لذا افرادی که به ویژه که دارای اضافه وزن هستند نباید در مصرف آن زیاده روی کنند.

خرمالو برای لاغری

خرمالو میوه‌ای شیرین و سرشار از مواد مغذی است که می‌تواند در بهبود سلامتی نقش داشته باشد.

وی ادامه داد: خرمالو منبع خوبی از ویتامین ب ۱، ویتامین ب ۲، ویتامین ب ۶، فولات، منگنز، مس، پتاسیم، منیزیم و فسفر محسوب می‌شود. این میوه رنگی کالری کمی دارد و در مقابل، غنی از فیبر است که همین امر باعث می‌شود در کاهش وزن موثر باشد.

آیا خرمالو قند دارد؟

هر میوه شیرینی، از جمله خرمالو، حاوی مقادیر قابل توجهی قند است. قند موجود در این مواد غذایی از نوع فروکتوز است. با توجه به شیرینی بی‌اندازه خرمالو، بیماران مبتلا به دیابت باید با احتیاط بیشتر این میوه جذاب را استفاده کرده یا میوه‌های دیگری را جایگزین آن کنند.

بسیاری از افراد برای لاغر شدن و برطرف ساختن تمایل به خوردن شیرینی به مصرف میوه روی می‌آورند. این مواد خوراکی حاوی مقدار قابل توجهی فیبر، ویتامین و مواد معدنی هستند که آن‌ها را به جایگزینی مفید برای بدن تبدیل می‌کنند. میوه حاوی فوائد بی‌شماری برای سلامتی و عنوان بخش مهمی از رژیم غذایی است، اما آیا مصرف بیش از حد میوه می‌تواند در روند کاهش وزن خلل ایجاد کند؟

اغلب میوه‌ها حاوی میزان بالای فروکتوز و کربوهیدرات هستند و مصرف آن‌ها برای افرادی که تصمیم دارند وزن خود را کاهش دهند، توصیه می‌شود. هر چند مصرف بیش از حد فروکتوز سبب افزایش سطح انسولین می‌شود و بدن هنگام بالا رفتن میزان انسولین در مدت زمان بیشتری فرآیند چربی‌سوزی را انجام می‌دهد.

فروکتوز توسط کبد تجزیه شده و اغلب به شکل چربی در بدن ذخیره می‌شود که می‌توان از آن به عنوان انرژی مورد نیاز بدن استفاده کرد. برای افرادی که قصد کاهش وزن ندارند سطح فروکتوز مشکلی برای بدن آنان به وجود نمی‌آورد. همچنین در صورتی که مصرف بیش از حد میوه موجب اضافه وزن شود لازم است در میزان مصرف میوه و انتخاب نوع آن دقت بیشتری شود.

آبمیوه‌های مصنوعی خطر چاقی را افزایش می‌دهند

یک کارشناس صنایع غذایی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی یزد با تاکید بر جایگزین نمودن آبمیوه طبیعی به جای مصرف نوشابه‌های گازدار و آبمیوه‌های صنعتی گفت: آبمیوه‌های صنعتی با مقادیر زیاد قند، احتمال بروز چاقی و پوسیدگی دندان را در افراد افزایش می‌دهد.

علی اکبر کمالی اردکانی افزود: آبمیوه طبیعی به عنوان ماده غذایی غنی از ویتامین‌ها و مواد معدنی می‌تواند جایگزین مناسبی برای سایر مایعات همچون نوشابه‌های گازدار باشد. وی با بیان اینکه نوشیدن یک لیوان آبمیوه طبیعی معادل دو واحد میوه است افزود: آبمیوه مصنوعی هرگز نمی‌تواند خواص آبمیوه طبیعی را داشته باشد، چرا که حاوی مواد افزودنی و نگه دارنده‌ه است؛ همچنین با مقادیر زیاد قند، احتمال بروز چاقی و پوسیدگی دندان را نیز در افراد افزایش می‌دهد.

میوه خشک میوه‌ای است که محتوای آب آن با روش خشک کردن گرفته شده است. درطی این فرایند میوه جمع می‌شود و میوه خشکی باقی می‌ماند که کوچک‌تر از میوه تازه، اما پُرانرژی‌تر است. اما سوال این است که کدام نوع کالری بیشتری دارد، میوه خشک یا تازه؟

وقتی شما میوه تازه را از نظر حجم با میوه خشک مقایسه می‌کنید می‌بینید میوه خشک قند و کالری بیشتری نسبت به میوه تازه دارد. مثلا شما می‌توانید در یک فنجان اندازه‌گیری تقریبا ۳۰ دانه انگور جا می‌شود؛ اما اگر همین انگورها خشک شوند می‌توانید بیشتر از ۲۵۰ دانه کشمش را در همان فنجان جای دهید.

اگر بخواهیم از نظر ارزش غذایی میوه تازه را با میوه خشک مقایسه کنیم باید بگوییم یک وعده میوه خشک دارای قند و کالری بسیار بیشتری نسبت به یک وعده میوه تازه است. میوه طی خشک شدن به طور جادویی دارای قند بیشتری نمی‌شود، اما حجم خود را از دست می‌دهد و چیزی که مهم است نحوه‌ی سنجش شما برای مقایسه‌ی میوه‌ی تازه و میوه خشک است.

جالب است بدانید که ۱۰۰ گرم انگور حدود ۱۶ گرم قند و ۱۰۰ گرم کشمش حدود ۶۰ گرم قند دارد.

از نظر کالری نیز، ۱۰۰ گرم انگور تقریبا ۷۰ کالری و ۱۰۰ گرم کشمش حدود ۳۰۰ کالری انرژی دارد.

آیا خرمالو باعث یبوست میشود؟

خرمالو دارای مقدار زیادی فیبر است که می‌تواند به بهبود و تنظیم حرکت روده کمک کند و در نتیجه، یبوست را پیشگیری کند.

ارزش غذایی خرمالو

خرمالو ترکیبی قوی از انواع ویتامین‌ها و مواد معدنی است. حتی رنگ نارنجی آن نیز خبر از وجود بتاکاروتن به عنوان یک آنتی اکسیدان می‌دهد که کاهش بیماری‌های قلبی را به دنبال خواهد داشت. ۱۰۰ گرم خرمالو ارزش غذایی به شرح زیر دارد:

میزان انرژی: ۶۰ تا ۷۰ کیلو کالری

میزان آب: ۷۵.۵ گرم

فیبر: ۵.۹ گرم

قند: ۲۳ گرم

ویتامین c: ۷.۶ میلی گرم

پتاسیم: ۲۱۰ میلی گرم

منیزیم: ۱۱ میلی گرم

آهن ۰.۱۵ میلی گرم

زادگاه خرمالو

زادگاه خرمالو کشور چین است، اما امروزه در اکثر مناطق دنیا از ژاپن گرفته تا پرتغال، اسپانیا، فرانسه، برزیل، لبنان و الجزایر و … کشت می‌شود. خرمالو نزدیک به ۳۰۰۰ گونه مختلف دارد؛ اما اکثر ما آن را میوه‌ای شبیه به گوجه‌فرنگی و با رنگ نارنجی و با طعمی گس می‌شناسیم. این میوه پاییزی نه تنها خوشمزه است بلکه فواید زیادی برای سلامتی دارد؛ بنابراین توصیه می‌کنیم از مصرف آن غافل نشوید.

خواص خرمالو برای سلامتی

مضرات و فواید خرمالو را در ادامه بخوانید.

ادرار آور

این میوه بسیار غنی از کلسیم و پتاسیم است. آن‌هایی که مبتلا به مشکلات کلیوی هستند باید هر روز یک میوه خرمالو مصرف کنند، چون به کاهش حفظ آب کمک می‌کند.

خرمالو برای پیشگیری از سرماخوردگی و آنفولانزا

بسیاری از مشکلات التهابی، عفونت، سرماخوردگی و آنفولانزا را می‌توان با مصرف منظم خرمالو پیشگیری کرد. به خاطر این است که میوه خرمالو شامل مقدار غنی ویتامین ث است که بدن را برای مبارزه با این عفونت‌ها مصون می‌کند.

خرمالو برای پاکسازی و سلامت کبد

پاکسازی بدن بسیار مهم است و خرمالو به طور موثر این کار را انجام می‌دهد. این میوه حاوی مقدار بالایی آنتی‌اکسیدان است که می‌تواند سموم بدن، به ویژه کبد را پاکسازی و سلامتی کبد، را حفظ کند. رادیکال‌های آزاد با کمک این آنتی‌اکسیدان‌ها از بدن جدا می‌شوند.

خرمالو برای کنترل فشار خون بالا و در نتیجه جلوگیری از بیماری‌ها موثر است. مقدار بالای پتاسیم این میوه به عنوان گشادکننده عروق عمل می‌کند و در نتیجه جریان خون در بدن را افزایش می‌دهد؛ بنابراین فشار خون کاهش می‌یابد.

خرمالو برای درمان یبوست

آن‌هایی که به یبوست مبتلا هستند، می‌توانند به شدت از خرمالو بهره‌مند شوند. این میوه دارای مقدار بسیار غنی فیبر محلول در آب است. به عنوان ملین طبیعی عمل می‌کند و در نتیجه، آن‌ها که مشکلات شکمی دارند می‌توانند خرمالو بخورند.

خرمالو برای سلامت قلب

با فشار خون خوب، تعدادی از بیماری‌های قلبی عروقی کنترل می‌شوند. سطح فشار خون پایین به حفظ سیستم قلبی عروقی کمک می‌کند و در نتیجه از بیماری‌های قلبی جلوگیری می‌کند. علاوه بر حفظ فشار خون، این میوه نیز به جلوگیری از بیماری‌های قلبی با محتوای فیبر محلول در آب بالا کمک می‌کند.

مضرات خرمالو

خرمالو هم مانند هر میوه پرخاصیت دیگر، عوارضی دارد که باید آن‌ها را جدی گرفت:

خرمالو حاوی تانین است از این رو، اگر این میوه با معده خالی خورده شود، منجر به اسهال می‌شود. همچنین باید در مقدار محدودی مصرف شود.

کسانی که فشار خون پایین دارند نباید این میوه را بخورند، چون می‌تواند فشار خون را کاهش دهد و منجر به بیماری‌های مرتبط با فشار خون پایین شود.

مقدار قند این میوه واقعا بالا است و از این رو، کسانی که از دیابت دارند باید از خوردن آن اجتناب کنند.

بسیاری از مردم اشتباه می‌کنند که معتقدند خوردن میوه با پوست منجر به تاثیرات مفید خواهد شد. در مقابل، واقعیت این است که بیشتر تانیک اسید در پوست میوه متمرکز است. در نتیجه، پوست خرمالو نباید خورده شود.

اگر دچار اضافه وزن هستید در خوردن خرمالو زیاده‌روی نکنید.

کسانی که اختلالات روده‌ای دارند یا عمل جراحی روده انجام داده‌اند یا به بیماری‌ھای قلبی و سل مبتلا ھستند باید در خوردن خرمالو احتیاط کنند.

منبع:تابناک جوان

کد خبرنگار: ۱۳
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • پربازدید

    پربحث

    اخبار عجیب

    آخرین اخبار

    لینک‌های مفید

    ***