سلام نو _ سرویس گردشگری: دریاچه مهارلو شیراز از جاذبه های دیدنی و معرف این شهر می باشد و با رنگ صورتی توانسته طبیعتی زیبا، تماشایی و منحصر به فرد را برای خود به وجود آورد.
شهر شیراز از جمله شهرهای پرجاذبه و زیبا در ایران به شمار می رود که انواع جاذبه های دیدنی و گردشگری را در خود جای داده و هر ساله هزاران گردشگر داخلی و خارجی را به سمت خود دعوت می کند.
شهرهای جنوبی ایران انواع متنوعی از زیباترین جاهای دیدنی و گردشگری را در خود جای داده اند.
دیدنی های شیراز تنها به آثار باستانی و بناهای تاریخی محدود نمی شود، بلکه انواع جاذبه های دیدنی و گردشگری متعدد و متنوعی در طبیعت آن وجود دارند.
دریاچه مهارلو یکی از انواع جاذبه های طبیعی شیراز است که با رنگ صورتی دیده می شود و در فاصله ۱۸ کیلومتری از جنوب شرق شیراز واقع شده است.
دریاچه مهارلو
دریاچه مهارلو شیراز دریاچه ای فصلی بوده و در فصل های گرم سال و به خصوص تابستان، بیشتر آب آن تبخیر می شود.
وضعیت این دریاچه در هر فصلی از سال متغیر بوده و پیشنهاد می شود برای بازدید از آن، فصلی را در نظر بگیرید که دریاچه پر آب باشد و بتوانید از زیبایی آن لذت ببرید.
از بهترین زمان های بازدید از دریاچه مهارلو شیراز فصل پاییز تا اواسط فصل بهار می باشد.
در این بازه زمانی شاهد بارندگی خواهیم بود و این باران ها سبب می شوند دریاچه صورتی پر آب شود و به زیباترین حالت ممکن خود دست یابد.
همچنین هوای منطقه خنک و بسیار دلنشین می باشد.
اگر فصل بهار را برای سفر به شیراز و بازدید از دریاچه صورتی رنگ انتخاب کنید، می توانید آن را به رنگ صورتی و تقریبا مایل به رنگ بنفش مشاهده کنید که یکی از زیباترین حالت های ممکن آن می باشد.
اگر بخواهید فصل تابستان را برای سفر به شیراز و بازدید از این دریاچه صورتی انتخاب نمایید، دریاچه مهارلو را به رنگ صورتی و تقریبا مایل به قرمز مشاهده خواهید کرد.
اما توجه داشته باشید پیش از سفر مطلع شوید که آب دریاچه خشک نشده باشد؛ چرا که در فصل تابستان به دلیل گرمای هوا، آب دریاچه تبخیر می شود و بستر سفید و نمکی آن قابل مشاهده می شود.
فصل پاییز هم همانند فصل بهار که بارندگی های پی در پی رخ می دهد، دریاچه مملو از آب خواهد بود و زیبایی های خود را در اختیار شما قرار خواهد داد.
هوای شیراز نیز در اوایل فصل پاییز بسیار دلچسب خواهد بود.
مهاجرت پرندگان مهاجر در فصل های پاییز و زمستان آغاز می شود و اگر در فصل زمستان به سراغ این دریاچه بروید، می توانید صحنه های بسیار زیبا و تکرار نشدنی را مشاهده کنید.
در فصل زمستان نیز دریاچه مهارلو شیراز پر آب بوده و وجود فلامینگوها و دیگر پرندگان مهاجر می تواند بر زیبایی دریاچه تأثیر به سزایی داشته باشد.
دریاچه مهارلو شیراز کجاست
برای رفتن به دریاچه مهارلو باید به استان فارس و شهر شیراز سفر کنید.
سپس جاده شیراز به فسا را در پیش بگیرید و بعد از طی حدود ۶۰ کیلومتر از مسیر، به روستای مهارلو برسید؛ از آنجا میتوانید راهی دریاچه شوید.
- آدرس دریاچه مهارلو: استان فارس، حدود ۱۸ کیلومتری جنوب شرقی شیراز
دریاچه نمک و فصلی مهارلو با رنگ صورتیاش در ایران و جنوب شرقی شیراز واقع شده و هیچ جزیره و خشکی در دل آن نیز دیده نمیشود.
شما با طیکردن مسیر حدود ۱۸ تا ۲۰کیلومتری پس از جاده شیراز به فسا، بهسمت جنوب شرقی شیراز و ابتدای دریاچه مهارلو برمیخورید و در صورت ادامهدادن و طیکردن مسیر تقریباً ۵۷ تا ۶۰کیلومتری میتوانید روستای مجاور دریاچه مهارلو را نیز ببینید.
مسیر دسترسی به دریاچه مهارلو شیراز به این شکل است که سفرتان را از استان فارس و شهر شیراز به جاده شیراز به فسا شروع میکنید، پس از طیکردن مسیر حدود ۵۷ تا ۶۰کیلومتری به روستای مهارلو یا دشتِ گُل میرسید که میتوانید دریاچهی روستا نیز را مشاهده کنید.
دریاچه مهارلو مانند بسیاری از تالابها و دریاچههای ایران با تهدیدات زیستمحیطی متعددی از جمله خشکسالی مواجه است.
این دریاچه در متعادل ساختن آبوهوای شهر شیراز موثر است و در زمستان از سرمای شدید و در تابستان بهدلیل رطوبت حاصل از این دریاچه، از گرمای شدید جلوگیری میکند؛ اما در دهههای اخیر، این دریاچه بهدلیل بارش کم و خشکسالی به کانون ریزگردها تبدیل شده و موجب آلودگی هوای منطقه میشود.
کمآبی و خشکسالی دریاچه مهارلو بر کشاورزی نیز تأثیرگذار است؛ بهگونهای که اگر دریاچه مهارلو بهطور کامل خشک شود، با وزش باد، نمکهای بستر دریاچه برخاسته و خاکهای اطراف دریاچه جابهجا شده و باعث ایجاد مشکلاتی برای کشاورزان و در نهایت شور شدن زمینهای کشاورزی میشود.
تهدید دیگری که گریبان دریاچه مهارلو است، آلودگی این دریاچه با آلایندهها و فلزات سنگینی مانند سرب است که از طریق آب رودخانهها و فاضلاب وارد آب مهارلو میشوند.
تبخیر آب دریاچه مهارلو در فصل تابستان زیاد است و این موجب افزایش آلایندهها و بیشتر شدن آنها از حد مجاز میشود.
برداشتهای بیرویه از آبهای زیرزمینی و حفر چاههای غیرمجاز نیز بر اکوسیستم این دریاچه اثر گذاشته و موجب کاهش جمعیت و تنوع پرندگان مهاجر شده است.
نظرات