به گزارش سلام نو به نقل از اعتماد، محمد مخبر پیش از سفر در گفتوگو با خبرنگاران با بیان اینکه کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای دیدگاههای مشترکی با جمهوری اسلامی ایران در زمینه نظم بینالمللی چند قطبی، مقابله با تحریمهای آمریکا و گسترش روابط سیاسی و اقتصادی در موضوعات منطقهای و بین المللی دارند، گفت: این اشتراک دیدگاه میتواند نوید بخش آینده ای روشن برای ملتهای منطقه باشد.
مخبر افزود: با توجه به این که سازمان یک الگوی موفق از همکاری راهبردی منطقه ای است در نظر داریم در فرصت این گردهمایی جنایات رژیم صهیونیستی در رابطه با غزه و فلسطین را محکوم نموده و بر ضرورت حمایت از مردم مظلوم فلسطین و فشار بر رژیم صهیونیستی برای توقف جنگ، پایان دادن به محاصره و ارسال کمکهای انسان دوستانه تاکید کنیم.
وی با اشاره به ظرفیتهای فراوان کشورمان در حوزه های صنعت، کشاورزی، فناوریهای پیشرفته و انرژی، اظهار امیدواری کرد در این سفر در خصوص زمینههای همکاری و مشارکت دوجانبه با کشورهای عضو نیز توافق و برنامه ریزی شود.
معاون اول رئیس جمهور تصریح کرد: سیاست دولت سیزدهم و جناب آقای دکتر رئیسی مبنی بر ارتقای روابط و همکاری با دولتهای منطقه را در این سفر نیز دنبال خواهیم کرد و امیدواریم برگزاری موفق این اجلاس به توسعه همکاریهای همه جانبه به منظور حفظ و تقویت صلح و امنیت و ثبات و توسعه اقتصادی منطقه بیانجامد.
در این سفر که با بدرقه رسمی رئیس دفتر رئیس جمهور و جمعی از اعضا هیات دولت آغاز شد، وزرای نفت و راه و شهرسازی و تعدادی از مسئولان دستگاه های مربوطه دکتر مخبر را همراهی می کنند.
گفتنی است تصویب برنامه نشست شورای سران دولتهای عضو و برنامه ریزی برای پیادهسازی استراتژی توسعه اقتصادی سازمان همکاری شانگهای و برنامه همکاریهای چند جانبه تجاری و اقتصادی بین دولتهای عضو از جمله دستورجلسات مهم این دوره از نشست نخست وزیران است.
امضای اسناد نهایی و تصویب بودجه سازمان همکاری شانگهای در سال ۲۰۲۴ و مسائل مربوط به فعالیتهای مالی و سازمانی اعضای دائمی سازمان همکاری شانگهای از دیگر دستورجلسات این نشست محسوب می شود. علاوه براین پیشنهاداتی در خصوص توسعه فعالیت های ریلی، تدوین سند انرژی و همچنین پلتفرم هایی برای تجارت دیجیتال بین کشورهای عضو نیز مورد بررسی قرار می گیرد.
همچنین معاون اول رئیس جمهور با همراهی هیات بلندپایه ایرانی علاوه بر حضور برنامه های اصلی این اجلاس در حاشیه آن حدود ده نشست دوجانبه نیز با اعضا حاضر پیرامون همکاری های متقابل دارد که دیدار با نخست وزیران روسیه، چین، قرقیزستان و تاجیکستان از جمله آنهاست.
لازم به ذکر است شورای نخست وزیران به عنوان یکی از نهادهای اصلی سازمان همکاری های شانگهای هر سال یکبار برگزار می شود و این نخستین نشست شورا بصورت حضوری پس از شیوع بحران کرونا و همچنین نخستین جلسه رسمی سازمان است که ایران به عنوان عضو اصلی پساز طی فرایند تکمیل عضویت در آن شرکت میکند.
عمده وظیفه نشست نخست وزیران حول محور همکاری های اقتصادی است و از آنجا که پیمان شانگهای از ابتدا بر اساس همکاری های امنیتی شکل گرفته، این نشست وظیفه راهبری همکاری های اقتصادی را برای رسیدن به همگرایی بیشتر بین کشورهای عضو بر عهده دارد.
در دو سال گذشته محمد مخبر به عنوان معاون اول رئیس جمهور ایران به عنوان عضو ناظر در نشست مجازی این اجلاس حضور داشته و سخنرانی کرده است.
نظر شما