سلام نو _ سرویس گردشگری: در واقع، ویژگی مهم غار ایوب، دهانه بسیار بزرگ آن است که ۶۰ متر طول و ۸۰ متر ارتفاع دارد.
از آنجا که مردم منطقه این غار را منتسب به حضرت ایوب (ع) میدانند، جایگاه مقدسی برای آنها دارد. این غار با شماره ثبت ۱۳۹۴۵ در تاریخ ۹ بهمن ۱۳۸۴ هجری شمسی ثبت ملی شده است.
درباره غار ایوب
غار ایوب که با نام خمیازه بلند تاریخ نیز شناخته میشود، با شماره ثبت ۱۳۹۴۵ در تاریخ ۹ بهمن ۱۳۸۴ هجری شمسی ثبت ملی شده است.
طبق بررسیهای باستانشناسی، غار ایوب در گذشته محل سکونت بوده است؛ بهطوری که میتوان آثاری از دوره اشکانیان را در آن مشاهده کرد. کوه ایوب که غار درون آن قرار دارد، با ارتفاع ۳,۲۰۰ متر بخشی از رشتهکوههای مرکزی ایران محسوب میشود و کف غار با شیبی حدود ۶۰ درجه به سوی بالا به انتها میرسد.
در بخشی از دیواره شرقی، جریان باریک آب از سقف جاری است که به حوضچه کوچکی در پای دیواره میریزد. آب این حوضچه بسیار خنک است و قابلیت شرب دارد.
بالاتر از این حوضچه، مکانی صاف وجود دارد که میتوان چاله کوچک هاونگی شکلی در آن مشاهده کرد. این چاله به حوض آرزو یا جوقن شهرت دارد.
اعتقاد مردم محلی بر این است که اگر آرزویی دارید، در کنار این چاله نیت کنید و سپس قطعه سنگی را درون آن بیندازید. چنانچه آن قطعه سنگ بعد از برخورد به این چاله بهسمت بیرون پرتاب شود، آرزویت برآورده خواهد شد.
بهسمت غربی دیواره غار که نگاه بیندازید، میتوانید سوراخی دایره مانند با قطر کم را در دل صخره ببینید که به «کت حلال حروم» مشهور است. مردم کرمان بر این باور هستند که اگر شخصی حلالزاده باشد، میتواند از این سوراخ عبور کند و در غیر این صورت نمیتواند!
در صحن مرکزی غار جایگاههایی برای نشستن وجود دارد که منزلگاه نام دارند و برای رفع خستگی استفاده میشوند. حدود ۱۵۰ بالاتر از این منزلگاهها، جایگاههای بچه مهتابی قرار دارد؛ محلی که گفته میشود، شبهای جمعه تعدادی کودک معروف به بچه مهتابی، در آن قرآن میخوانند و عدهای عنوان کردهاند که صدای آنها را شنیدهاند.
ویژگی مهم غار ایوب دهانه بسیار بزرگ آن است که طولی ۶۰ متری و ارتفاعی ۸۰ متری دارد. این غار همچنین بزرگترین غار آذرین کشور به شمار میرود و ساختار سنگشناسی آن از نوع داسیت-آندزیت است.
آب موجود در زیر گدازههای داسیتی بعد از به هم پیوستن و انفجار، این غار شده را به وجود آورده است. بعد از تشکیل بدنه اصلی غار، اثر عوامل طبیعی مانند رطوبت و هوای سرد درون غار باعث انقباض و انبساط شدید در دیواره آن و جداشدن تکه سنگهای بزرگ شده که همین عامل بر وسعت غار افزوده است.
باد نیز نقش مهمی در فرسایش و تماس شدید دانههای ماسه با سنگ داسیت داشته و نتیجه آن حالت لانه زنبوری در فضای درونی غار شده است.
غار ایوب در کجاست
در استان کرمان غاری به نام ایوب وجود دارد که دهانه ی آن بسیار بزرگ است و عنوان بزرگترین را به خود گرفته است و این خود یکی از ویژگی های مهم این غار محسوب می شود. به طور کلی غارها یکی از جاذبه های کره رمزآلود در کره زمین است که در گذشته های دور پناهگاهی برای نسل بشر بوده است.
اما با تمام این تفاسیر ناشناخته های زیادی را با خود به همراه دارند و غار ایوب یکی از بزرگ ترین غارهای ایران به شمار می رود که دیدن آن خالی از لطف نیست.
غارهایی در جهان وجود دارد که بزرگی آن ها به حدی است که می توان در آن ها شهری بنا کرد و جالب است بدانید که گاهی حتی رودخانه ای در آن ها جریان دارد و یا حتی جنگی سرسبز در بطن آن ها شکل می گیرد.
غار ایوب بر روی کوه های ایوب در شهر بابک که در استان کرمان قرار دارد نیز واقع است. این غار در جنوب شرقی شهر دهج که یکی از توابع شهر بابک می شود قرار دارد و از مهمترین جاذبه های گردشگری در کرمان به شمار می رود.
برای رسیدن به غار ایوب پیشنهاد می توانید از جاده اصلی بندرعباس به تهران استفاده کنید، پس از گذر از دو راهی جوزم، بعد از حدود ۳۵ کیلومتر به غار ایوب خواهید رسید.
آدرس: کرمان، شهرستان بابک، ۷ کیلومتری شهر دهج
با توجه به موقعیت جغرافیایی کویری که غار ایوب در کرمان دارا هست می توان گفت بهترین زمان برای بازدید از این جاذبه ی دیدنی فصل بهار و پاییز می باشد.
یک جوی باریک از آب که از سقف به سمت پایین حرکت می کند باعث شده که در گوشه دیواره شرقی، حوضچه ای ایجاد گردد. در این حوضچه اگر آب بنوشید می بنید که آبی است خنگ و گوارا.
در بالا دست این حوضچه سطحی مسطح و صاف قرار دارد که چاله کوچک هاونگ مانندی در مرکز آن دیده می شود که به هاونگ یا حوض آرزوها معروف است. اگر در این حوض سنگی انداخته شود و آرزوی کردید، به گفته محلی ها، آرزوی شما برآورده خواهد شد.
نظر شما