به گزارش سلام نو به نقل از رکنا، نمک دریا از تبخیر آب نمک به دست میآید. مردم سراسر جهان از سالها قبل از آن استفاده میکردند و امروزه معمولاً در بسیاری از آشپزخانهها یافت میشود. البته به غیر از کاربردهای آشپزی، نمک دریا اغلب به اسکراب بدن، حمام، نوشیدنیها و محصولات بیشمار دیگری اضافه میشود.
بعضی از مردم فکر میکنند نمک دریا سالمتر از انواع دیگر نمک است و فواید متعددی دارد. اما تحقیقات کمی برای این ادعاها وجود دارد. نمک دریا بیشتر از کلرید سدیم تشکیل شده است؛ ترکیبی که به تنظیم تعادل مایعات و فشار خون در بدن کمک میکند.
با وجود آنکه حداقل فرآوری شده است، حاوی برخی مواد معدنی از جمله پتاسیم، آهن و کلسیم است. این یکی از دلایلی است که اغلب از نظر تغذیهای برتر از نمک خوراکی در نظر گرفته میشود، نمکی که به شدت آسیاب شده و اکثر مواد مغذی آن حذف شده است. با این حال، مواد مغذی موجود در نمک دریا فقط در مقادیر کمی وجود دارد. شما باید مقادیر بسیار زیادی از آن را بخورید تا حتی به مقدار پتاسیم، آهن، کلسیم یا منیزیمی که به راحتی میتوانید از غذاهای کامل دریافت کنید، نزدیک شوید.
مقایسه نمک دریا با نمکهای دیگر
دانههای نمک دریا بزرگ تر از گرانول نمک خوراکی هستند. در نتیجه، نمک معمولی تقریباً ۲۳۰۰ میلی گرم سدیم در هر قاشق چای خوری (۶. ۱ گرم) فراهم میکند، در حالی که نمک دریا حاوی ۲۰۰۰ میلی گرم سدیم در هر قاشق چای خوری (۴. ۲ گرم) است.
نمک دریا در مقایسه با نمک خوراکی، گرانولهای نمک دریایی کمتری را میتوان در یک قاشق چای خوری بستهبندی کرد. این به این دلیل نیست که سدیم کمتری نسبت به نمک خوراکی دارد. این به آن دلیل است که در مقایسه با نمک خوراکی، گرانولهای نمک دریایی کمتری را میتوان در یک قاشق چای خوری بستهبندی کرد و به این دلیل هم نیست که سدیم کمتری نسبت به نمک خوراکی دارد. با وجود این، اکثر مردم این تمایز را درک نمیکنند و نمک دریا را سالمتر از نمک خوراکی میدانند، زیرا مصرف بیش از حد سدیم با سطح فشار خون بالا و افزایش خطر بیماری قلبی مرتبط است.
عوارض مصرف نمک دریا
نیلوفر صدری، مشاور تغذیه و رژیم درمانی درباره مصرف نمک دریا میگوید: مصرف نمک دریا به دلیل ناخالصیهای فراوان (وجود فلزات سنگین همچون سرب، کادمیوم، جیوه، آرسنیک و. .) و فقدان ید به هیچ عنوان توصیه نمیشود. ناخالصیهای موجود در نمک دریا منجر به بروز عوارضی نامطلوب در اندامهای گوارشی، کبدی و کلیوی شده و در مواردی ایجاد مسمومیت میکند.
جلوگیری از جذب آهن
به گفته این مشاور تغذیه، ناخالصیهای موجود در نمک دریا از جذب آهن مواد غذایی جلوگیری میکند و به خصوص در خانمها و مادران باردار موجب تشدید کم خونی فقر آهن میشود. ناخالصیهای نمک دریا میتواند در تک تک سلولهای بدن سبب التهاب، بدخیمی و بروز انواع سرطان شود. نمکهای تصفیه شده یددار به دلیل خالص بودن ید را برای مدت بیشتری حفظ کرده و طعم شوری بیشتری دارند، بنابراین میتوان مقدار کمتری نمک مصرف کرد.
مشکلات کمبود ید
صدری درباره مشکلاتی که کمبود ید در بدن بروز میکند، میگوید: مقداررید مواد غذایی کم است. بیشترین میزان آن در ماهی و به میزان کمتر در شیر، تخم مرغ و گوشت وجود دارد. به همین دلیل ید مورد نیاز در نمک اضافه شده است. کمبود ید موجب بروز ناباروری، سقط و مرده زایی، کرتینیسم، کم کاری تیروئید و گواتر میشود.
چگونگی محافظت از ید در نمکهای ید دار
برای حفظ ید در نمکهای ید دار تصفیه شده به این موارد موارد توجه داشته باشید:
- دوری از نور
- دوری از هوا
- دوری از رطوبت
- دوری از حرارت (اضافه کردن نمک در مرحله آخر طبخ غذا)
- توجه به تاریخ انقضای نمک ید دار
نظر شما