سلام نو _ سرویس گردشگری: وسعت شیمبار جلگهای به ۵۰ هزار کیلومتر میرسد. درازای این منطقه حدود ۹ کیلومتر است.
در بعضی از قسمتها، پهنایی ۲۰۰متری دارد. پهنای این دشت در چند بخش به ۲ کیلومتر هم میرسد.
وجود چشمههای متعدد و آبشارهای خروشان، این منطقه را به یکی از زیباترین جاذبههای طبیعی ایران تبدیل کرده است.
در این منطقه تا چشم میبیند سرسبزی و زیبایی است. پوشش گیاهی انبوهی در دامنه کوهها وجود دارد و همه را شگفتزده میکند.
چهار رشته کوه تاراز، للر، کینو و منار این دشت وسیع را احاطه کردهاند. شیمبار یا شینبار به معنی بهار و شیرین بهار است.
به همین خاطر منطقه حفاظت شده شیمبار را به اسم شیرین بهار هم میشناسند.
آشنایی با شیمبار
دشت شیمبار از جاذبههای طبیعی و اماکن دیدنی جنوب غربی کشورمان است که با وسعتی برابر با ۵۰ هزار کیلومتر مربع در ۱۰۰ کیلومتری مسجد سلیمان و ۴۵ کیلومتری شهر قلعه خواجه واقع در بخشی کوهستانی در امتداد سلسله کوههای زاگرس قرار گرفته است.
این منطقه که در دامنه کوه دلا واقع شده، برخی از زیباترین مناظر شگفت انگیز طبیعت کشورمان را در خود جای داده است: چشمههای خروشان، جنگلهای سرسبز و انبوه، آبشارهای باشکوه و کوههای مرتفع از جمله مواهب طبیعی و عناصر تماشایی و جذابی هستند که بخشی از طبیعت دلانگیز و روح نواز این منطقه را تشکیل میدهند و دشت شیمبار را به مکانی دلفریب و خوش منظره برای شیفتگان طبیعت و عاشقان عکاسی مبدل میسازند.
دشت شیمبار از جنگلهای انبوه و سرسبزی تشکیل شده است؛ مناطقی که طیف وسیعی از درختان و گیاهان متنوع را در خود جای دادهاند.
از درختان بادام و بلوط گرفته تا انواع و اقسام قارچ و مرکبات، تنوع گیاهی این منطقه بر زیبایی بی حد و حصر آن افزوده است. در واقع پوشش گیاهی این منطقه از سه بخش مجزا تشکیل میشود: بخش کوهستانی شیمبار (که با درختانی چون بلوط و بادام کوهی پوشیده شده)، بخش شط شیمبار (که از درختچه های جاز تشکیل شده است) و دشت شیمبار (که گونههای مختلفی از گلهای رنگارنگ و درختچههای معطر را در خود جای داده است).
از آنجایی که دشت شیمبار جزو مناطق بکر و حفاظت شده (شکار ممنوع) کشورمان محسوب میشود، انواع حیوانات وحشی از قبیل گراز، خرس، شغال، کفتار، گرگ و پلنگ در آن یافت میگردد.
همچنین این منطقه محل زندگی حیواناتی از قبیل خرگوش، بز، کبک، کل، سنجاب ایرانی و قوچ وحشی است و زیستگاه طبیعی برخی از پرندگانی نظیر کرکس و عقاب محسوب میشود.
متاسفانه شکار غیر مجاز در سالهای گذشته موجب شده که چرخه اکوسیستم این منطقه با مشکل مواجه شود و آسیبهای جبرانناپذیری به پوشش حیات وحش آن وارد آید.
گفتنی است که در حال حاضر دشت شیمبار زیستگاه طبیعی ۷۰ گونه پرنده و ۲۵ گونه پستانداری است که به شکلی پراکنده در جای جای این منطقه زندگی و غذای مورد نیاز خود را از طبیعت بخشنده این منطقه تامین می کنند.
آبشاری شگفتانگیز در دامنه کوههای شیمبار جاری است؛ البته بهخاطر مسیر صعبالعبور و درههای عمیق فقط کوهنوردها و صخرهنوردهای حرفهای تا پای آن میروند. بلندای این آبشار به ۶۰ متر میرسد و زیبایی کمنظیری دارد. برای رسیدن به این آبشار دو مسیر مختلف را به شما پیشنهاد میکنیم.
شیمبار کجاست
دشت شیمبار از توابع بخش چلو شهرستان اندیکا است که بیش از ۵۰ هزار هکتار مساحت دارد.
- آدرس: استان خوزستان، شهرستان اندیکا، در نزدیکی مرز استانهای خوزستان و چهارمحال بختیاری
- فاصله دشت شیمبار تا مسجد سلیمان: حدود ۱۰۰ کیلومتر
- فاصله دشت شیمبار تا اهواز: حدود ۲۵۰ کیلومتر
- فاصله دشت شیمبار تا شهرکرد: حدود ۲۷۳ کیلومتر
مهمترین راه دسترسی به منطقه، مسیر جدیدالاحداث مسجدسلیمان به شهرکرد محسوب میشود. این مسیر تا ابتدای منطقه آسفالت شده است. داخل منطقه، راههای شنی روستای وجود دارد.
مسیر دیگری از بخش اندیکا بهسمت بخش بازفت امتداد دارد و از وسط منطقه میگذرد. بخشی از این مسیر آسفالت و قسمتهایی از آن شنی است.
مسیرهای مالرو و فرعی نیز وجود دارند که با امکان پیادهروی در آنها و مشاهدهی طبیعت اطراف وجود دارد.
بهترین زمان سفر به دشت شیمبار، بهار است؛ زمانی که دشت شیمبار با جامهای دلانگیز و سبز و هوایی مطبوع و دلپذیر به زیباترین حالت خود میرسد.
البته پاییزهای دشت شیمبار نیز با رنگهایی دلفریب، جذابیت خودش را دارد و بسیاری از گردشگران این زمان را ترجیح میدهند. همچنین تابستانها، این دشت با برخورداری از هوای خنک، میزبان بسیاری از مسافران و طبیعتدوستان است.
- دشت شیمبار فاقد امکانات رفاهی خاصی است. بنابراین خوراکی و دیگر مواد و وسایل لازم را بههمراه داشته باشید.
- اگر قصد شبمانی دارید، تجهیزات لازم را فراموش نکنید.
- ایران خانه اقوام گوناگون و فرهنگهای مختلف است. در سفر به نواحی مختلف کشور، به باورهای مردم محلی احترام بگذارید.
- با خرید از محصولات محلی و اقامت در خانههای روستایی و اقامتگاههای بومگردی، در پیشرفت اقتصادی منطقه نقشی موثر ایفا کنید.
- طبیعت مادر تمامی جانداران است. آن را قدر بدانیم و از ریختن زباله (حتی موارد تجزیهپذیر و تهسیگار)، کندن شاخهها، شکار حیوانات و هرگونه آسیب به پیکر آن جدا خودداری کنید.
نظر شما