۲۰ آبان ۱۴۰۲ - ۱۳:۴۸
کد خبر: 55474883

حمل و نقل بار از طریق دریا شرایطی دارد از این رو همراه باشید و درباره مراحل حمل بار دریایی بدانید.

مراحل حمل بار دریایی

سلام نو پلاس: حمل و نقل دریایی از کهن‌ترین راهکارهای حمل و نقل به شمار می‌رود و امروز روش‌های متنوعی برای آن وجود دارد.

این آشنایی تا حدی به این پرسش که کدام‌یک از روش های حمل و نقل دریایی برای حمل بار مورد نظر شما مناسب است، پاسخ می‌دهد.

جامع‌ترین تعریف حمل و نقل دریایی شامل تمام روش‌هایی است که مسافران و کالاها می‌توانند از طریق راه‌های آبی و با انواع وسایل چون کشتی، لنج، قایق و هر وسیله نقلیه شناور دیگر از جایی به جای دیگر منتقل شوند.

بنابراین حمل با کشتی یکی از روش‌های حمل آبی به شمار می‌رود. با این حال مهم‌ترین و پرکاربردترین روش آن است. همچنین آنچه امروز تحت عنوان حمل و نقل دریایی شناخته می‌شود، بیشتر معطوف به ابعاد کلان و بین المللی است که خصوصا نقشی چشمگیر در توسعه صادرات و واردات بین المللی و پیشرفت‌های اقتصادی دارد.

امروز با به‌کارگیری دانش‌ها، تجربیات و فناوری‌های گوناگون می‌توان روش های حمل دریایی را از ایمن‌ترین روش‌ها دانست. البته نیاز است اصول و قواعد خاص آن با جدیت رعایت شود تا رضایت کافی و نتیجه لازم گرفته شود.

مراحل حمل بار دریایی

مراحل حمل بار دریایی

بارهای تجاری عموما به چند شکل از طریق دریاها و آب‌های آزاد جهان جابه‌جا می‌شوند. در این بین، مهمترین شیوه‌های حمل بار با کشتی به صورت کانتینری و فله انجام می‌شود.

در کنار کانتینرهای استاندارد، که تنوع فراوانی هم دارند، محفظه‌های دیگری مانند پالت، گونی، بشکه نیز برای حمل بار با کشتی مورد استفاده قرار می‌گیرند. اما اصلی‌ترین شیوه حمل بار، حمل با کشتی‌های کانتینری و فله‌بر است.

به طور کلی شش نوع کشتی حمل بارهای تجاری وجود دارند، که عبارتند از:

  1. حمل بار با کشتی کانتینری Container Ships

مهمترین شیوه حمل بارهای تجاری با کشتی‌های کانتینری است. کانتینرها در ابعاد مختلف و اندازه‌های متنوع و با ویژگی‌های مختلف ساخته می‌شوند.

  1. حمل بار با کشتی به صورت فله Bulk Vessels

یکی دیگر از روش‌های عمده حمل بار با کشتی، حمل فله است. عدم نیاز به بسته‌بندی و پلمپ، بارگیری، تخلیه سریع‌تر و هزینه حمل به‌صرفه‌تر از مزایای این روش است. انواع دانه‌های خوراکی، مانند گندم و حبوبات و یا برخی مصالح ساختمانی، مانند سیمان، به این روش جابه‌جا می‌شوند.

  1. حمل با با کشتی مخزن دار مانند نفتکش Tankers

در برخی از منابع این نوع کشتی را زیر مجموعه حمل فله بار قرار می‌دهند. کشتی های مخزن‌دار برای حمل نفت خام، انواع گاز LPG ، مواد شیمیایی و غیره استفاده می‌شوند.

مراحل حمل بار دریایی

  1. حمل بار با کشتی بارج یا دوبه (کرجی) Barge Carriers

دوبه نوعی کشتی یا باربر دریایی بدون موتور است که باید توسط یک کشنده جابه‌جا شود. بیشترین استفاده از دوبه به منظور عبور بار از کانال‌های دریایی و مسیر رودخانه‌ها است. در واقع دوبه‌ها برای مسافت‌های کوتاه بین بنادر و جزایر استفاده می‌شوند. همچنین برای سبک‌سازی و تخلیه و بارگیری انواع بار در لنگرگاه‌ها و اسکله‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند.

  1. حمل بار با کشتی به صورت RO-RO

این نوع کشتی مخصوص حمل ماشین‌ها و وسایل چرخ‌دار است. نوع طراحی این کشتی‌ها طوری است که دارای رمپ‌هایی برای جابجایی ساده این وسایل هستند. از خودروها و ماشین‌الات چرخ‌دار گرفته تا تجهیزات ریلی، همه را می‌توان با این نوع کشتی‌ها جابه‌جا کرد.

  1. حمل بارهای عمده Break Bulk

بارهای عمده یا حجیم، که نیاز به بسته‌بندی ندارند، مانند آهن‌الات، انواع پروفیل و لوله را BB می‌گویند. این نوع بارها را با کشتی‌های مخصوص Break Bulk جابجا می‌کنند.

شما به عنوان مالک بار، با توجه به نوع و ظرفیت بارتان، امکان انتخاب سرویس‌های مختلفی را دارید.

روش حمل فول بار FLC ( Full Container Load)

اگر بار به صورتی است که باید با کانتینر حمل شود، شما می‌توانید آن را به صورت فول بار جابه‌جا کنید. در این حالت، باید حجم بار به اندازه ظرفیت یک کانتینر باشد. البته ممکن است فرستنده مایل باشد، علی‌رغم این که بار کمتری دارد، کانتینر را به صورت فول لود یا دربستی در اختیار داشته باشد.

مراحل حمل بار دریایی

روش حمل خرده بار LCL (Less Container Load)

اگر بار شما به اندازه ظرفیت یک کانتینر کامل نیست، این روش برای شما مقرون بصرفه‌تر است. در این روش حمل کننده بار، محموله شما را در کنار سایر بارها درون کانتینر قرار می‌دهد. طبعا هزینه کمتری هم از شما دریافت خواهد شد.

روش حمل چارترینگ CHARTERING

در مورد بارهای گسترده و حجم بالا، فرستنده می‌تواند کل کشتی را چارتر کند. معمولا این روش برای بارهای حجم زیاد و فاقد بسته‌بندی مانند شکر، آرد و یا املاح معدنی کاربرد دارد.

روش حمل گروپاژ

یکی از معمول‌ترین روش‌های حمل بار با کشتی، روش گروپاژ است. روش گروپاژ، روش ارسال اشتراکی بار است. ممکن است چند بازرگان بارهای خود را به صورت مشترک و گروهی بارنامه کرده و با هم گروپاژ کنند. یا شرکت‌های حمل‌ونقل دریایی (فورواردر) بار چند مشتری را به صورت اشتراکی انتقال دهند. برای مثال، قطعاتی مانند موبایل یا دوربین مدار بسته، که کم حجم هستند، معمولا به این شیوه ارسال می‌کنند.

حمل دریایی بار فله

در دنیای حمل و نقل بین المللی حمل فله با کشتی یکی از رایج‎‌ترین روش های جابه‌جایی بار فله برای واردات و صادرات می‌باشد.

برای حمل بار فله از طریق دریا، انواع کشتی های فله بر که دارای ظرفیت کافی و استانداردهای لازم برای بارگیری و تخلیه بار فله هستند، مورد استفاده قرار می‌گیرند.

حمل فله با کشتی به معنای حمل کالاهایی است که به صورت جداگانه و بدون استفاده از کانتینر در کشتی‌های حامل بار فله قرار می‌گیرند.

این حمل شامل بارهای سنگین، بزرگ، پرجاذبه و غیره است که نیاز به دستگاه‌های خاص برای بارگیری و تخلیه دارند.

مراحل حمل بار دریایی

این نوع حمل در مقایسه با حمل با کانتینر، هزینه‌ی کمتری دارد و برای حمل کالاهایی که به صورت بزرگ و سنگین هستند، مناسب است.

حمل فله دریایی به قدری در تجارت بین الملل و جهانی حائز اهمیت می‌باشد که امروزه سهم بازار کشتی های فله بر حدود ۲۱ درصد از ناوگان تجاری جهانی را تشکیل می‌دهند.

شرکت بین المللی حمل و نقل دریا زمین اروند نیز با فعالیت موثر در این بازار، ارائه دهنده تمامی خدمات مربوط به حمل فله با کشتی می‌باشد.

حمل بار دریایی از چین

ارسال بار دریایی از چین به ایران با روش های مختلفی صورت می گیرد که هر کدام شرایط و ویژگی های خاص خود را دارد.

البته روش های باربری دریایی از چین به ایران به هر شکلی انجام می شود حفظ امنیت بار و ضمانت سالم رسیدن محموله جزء ضروریات و تعهدات شرکت های حمل و نقل می باشد. در ادامه مطلب با ما همراه شوید تا با نحوه ارسال بار از چین به ایران بیشتر آشنا شوید.

حمل بار دریایی فله از چین به ایران

یکی از روش های حمل و نقل دریایی از چین به ایران ارسال بار و محموله به صورت فله ای یا بدون بسته بندی می باشد. معمولاً دولت‌ها و شرکت‌های بزرگ واردات بارهای سنگین را از این طریق انجام می دهند.

در روش فله ای بار توسط کشتی های بارگیری حمل و در مقصد مورد نظر تخلیه می شود. کالاهایی مثل مواد معدنی و… همچنین محصولات خام فروشی ها به شکل فله‌ای جابجا می گردد.

مراحل حمل بار دریایی

از مزیت های روش باربری دریایی از چین به ایران به صورت فله ای هزینه پایین آن است. چرا که هزینه بسته بندی از قیمت کل حمل و نقل دریایی از چین به ایران کسر می‌شود.

باربری دریایی از چین به ایران با کانتینر

یکی دیگر از روش های مرسوم حمل دریایی از چین به ایران استفاده از کانتینر می باشد. البته بسته به اینکه حجم بار کانتینر را بطور کامل پر کند یا بار قابلیت ارسال در کنار سایر بار ها را به صورت اشتراکی داشته باشد از یکی از دو روش زیر استفاده می شود.

فول کانتینر

اگر بار حجم زیادی داشته باشد و به صورت خاص بسته بندی شده باشد بهترین روش برای ارسال دریایی از چین به ایران استفاده از روش فول کانتینر می باشد. در معاملات جهانی به روش فول کانتینر به صورت اختصاری fcl می گویند.

در این روش صاحب بار یک کانتینر را به طور کامل اجاره می‌کند. بنابراین کانتینر به طور دربست در اختیار کامل صاحب بار قرار خواهد گرفت.
دقت داشته باشید که هزینه حمل دریایی از چین به ایران به روش فول کانتینر بیشتر از روش فله‌ای می باشد.

زیرا هم هزینه بسته بندی به آن اضافه می‌شود و هم هزینه اجاره و دربست کردن کانتینر! البته در حجم بالای مبادلات، سود تجاری حاصل از حمل و نقل دریایی از چین به ایران آنقدر زیاد است که صاحبین بار و تجار نگرانی چندانی از هزینه ارسال دریایی از چین به ایران نداشته باشند. آنچه بیشتر مهم است ضمانت سالم رسیدن بار به بنادر ایران می باشد که توسط شرکت های مختلف باربری تامین می گردد.

مراحل حمل بار دریایی

استفاده از کانتینر اشتراکی

ممکن است حجم محموله که قصد ارسال آن را دارید به اندازه ای نباشد که بخواهید یک کانتینر را به طور کامل اجاره کنید. بنابراین می توانید از روش حمل و نقل دریایی با استفاده از کانتینر اشتراکی استفاده کنید. در این روش بار شما در کنار محموله سایر افراد و شرکت‌های مختلف قرار می گیرد. یکی از مزایای حمل و نقل آبی از چین به ایران از طریق کانتینر اشتراکی هزینه پایین آن می باشد.

در واقع هزینه کل حمل و نقل بین صاحبین بار تقسیم می گردد. حداقل فضایی که شما می‌توانید در کانتینر اشغال کنید یک متر مکعب خواهد بود. همچنین حداکثر وزن بار شما برای امکان ارسال دریایی از طریق کانتینر اشتراکی، یک تن در نظر گرفته شده است.

هزینه حمل کانتینر دریایی از چین

هزینه حمل کانتینر دریایی از چین به سراسر جهان متغیر است و بستگی به عوامل زیر دارد:

  1. مسافت: هزینه حمل کانتینر دریایی بر اساس فاصله بین مبدأ و مقصد محاسبه می‌شود.
  2. وزن و حجم بار: هزینه حمل کانتینر دریایی بر اساس وزن و حجم بار محاسبه می‌شود. در صورتی که بار شما حجم بالایی داشته باشد، بهتر است از کانتینرهای فضایی استفاده کنید.
  3. نوع کانتینر: هزینه حمل کانتینر دریایی بر اساس نوع کانتینر محاسبه می‌شود. نوع کانتینرها شامل کانتینر ۲۰ فوت، کانتینر ۴۰ فوت، کانتینر فضایی، کانتینر ریفر و غیره هستند.
  4. شرکت حمل و نقل: هزینه حمل کانتینر دریایی بستگی به شرکت حمل و نقل دارد. هر شرکت حمل و نقل قیمت خود را برای حمل کانتینر دریایی اعلام می‌کند.
  5. هزینه های دیگر: هزینه های دیگری مانند هزینه بسته بندی، بیمه، گمرک و مالیات نیز باید در نظر گرفته شود.

مراحل حمل بار دریایی

استعلام نرخ حمل دریایی

توجه داشته باشید که قیمت حمل دریایی هر دو هفته یکبار آپدیت می شود و هیچ نرخ ثابتی برای آن وجود ندارد.البته برخی از خطوط لیست قیمت ارائه می کنند.

با توجه به اینکه ایران توسط بسیاری از کشورها تحریم شده و شیپر نمی تواند اسناد را بنام ایران صادر کند به ناچار بایستی بار را سوئیچ یا در حالت بدتر کراس استاف کرد . قطعا سوئیچ و کراس استاف بار یک هزینه ای دارد.

معمولا فروشندگان کالا میدانند که بار به ایران ارسال می شود اما نمی توانند اسناد را بنام ایران بزنند.در این شرایط کار راحت است و با پرداخت هزینه کمی سوئیچ بارنامه انجام می شود .هزینه سوئیچ ۵۰ تا ۲۵۰ دلار متغیر است.

حمل و نقل دریایی دارای مزایا و معیاب خاص خود است. از مهم‌ترین مزایای این روش حمل و نقل می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

  1. کاهش هزینه : با استفاده از حمل و نقل دریایی می‌توانید هزینه‌های ارسال کالاهای حجیم را کاهش بدهید.
  2. افزایش ایمنی و اطمینان: حمل و نقل دریایی از ایمنی و اطمینان بالا برخوردار است. در روش حمل و نقل دریایی سعی بر این است؛ که محصولات با سلامت کامل به مقصد برسند.
  3. انواع کالاهای سنگین و حجیم قابل حمل است: در روش حمل و نقل دریایی کالاها و مرسوله‌های سنگین از طریق کشتی حمل و نقل می‌شوند. به همین دلیل می‌توانید هر نوع کالایی را از طریق مرز آبی به مقصد برسانید.
  4. ثابت بودن نرخ کرایه‌ها و هزینه‌ها: در روش حمل و نقل دریایی نرخ کرایه‌ها و هزینه‌ها کاملا ثابت است و اشخاص می‌توانند با عنایت بر این امر؛ مدیریت بهتری روی هزینه‌های خود اعمال کنند. همچنین برای استعلام نرخ قیمت حمل و نقل کالاها می‌توانید از طریق راه‌های ارتباطی مندرج در سایت با ما در تماس باشید.

مراحل حمل بار دریایی

در واقع حمل و نقل کالا از طریق کشتی‌های دریایی دارای معایب زیادی نیستند. مهم‌ترین عیب حمل و نقل دریایی میزان سرعت انتقال و حمل کالا است. اگر روش حمل و نقل مرسوله غیر مستقیم باشد؛ مدت زمان بیشتری برای انتقال مرسوله نیاز خواهد بود. همچنین در مقایسه با روش‌های هوایی و زمینی، مدت زمان بیشتری نیاز دارد.

کد خبرنگار: ۲۶
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • پربازدید

    پربحث

    اخبار عجیب

    آخرین اخبار

    لینک‌های مفید

    ***