سلام نو _ سرویس گردشگری: کوه های مریخی حدود ۴۰ کیلومتر از چابهار دور هستند.
این فاصله برای کسانی که قصد بازدید شبانه، عکاسی نجومی، ستارهشناسی یا آزمایشهای زمینشناسی دارند، فاصله نسبتا زیادی به حساب میآید.
بنابراین این گروهها باید با تجهیزات کافی به این منطقه سفر کنند.
کوه های مینیاتوری چابهار
بین تمام جاذبههای گردشگری کشور، تعدادی از آنها هستند که چشمان شما را با نمای دیگری از طبیعت آشنا میکنند. آن عکس طبیعت با گُل، درخت، پرنده و چرنده نه، منظورم چیزهای عجیبتری است.
مثلا محیطی که از تصاویر ارسالی کاوشگرهای فرودآمده در مریخ دیدهاید را میتوانید در کوه های مریخی چابهار تماشا کنید.
کوههای مینیاتوری چابهار نامی علمی برای این پدیده زمین شناسی ایران است. محیطی جذاب و دوست داشتنی که بهنظرم از تماشا و حضور کنار آن خسته نخواهید شد.
داستان کوههای مریخی برمیگردد به زمانهایی که آب روی تمام زمین و سپس قسمتهایی از آن را گرفته بود.
محیطی که در این متن بهوفور از آن نام میبریم در اثر نباشت ترکیبی از ماسه، سنگ و بقایای آبزیان بهوجود آمده است.
این نوع ناهمواری همیشه بهعنوان یکی از پدیدهها در زمینشناسی شناخته شدهاند که تشکیل شدنشان هزار سال زمان میبرد و کار یکروز و دوروز نیست.
تاکنون به این منطقه از چابهار رفتهاید؟ مریخ ایران یا منطقه کوههای مینیاتوری چابهار واقعا جاذبهای اکوتوریسم بهحساب میآیند.
شکی در این نیست که این پدیده بهدلیل تفاوت و تشابهش به سطح مریخ به این نام مشهور شده است. همیشه برای مردم روی زمین عکسهایی که از مریخ توسط کاوشگرها یا ماهوارهها ارسال میشود، جذاب است.
صفحه ناسا در اینستاگرام دنبال میشود و عکسهای منتشر شده آنها بین مردم پخش، اما اگر آنها کمی چشمانشان را باز کنند، میتوانند مریخی زمینی را مشاهده کنند. کوههای بزرگ و دیدنی در شهری متفاوت که مردمش به مهربانی عادت دارند.
هوای گرم در اغلب ماههای سال و وزش بادهای خاکی سیستان دو چالش بزرگ پیشروی بازدیدکنندگان از کوههای مینیاتوری است.
سیستانوبلوچستان آبوهوای گرم و خشکی دارد. شاید این مسئله برای آنهایی که قصد سفر به جنوب کشور را دارند عادی باشد و پیش خودشان بگویند که کل جنوب گرم است.
ولی این منطقه خصوصا در تابستان با بادهای گرم و گردوخاک زیاد، کاری میکند که شرجی بندرعباس و گرمای خوزستان از یادتان برود.
فاصله کوه های مریخی تا چابهار
رشته کوههایی به نام کوههای مریخی در فاصله ۵۰ کیلومتری شهر چابهار قرار گرفتهاند که یکی از بینظیرترین شگفتیهای طبیعی بشمار میروند.
این کوهها به سبب زیباییهای خارق العاده خود با نام کوههای مینیاتوری شهرت دارند. اسامی به کار رفته در اشاره به این ارتفاعات همگی گویای زیبایی خیره کننده این کوهها هستند.
گفتنی است کوتاهترین قله این ارتفاعات ۵ متر طول دارد و ارتفاع بلندترین قله آن نیز به ۱۰۰ متر میرسد. شکل و شمایل کوهها با آن شیارهای ظریف ایجاد شده بر دامنه آنها بهگونه ای است که گویی این تکه از زمین متعلق به سیاره دیگری است.
قرارگیری دریا در مقابل کوهها نیز به چشمانداز رویایی کوهها زیبایی خاصی بخشیده است.
جالب است که بدانید فسیلهای جانوری بسیاری در نقاط مختلف این کوهها به چشم میخورند که میتوانند نشانگر این باشند که احتمالا در گذشته این مناطق در زیر آب مدفون بودهاند.
نشانی: استان سیستان و بلوچستان، ۵۰ کیلو متری چابهار، جاده چابهار گواتر
مسافت ۴۱ کیلومتر
فاصله زمانی ۲۵ دقیقه
براساس سرعت میانگین ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت
برای این کار باید از چابهار خارج شوید. وقتی به ۴۰ تا ۵۰ کیلومتری چابهار به سمت بندر گواتر میرسید، کوههای مینیاتوری را میبینید.
در واقع این جاده یکی از زیباترین جادههای استان سیستان و بلوچستان است.
تالاب صورتی لیپار از یک طرف، کوههای مخروطی مینیاتوری از طرف دیگر در کنار درختچههای بیابانی چشم هر بینندهای را نوازش میکنند.
کوههای مینیاتوری چابهار به کوههای مریخی ایران معروفاند. این رشتهکوه که به رنگ سفید و طوسی است حدود ۴ تا ۵ میلیون سال قدمت دارد.
شاید برایتان جالب باشد که وقتی نور خورشید در روز جابهجا میشود، رنگ کوهها هم تغییر میکند. نکته جالب دیگر این کوهها این است که ارتفاعشان متفاوت است.
مثلاً برخی ۵ متر و برخی دیگر تا ۱۰۰ متر ارتفاع دارند. این کوهها نوعی بدبوم هستند که به علت فرسایش به وجود آمدهاند.
یکی از شگفتیهای این کوهها مواد اصلی تشکیل آنهاست که ترکیبی از بقایای بدن جانداران دریایی همچون ماهیها و سختپوستان به همراه ماسه و خاک رس است.
درواقع این کوهها ادامه رشتهکوه زاگرساند. برخی زمینشناسان فسیلهایی از حیوانات دریایی کشف کردهاند که نشان میدهد زمانی این کوهها زیر آب بودهاند.
به دلیل فرسایش کوهها بهوسیله باد و باران، شاهد دندانه دندانه بودن کوهها هستیم. لازم به ذکر است که شیارهای این کوه فارغ از هرگونه پوشش گیاهی است.
در کنار لذت از زیباییهای چابهار، میتوانید طعم بینظیر غذاهای محلی مثل قلیه ماهی، پکوره، شیلانچ، مربای خرما، حلوای خرما، میگو پلو و سبزی پلو با ماهی را امتحان کنید.
فراموش نکنید که در سفر به چابهار، ادویه و صنایع دستی سوزندوزی بلوچی بخرید.
ویژگی های طبیعی و گردشگری برجسته
• افق وسیع آسمان این منطقه
• امکان رصد همزمان ۱۴ صور فلکی
• بهشت صخرهنوردی به دلیل سخت بودن کوهها
• امکان شترسواری دور تا دور کوهها
• پوشش جانوری متنوع مثل عقاب دشتی، فلامینگو و پرنده تیپو
نظر شما